Pagina's

maandag 13 maart 2023

Liefs (en linkjes taarten)

Vandaag laat ik een kaart zien die ik naar een vriendin heb gestuurd. Zij is ernstig ziek en ik wilde laten weten dat ik aan haar denk:

Met wat restje maakte ik vakjes op de achtergrond. 
Vriendin heeft zelf 2 honden en dus mocht deze stoere hond de kaart vullen.
Ik kleurde met aqua markers, maar heb niet zo heel veel kleuren dus ben wat beperkt. 
Misschien een idee om wat bij te kopen van het geld wat ik voor mijn verjaardag kreeg?!
Liefs is een stans, het hartje gemaakt met een pons. Nog wat plak pareltjes en de kaart kon meteen in een envelop om verstuurd te worden (wel eerst een persoonlijk tekst binnenin geschreven hoor, haha, ik kreeg voor mijn verjaardag en kaart zonder iets erin🤣)

Afgelopen weekend mocht ik werken,  maar als het goed is heb ik iedereen wel al persoonlijk bedankt voor de kaarten die ik heb gekregen voor mijn verjaardag. Ik stuurde een berichtje via de mail of bedankte in een reactie op het blog van de blogvriendin die een kaart heeft gestuurd.
 
Nogmaals, BEDANKT, het is zoveel leuker om echte post te krijgen en zeker de zelfgemaakte kaarten zijn een feestje in de brievenbus. Ik laat ze nog een poos in de kamer hangen, zodat ik er nog lang van kan genieten. 

De rest van dit bericht gaat over de taarten die ik gemaakt heb voor mijn verjaardag. Ik kreeg wat vragen en zal hieronder de linkjes zetten. Heb je geen belangstelling, dan kan je dus NU door met je dag👋.

Bedankt ook voor de complimenten op mijn taarten....... ik kreeg vraag naar de recepten. De Snicker Taart is er 1 die ik op internet gevonden heb. Deze taart heb ik bijna helemaal volgens recept gemaakt. Natuurlijk kocht ik ook de karamelsaus, zoals ik het recept stond een natuurlijk ben ik die uiteindelijk vergeten over de taart heen te schenken🤪🙈.

De Molshoop taart komt ook van internet, maar deze taart paste ik aan. Zo kocht ik een pak stroopwafelcake mix en maakte die in een ronde bakvorm. En alhoewel ik geen bakster ben (echt niet, ik bak nooit of alleen iets simpels wat niet kan mislukken) kwam er een hele mooie ronde, hoge cake uit de oven. Ik vind het bijna jammer om er een Molshoop van te maken😇. Toch gedaan, de bovenkant eraf gesneden, binnenkant uitgehold (Jade en ik aten de bovenkant lekker op, die hadden we niet meer nodig😉). De rest van de taart (bijna) helemaal volgens recept afgemaakt. 

De Bosvruchten monchou komt van hier,  maar dat mag je aan niemand door vertellen🤫. (Over de taart deed ik een paar scheppen bosvruchten jam en heb die met een lepel over de taart gestreken,  daarom ziet het er een beetje gemarmerd uit.)

En dan zijn onze verjaardagen nu echt voorbij!! Terug naar het gewone leven. Alhoewel..... ik ben vandaag vrij en omdat iedereen aan het werk of naar school is mag ik lekker zelf bepalen wat ik ga doen. Eerst koffie!

Challenges:
K&K, Vakjes.
DCL, #369, Tri panal card.



24 opmerkingen:

  1. Wat een gezellig kaartje. Mooie papiertjes zocht je bij elkaar. Fijn om zo te laten weten dat je aan iemand denkt.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die Daphne
    Je hebt een prachtig kaartje gemaakt!
    Gelukkig heb je ons kaartje ook ontvangen, jouw reactie stond in de spam dat had ik eerst niet gezien
    En fijn dat het zo leuk is geweest!
    Fijne dag liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuke uitwerking van de challenge, leuk papier gebruikt en dat schattige mopshondje is een heel leuke blikvanger samen met de grote cirkel met Liefs! Dank je wel voor het meedoen met DCL, Daphne en van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is altijd moeilijk om een kaart voor een ernstig zieke te maken, vind ik. Maar als je de persoon wat beter kent, heb je vaak wel een aanknopingspunt. Het is je goed gelukt om een mooie kaart te maken!
    Bedankt voor de linkjes van je taarten. Altijd leuk om weer eens iets anders uit te proberen.
    Fijne vrije dag en geniet nog maar even lekker na van je verjaardag!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat 'n lieve kaart heb je gemaakt voor je vriendin Daphne. Mooie frisse kleurtjes heb je gebruikt om op te beuren. Altijd fijn om te horen of zien, dat er aan je gedacht wordt.
    Fijne dag!
    GROET, Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Alsnog van harte met alle jarigen! En bedankt voor het delen van de recepten, ga ze zeker eens uitproberen :) Mooie kaart maakte je voor je vriendin, zo'n lief gebaar wordt altijd gewaardeerd!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk kaartje en leuk om je recepten te lezen van je taarten.
    Het enige wat ik eens bak is een cake of een appeltaart. De rest laat ik aan mijn man of jongste zoon over, beiden hebben de bakkersopleiding ooit gevolgd.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een mooie kaart heb je voor je vriendin gemaakt.
    Fijn dat je zo van bakken houdt, ik totaal niet.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  9. oh heerlijk al die baksels, ik hou er ook zo van. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. En een mooie kaart heb je voor je lieve vriendin gemaakt. Bedankt dat je meedoet bij K&K. Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heb je een lieve kaart voor je vriendin gemaakt Daphne. Altijd fijn om te merken dat er mensen aan je denken. Bedankt voor de linken naar de taarten, ze zagen er erg lekker uit.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hi Daphne. Nog even terugkomend op je vraag, dat was 1 mailtje op 8 en 1 op 10 maart. De 1e was voor de belangstelling en de 2e voor je verjaardag. 🙂
    Fijne avond.
    GROET, Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hele mooie kaart met de stoere hond maakte je Daphne xx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke kaart met die gave hond! Wat lief om hem aan je vriendin te sturen. Zal zeer gewaardeerd worden!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Lief kaartje heb je voor je ernstige zieke vriendin gemaakt. Dat doet altijd goed.
    En de taarten... mmmm... ik ben een echte bakster en die eerste twee lachen me toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Leuke kleurtjes op je kaart! Ik ben je verjaardag niet vergeten hoor, alleen halen de dagen me wat in, maar als de post zijn werk goed doet, dan mag je deze week post uit België verwachten! 💌
    Je taarten van gisteren vielen in de smaak en wij kunnen ze ook allemaal gaan maken nu. Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Daphne, ik vind dit een hele mooie kaart voor je vriendin. Ook erg attent.

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hey Daphne,
    Wat een mooie kaart voor je vriendin. Echt heel leuk gedaan. En bedankt voor de links naar de taarten, altijd fijn.
    Fijne dag.

    lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi, ik durf haast niet meer te reageren. Ik schaam me diep! Nadat ik je moeder een te laat kaartje had gestuurd zag ik dat jij de 10e jarig was en nam me voor dat echt niet te vergeten! Totdat er weer van alles tussen doorkomt en ik gisteren mijn laptop opende en allemaal kaartjes voor Daphne voorbij zag komen. Ik maak het goed. Jij bent altijd zo attent, net als je moeder. Ik ben dat ook wel maar altijd te laat.... Wordt vervolgd 😘
    Maar nu jouw kaartje voor je vriendin....hij is echt heel mooi! Die doet haar vast heel goed.
    Ik ben geen bakker, al heb ik jaren in een banketbakkerij gewerkt en heel veel taarten en gebak opgesierd met slagroom en ander lekkers. De cake bakken liet ik aan de echte bakkers over. Ik ga je recepten opslaan, wie weet als ik eens wat meer tijd heb dat ik het toch ga proberen.
    Fijne dag, liefs Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke tri-panelkaart Daphne! Schattige stempel heb je gebruikt Bedankt voor het meedoen bij DCL. Groetjes Ellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Mooie kaart maakte je met dit leuke hondje. En de snicker- en molshooptaart heb ik bewaard op Pinterest, die komen vast nog een keer van pas. Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lief om je vriendin een kaart te sturen.
    Bedankt voor de linkjes. Ik ga er zo even op klikken.
    Hopelijk heb je genoten van de kop koffie. Kan zo heerlijk zijn ... alleen thuis en een lekkere kop koffie erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een leuke vakjeskaart heb je gemaakt voor de challenge bij Knutsels&Kadootjes.
    Bedankt voor je deelname.

    Groetjes Nelly (DT K&K)

    BeantwoordenVerwijderen