Pagina's

woensdag 1 juli 2020

Geslaagd en nieuwtje.

Een poosje geleden kwam ik op het blog van Craft Sensations en hele leuke envelop tegen, waarin een klein plat kadootje kan (denk aan een reep chocola, maar ook sokken, thee zakjes, zakdoekjes, kaartjes met lieve tekst, foto's, enz)
Omdat ik heel veel disign papier heb, ook veel dubbelzijdig bedrukt, besloot ik om eens zijn envelop te vouwen om te kijken of het mij zou lukken en of ik ze leuk vond:
Ja dus!!
Binnen korte tijd had ik zijn envelop klaar.
Ik heb het op tafel laten liggen, maar heb er verder nog niks mee gedaan.
Tot nu....... na een spannende tijd is de zus van vriendin van onze middelste geslaagd en daar moest héél snel een "kaart" naartoe.
Ik zag de envelop en had ook nog een reep chocola liggen.
"Geslaagd" erop gesneden met mijn BigShot.
Bloem gemaakt, vanuit mijn voorraad (ik kocht ooit eens zakjes met deze bloemen.  Op elkaar, met een brad vastgemaakt heb je heel snel een mooie blikvanger gemaakt).
De achterkant.
Hierin 2 labels gestoken.
Op de labels heb ik een persoonlijke tekst geschreven.
De twine strik maakt het af.
Snel gemaakt,  Mylo stond echt op mijn vingers te kijken 😂, wat een gehaast, maar omdat ik mooi papier gebruikte heeft de "kaart" niet veel extra's nodig!

Hadden jullie nog spannend nieuws tegoed van mij......

Sinds eind Mei heb ik een andere baan!!
Door Corona is het bij ons op de zaak (bakkerij) erg rustig. Er vielen steeds meer uren weg, omdat wij het horeca gedeelte in de winkel en het terras af moesten sluiten,  er geen festiviteiten zijn (denk aan Koningsdag,  braderieën,  kermis enz) en omdat er weinig mensen tegelijk in de winkel kunnen komen.
Ons personeel werkt alle uren, ik vang de uren op die over blijven,  maar dat werden er steeds minder.
Toen werd ik getipt door een vriendin.
In het ziekenhuis (Zwolle) zochten ze Triage medewerkers en zij vond dat ik moest solliciteren,  echt iets voor mij zei ze.
Het is voor een half jaar,  dus probeer het gewoon,  zei ze.
Ik wist niet eens wat dat was,  Triage,  maar ik las de functie omschrijving en besloot toch te solliciteren,  ik zat al 5 weken thuis, kon mij niks gebeuren......
Zondag avond laat mijn brief via de mail gestuurd,  maandag (dé maandag van de brand!!!) werd ik al gebeld,  woensdag op gesprek,  meteen aangenomen, meteen alle administratie geregend en dinsdag daarop begonnen........!!
Huh??????
En we zaten, door de brand, al in zijn hectische tijd.
Ik ben nogal positief ingesteld,  dacht,  dit moet zo zijn,  ga ervoor,  fijn om tijdens de uren dat je werkt de boel thuis even te vergeten, kop op wat anders en gaan.
Dát pakte goed uit,  zelfs beter dan verwacht,  want na 3 weken werd ik gebeld,  ze boden mij een ander functie aan, "Regisseur Triage"!!
"Een functie waarbij je daar bent waar nodig, je ervoor zorgt dat kleine problemen opgelost worden, je heen en weer loopt tussen de verschillende Triage punten en wat kleine administratieve werkzaamheden verricht. Wij zien jou dat zo doen, dus bij deze de vraag,  wil je dat?"
Huh?????????
Natuurlijk wilde ik dat!!
Dus afgelopen maandag ben ik begonnen als Regisseur😁.
Het is zó leuk!! Ik loop heel wat kilometers op zo'n dag,  spreek veel mensen, regel hier en daar iets, zit achter de computer en loop mijn rondje langs de Triage punten.
Ze hadden gelijk,  dit past echt super goed bij mij!!
Deze functie is tot half November, dan zien we weer verder.
Ik hoop dat er tegen die tijd ook meer duidelijkheid op de zaak is. Het is spannend,  we hebben de toeristen en het drukke zomer seizoen echt nodig, maar helaas blijft dat uit. Fijn dat ik nu wat anders heb voor deze periode, dat geeft iets meer rust.
We wachten rustig af, kunnen niet in de toekomst kijken. Gelukkig zijn mijn man en ik beide positief ingesteld. Ons best blijven doen en geen paniek als er nog geen paniek is.

