zaterdag 19 januari 2013

Pipo Wagen, Up Date

Vandaag laat ik jullie weer een up date zien van de Pipo Wagen.
Zo leuk, want sommige van jullie zijn erg nieuwsgierig en vragen wanneer er weer een up date komt.
NU DUS!!!!
 
Het geheel heeft even stil geleden ivm de Kerst Vakantie.
Het was druk op de zaak in deze periode en dus weinig tijd (en zin) om met de Pipo door te gaan.
De wagen staat in de schuur, waar het nu erg koud is, dus dat helpt natuurlijk ook al niet mee, hi hi.
Maar goed, gisteren zijn we dus wel bezig geweest, mijn ouders en ik:
De buitenkant is klaar, het hout zit rondom 2 keer in de groene verf en de luiken en kozijnen zijn ook klaar aan de buitenkant.
Mijn vader heeft de luiken aan de wagen gezet gisteren en dat stond al meteen erg gezellig!!
Verder is hij bezig geweest met het "balkon" wat t.z.t. aan de wagen vast komt te zitten.
Mijn moeder en ik hebben het plafon gewit, pff, wat een klus, want het is allemaal "boven je hoofd" werk en onze arme, zielige, spiertjes deden er zeer van s'avonds.
Maar ook dat is nu klaar, de kleur is wit, krijt verf.......(niet verder vertellen, dit is dus gewoon, ordinaire grond verf van de Action!! Het is mat en het dekt niet helemaal mooi egaal. Toch vind ik het erg mooi zo en toen ik aan mijn vriendin vroeg wat ze er van vond zei ze "Mooi dat White Wash, das heel erg in he, die krijt verf look?!!" Op dat moment besloot ik dat het KLAAR was!!)
Maar mondje dicht hierover ;-)
Toen......(en hier waren mijn moeder en ik dus heeeeel erg slim bezig!!) hebben we de deur en de raam kozijnen naar binnen verhuist, om ze daar in de goeie kleur af te lakken. Oooooooh, daar was het zo lekker warm. Mijn vader heeft even geholpen met heen en weer lopen en toen konden we lekker warm verder met verven.
Bij Karwei vond ik afgelopen week een hele mooie Metallic lak verf!! Kijk......!! Dit was nou precies de kleur waar ik al die tijd naar op zoek was. En.......ook nog eens met 70% korting, daar word ik dan altijd Helemáál blij van!!!!!
Dus, busje gekocht en gisteren de binnen kant van de deur en de kozijnen geverfd.
Hier een close up, kijk toch eens wat een leuke kleur!! Ik ben echt HEEEEL erg blij.
Voor de mooie afwerking doen we nog een laagje erop volgende week.
(Het geel wat je ziet is van de buitenkant)
 
Verder kunnen we niks meer doen, de ramen (het glas) kunnen nu in de kozijnen gezet worden, dat gaat mijn schoonvader doen, want mijn vader durft dat niet, hij weet echt niet hoe het moet. (Wel grappig, hij kan een hele Pipo wagen strippen, opnieuw opbouwen, kozijnen maken, een deur op maat maken, luiken weer passend maken, een dak dichten, de binnenkant strippen en opnieuw opbouwen enz enz......maar een raam in een kozijn zetten durft ie dan niet.......whahahaaaa)
(Ik snap het wel hoor pap, ik plaag je nu)
 
Goed, de ramen dus......mijn vader heeft glas op maat laten snijden, maar toen kreeg hij zoveel informatie over hoe hij het glas in de kozijnen moest zetten dat hij het allemaal niet meer wist. Mijn schoonvader heeft dit wel vaker gedaan en dus hebben we hem gevraagd.
Als dat dan gedaan is kunnen de kozijnen en de deur geplaatst worden en kunnen we de wagen ook echt afsluiten. Dan......KAN HIJ NAAR BUITEN!!
 
