Pagina's

donderdag 13 april 2023

Gevouwen ster ('23-18)

Kennen jullie dat, dat je een model kaart ziet een denk, "leuk, die ga ik maken, wat zeg ik, daar maak ik er meteen 2 van, of 3 of misschien zelfs wel 4, want wat een leuke kaart, niet zo moeilijk te maken en veel mogelijkheden"........nee, kennen jullie dat niet? Nou, ik eerst ook niet, maar nu dus wel, ik heb hem gevonden, op internet, pfffff, ik heb het bijna halverwege afgebroken en in de prullenbak gesmeten!! Kijk hoe leuk:

Het is een ster, gevouwen uit en 30 bij 30 vel (en daar begon het al mee, want vind maar eens een 30 bij 30 met een geschikte print op zowel de voor- als achterkant, ik had het niet in ieder geval, obstakel 1)
Dus maakte ik de ster met een mooi kraft dp, met op de achterkant een print, die ik uiteindelijk weg gewerkt heb met dp en daarna de randjes beïnkt. 
En dat was veel werk,  want alles loopt scheef en er zit geen "normale" maat in (obstakel 2)
De kaart kan open gevouwen worden (héél voorzichtig, anders scheuren de randjes, obstakel 3) en dan kan je binnenin een grote verrassing maken.

Maar eerst wilde ik het midden van de ster met dp  beplakken, maar ook hier zit geen logische maat in, dus heb ik mij 3x versneden met het dp (obstakel 4)
Mijn lieve Gnomes mocht shinnen in deze ster. 
Ik heb hem gemaakt van verschillend restjes dp.
Helaas kon ik hem niet makkelijk in elkaar plakken op de achtergrond, want die had ik dus al in de ster vast geplakt (obstakel 5)
En toen hij eenmaal goed in erkaar zat vind ik alleen de Gnomes en beetje saai, maar ja, het zat al vast in de ster, dus met veel pijn en moeite (en obstakel 6) nog een cirkel om de Gnomes gemaakt.
De binnen zijkanten wéér beplakken met dp zag ik echt niet meer zitten, de kaart had toen al bijna 7x in de prullenbak gelegen.
Dus maakte ik in Word 3x een (bij de Gnomes passende) tekst en printe dat uit op een stukje dp. Hetzelfde dp als de achtergrond van de Gnomes, maar omdat ik mij daar al een paar keer versneden had (ik zou bijna zeggen,  had ik mij daar GELUKKIG al een paar keer versneden) had ik niet meer genoeg (obstakel 7).
Dus alleen een balkje met tekst voor binnenin. 
Foto's genomen, de ster weer voorzichtig dicht gevouwen, wat eerst natuurlijk nog verkeerd ging, wat ik had het zo gevouwen dat de lampjes slinger bovenaan niet door liepen (goed uitkijken hoe je het dicht vouwt, obstakel 8) en  de kaart bij mijn voorraad kerstkaarten gelegd.

Wat een rotkaart!!
Ik maak het nóóit, maar dan ook nooit meer. (Voor de liefhebber, het linkje aan het begin van mijn tekst,  maar ik zou er niet aan beginnen als ik jullie was)
Challenges:
52 WTC, Weekelijkse kerstkaart 
X MAS, #15, Vormkaart.










23 opmerkingen:

  1. Geweldig verhaal wij liggen en slap van de lach ik zie het helemaal voor me (of ik mezelf zie) maak alleen maar gewone kaarten dus geen gevaar dat ik op de link klik...
    Jij bent gelijk door een hele paperpad heen , dat ruimt in ieder geval lekker op zullen we er maar positief naar kijken.
    Het is wel een heel vernuftig vouwwerk deze kaart, en vind het ongelooflijk knap dat je hebt doorgezet en hij zelfs is gelukt om hem af te maken....
    Gezellig dat je er bij bent met een wekelijkse kerstkaart bij 52WTC.
    Lieve groetjes Annemarie en Merit DT52WTC.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een inspanning heeft het je gekost en het is uiteindelijk gelukt om er iets moois van te maken, Maar ik kan me levendig voorstellen dat je er nooit meer aan begint. Ik ga dus ook niet op die link klikken.
    Wat je wel hebt bereikt dat ik nog met een brede grijns zit om je verhaal.
    Fijne dag!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je avatar tjee je moet toch wel heel..... gefrustreerd zijn geweest wat ik heel goed kan begrijpen, ik begin er niet aan maar hij ziet er schitterend uit Daphne knap gedaan. Gefeliciteerd met je topper bij WTC52.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hahhahaha, die Daphne
    Wat een leuk verhaal, maar ook de creatie is superleuk, knap dat je zo hebt doorgezet, ik geloof niet dat ik er aan ga beginnen, of...hihihi
    Fijne dag hopelijk ben je er niet al te chagrijnig van geworden
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is een mooi verhaal Daphne! Dat had ik al gelijk in de prullenbak gesmeten en niet meer gemaakt! Vind het knap dat je het zoveel keer over hebt gedaan! Uiteindelijk een mooie ster geworden. Moet je maar naar een speciaal iemand sturen die hem kan waarderen! Gefeliciteerd met je topper bij 52 WTC. Fijn dat je weer meedoet met 52 WTC. Groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahahaaha, geweldig, sorry, ik snap hoe gefrusteerd dat je bent erover. Maar groot gelijk niet meer maken!
    Hij is wel mooi moet ik zeggen.
    Het zonnetje schijnt dus hopelijk ben je die frustratie snel weer kwijt en op naar het volgende.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hahahahah. Daphne. Ik vind hem wel ontzettend gaaf geworden maar als je er zo gefrustreerd van wordt, dan is het ook niet wat. Denk dat ik deze maar oversla hahaha.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  8. 🤪🤣🤪🤣, ik lig hier helemaal in een deuk Daphne. Maar knap dat je alle obstakels overwonnen hebt, ik had hem al lang in de prullenbak gesmeten. Het ziet er heel gaaf uit en als je hem verstuurt zou ik er een handleiding bij doen om voorzichtig te openen ivm scheurgevaar ( obstakel 9) LOL. Dat poppetje van jouzelf zegt genoeg, ik ga hem NIET proberen.
    Gezellig je weer te zien bij 52 WTC en gefeliciteerd met je toppertje bij ons.
    Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En toch kon ik het niet laten en heb twee proefmodellen gemaakt, dat was echt helemaal niet moeilijk maar dan........dus ook ik sla het over, gaat niet goedkomen denk ik. Heel knap hoor dat je hebt doorgezet, ik neem mijn petje voor je af.
    en een tweede kus van mam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Knap dat je na 7 obstakels toch nog een kaartje hebt gemaakt, ga de link maar niet aanklikken denk ik.
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jij bent wel echt een doorzetter! Bij mij was hij na obstakel 3 (of misschien wel al na nummer 2) zeker al in de prullenbak verdwenen!
    het resultaat van al je gezweet mag er zeker zijn! Degene die deze met kerst in de bus krijgt moet hem maar een ereplaatsje geven.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hahaha! Het levert in ieder geval een heel grappig verhaal op! Het zou mijn verhaal kunnen zijn..ik zie het ook helemaal voor me. Ik geef ook niet snel op maar ik weet niet wat ik gedaan zou hebben. Uiteindelijk heb je een mooie kaart geknutseld. Dit model stond nog op mijn lijstje maar k denk dat ik 'm maar van mijn lijstje afstreep...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik lig in een deuk! Sorry Daphne, maar wat een beeldende beschrijving van deze verschrikkelijke kaart! Hij is wel prachtig, maar als ik het zo lees, wat een gedoe. En wat geweldig dat je toch hebt doorgezet!!!
    Ik denk dat ik deze oversla...
    Fijn dat je weer meedoet met 52WTC.
    Groetjes
    Jantine DT 52WTC

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik lig in een deuk om je verhaal... en dan nog dat laatste plaatje... Ja, je kunt weleens wat willen... Maar jij bent ook niet voor de poes te vangen en ging gewoon lekker door!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dankzij je geploeter heb je een fantastische kaart weten te creëren Daphne. Heel knap dat je dit doorgezet hebt! Dus alle moeite is uiteindelijk toch beloond... 🥰
    Fijne avond.
    GROET, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik zal je vertellen, dat ik deze kaart een keer maakte voor mijn nichtje Sterre. Heel toepasselijk natuurlijk, maar nu ik dit lees bij jou, denk ik: was dat de reden dat ik hem maar 1 keer heb gemaakt... De jouwe is wel heel gaaf geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Whahahaha wat ben jij toch een druif!
    Knap dat je hebt volgehouden want je hebt een prachtige creatie als resultaat xx

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een toffe kaart, maar da's eens maar nooit meer, haha!
    Heel herkenbaar, wel top dat je hebt doorgezet, want het resultaat is erg geslaagd!
    grtz Colien [52WTC]

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hahahaha...wat een geweldig leuk bericht om te lezen en je kaart ziet er goed uit hoor. Ik kan me wel voorstellen dat je zoiets NOOIT meer maakt. hahaha

    Ik zit hier nu nog te lachen.

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Je bent een doorzetter, dat is zeker waar! Leuk verhaal, alle obstakels overwonnen en een mooi eindresultaat. 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ja, hoor, héél herkenbaar, maar hij is wel heel mooi geworden ! En wat fijn dat je uitgerekend met deze hebt gewonnen ! Zo zie je maar...P.S.:Heb je mijn mailtje gekregen met de instructies van de ster/bloem die ik maakte ?

    BeantwoordenVerwijderen