Zo, jullie zijn op de hoogte!!
Vandaag ben ik vrij (het is een duo baan, wat ook nog eens extra leuk is, want mijn collega is een leuke meid!.
Ik hoop nog wat te kunnen knutselen,  even lekker ontspannen.  En zitten,  want ik heb hele zere benen, van al dat lopen  😂😂.

Fijne dag,  morgen en kerstkaart, hoop ik😉



15 opmerkingen:

  1. Zo leuk je envelop tas-kaart 🙂 heb je mooi gemaakt leuk detail de 2 labels. Wat fijn lijkt mij een super baan voor je!
    Geniet van vandaag liefs xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woow Daphne wat leuk voor je!
    Fijn dat je er bent tussen gerold en ook dat je het leuk vindt!
    Heel veel succes!
    Prachtige kado envelop heb je gemaakt!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat superleuk Daphne je nieuwe baan en dat ze jou ook vroegen om nog iets anders te doen omdat ze dat helemaal in je zagen. Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, wat geweldig, een baan die voor je gemaakt lijkt te zijn. Minder leuk natuurlijk dat het in de zaak minder goed gaat, maar wellicht trekt dat toch langzaamaan weer aan. Heel veel succes en vooral plezier in je baan.
    De envelop is erg leuk. Zo heb je snel een fleurige verpakking voor een klein cadeautje.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is zeker mooi nieuws van je nieuwe baan! Gefeliciteerd! Lijkt me een hele leuke baan! Heel veel succes! Je envelop is ook mooi gedaan. En leuk voor bij de hand te houden voor een klein presentje! Goed idee! Een fijne dag en groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat is leuk zo'n enveloppe met prachtig papier gemaakt.
    Proficiat met je nieuwe baan. Heel iets anders dat je gewoon bent. Maar afwachten tot dit najaar dus.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie envelop zeg! En van harte met je nieuwe baan.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oh wauw van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan Daphne en wat goed dat het precies op het juiste moment lijkt te komen. Het klinkt heel leuk en zo te horen vind je het ook leuk dus top. Je cadeau-envelop ziet er mooi uit en wat grappig dat hij meteen al goed van pas kwam.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Tjee Daph, dat is nog eens nieuws zeg! Van harte gefeliciteerd! Wat anders. Heb je ook en zorg achtergrond? Ik ken alleen triage medewerkers die dat hebben, maar misschien is dit een ander soort functie? Wat ontzettend leuk voor je! Ik ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen. De eerste indrukken zijn in elk geval positief.
    Je cadeau enveloppe ziet er heel mooi uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk dat je zo in een baan 'gerold' bent die je dan ook nog graag doet. Altijd een gok natuurlijk. Hopelijk komen deze zomer ook nog wat meer versoepelingen in de coronacrisis zodat het in de bakkerij ook wat beter gaat. Was het wat dichter bij Holland geweest kwamen we ook wel eens wat taartjes proeven, maar echt te ver uit de buurt..
    Toffe enveloppe, ga ik ook eens uitzoeken.
    Groetjes
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja, dat is altijd leuk papier... Maar ik vind het dan ook weer zonde als je de achterkant niet ziet. Maar dat heb je goed opgelost met een envelop!
    Gefeliciteerd met je nieuwe baan... Ik heb geen idee wat je functie eigenlijk inhoudt. Misschien is het leuk om eens te vertellen wat je zoal de hele dag doet op je werk...
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat gaaf, gefelicisteerd! Dat zal wel wennen zijn, maar zo ontzettend leuk! Mooie opsteker voor je dat je meteen een andere functie kreeg aangeboden.
    Je envelop is heel mooi, maar ja, die valt nu helaas een beetje in de schaduw van het nieuws dat je brengt.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wauw ... mooi nieuws! Gefeliciteerd!
    Je enthousiasme spat eraf. Erg leuk.
    Fijn jouw positiviteit. Daar kom je heel ver mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw, wat gaaf. Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Wat cool zeg.
    Je envelop is erg mooi geworden. super gaaf.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  15. leuke envellop/kaart !
    ik heb een poos envelloppen gemaakt van blz uit glossy tijdschriften... je weet wel met pagina grote mooie advertenties en fotoos.
    waren altijd heel mooi, maar met een zelfgemaakte kaart er in al gauw veel te zwaar en moest er meer dan 1 postzegel op... dat vond mijn portemonnee niet goed, dus maar weer gestopt er mee... maar was wel leuk om te maken !

    BeantwoordenVerwijderen