Maar, nu  vriest het dus erg hard, ook in de schuur en dus kunnen we met de binnenboel niet verder.
Jammer, want ik weet eindelijk, EINDELIJK wat ik met de binnen-achter-muur wil.....(mijn vader werd er bijna gek van, MAAK EENS EEN KEUS DAPH, zei hij dan)
Maar nu weet ik het, alleen kunnen we het niet uitvoeren ivm de vorst, dus helaas, voor jullie....ik hou jullie nog even lekker in spanning......
Klein tipje van de sluier zie je hierboven, maar verder zeg ik niks.
 
Fijn weekend en tot gauw, Liefs, Daphne

14 opmerkingen:

  1. Hee wat leuk, ik wist niet dat je daar mee bezig was Daphne. (Dat krijg je er van als je er een paar maanden tussen uit bent Wendy...) Leuk dat je 't samen met je ouders doet. Ben benieuwd hoe het verder gaat worden! (En ik zal niks verder vertellen, mondje dicht, ssst :)

    knuffel, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent straks zolang bezig aan je verslag als aan het werken aan de wagen. Maar wij vinden het super leuk dat we zo in detail mogen meegenieten. Want dat doen we dus, we genieten alsof we er zelf bij zijn en dan nog zonder moe worden(haha) Het wordt maar mooier en mooier en straks is de naam pipo wagen niet meer van toepassing. Goed dat het ook een beetje mee zit wat de verf betreft want het plafond hoort gewoon zo, althans dat vind ik en de kleur van de deuren is ook super. Bedankt dat je ons laat mee kijken?
    Groetjes

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, het is voor mij ook een soort dagboek. Als ik later wil weten wanneer we wat hebben gedaan lees ik gewoon mijn blog terug. Ik geniet net zo van het werken aan de Pipo wagen als van het bloggen over de Pipo wagen....

      Verwijderen
  3. het wordt nu wel heel spannend he Daphne! de pipo ziet er steeds mooier uit...en wauw wat een gave kleur!!
    ben benieuwd wat je met die stofjes gaat doen:0)
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi daphne
    wat leuk op jullie pipowagen zo te zien groeien!en wat word en is alles prachtig geworden nou je hebt een vader met twee rechte handen hoor die verdient echt een grote pluim:-))en nu ben ik nieuwsgierig geworden hoe je de afwerking gaat doen zie wel leuke/mooie kleuren dus ook dat zal perfect worden!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi Daphne,
    wat een leuk verhaaltje weer,
    en wat wordt de pipowagen mooi!!!!!!
    Ga je daar nu zelf mee op pad of verhuur je het, als tie klaar is?
    Ik vind het helemaal geweldig dat julllie dit zo met elkaar doen, de pipowagen verbroedert dus ook nog eens hihihi
    Groetjes van daatje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee hoor, niks verhuren, we gaan er lekker zelf van genieten!!
      1 Keer per jaar hebebn we familie weekend, bij ons thuis en dan mogen mijn ouders er in slapen!! Verder gaan we hem gebruiken als "tuinhuisje", dus mooie gezellige spullen erin en er lekker in en omheen zitten.
      Enne.........VERBODEN voor rommel, drukte, vies maken, bier, mannen en roken........Whahahaaaaa!!

      Verwijderen
  6. Ziet er al heel mooi uit Daphne, zal heel leuk worden om de binnenkant aan te kleden! Ben benieuwd naar het resultaat!
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat geweldig! Is er nog een kamer vrij? Dan pak ik gelijk mijn koffer.... hiha
    Geweldig, een heel werk maar ook een fantastisch origineel idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat geweldig leuk ziet het er allemaal uit Daphne en wat gaaf dat het zo'n "familieproject"is.Ben zo benieuwd naar het eindresultaat,je roept wel he als de koffie in de pipo-wagen klaar staat,LOL....lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het helemaal leuk worden, de kleuren zijn super!, als je je verveelt als je logeerwagen klaar is kan je altijd nog een bed & breakfest beginnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een heerlijk stuk heb je weer geschreven over de Pipo wagen. Een prachtig project is het wat jullie met elkaar doen en nog gezellig ook als ik het zo lees. Leuke kleuren zo bij elkaar en ik begrijp je helemaal dat je zo blij kunt zijn met een kleur die je wilt hebben en dan nog vindt met korting. Ik zal mijn mond verder houden over de white wash verf hahahahaha :-))
    Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen