woensdag 26 september 2012

Herfst creatie van Jade

Ach ach, weten jullie het nog..........??
Jade was gisteren bij de buren.
Daar is een na-schoolse-opvang. Daar hoeft ze niet naar toe, maar omdat haar klasgenootjes er wel zijn vind ze het leuk om daar af en toe binnen te wandelen. Corry, de leidster, vind dat ook heel gezellig en soms blijft ze dan een poosje spelen of knutselen!
Gisteren kwam ze terug met dit "spinne-web".
Ach, kijk nou, ik ging meteen terug in de tijd.
Ik denk dat wij dit ALLEMAAL wel eens gemaakt hebben vroeger, hoe leuk is het dan als je dochter jaaaaaaren later binnen komt en trots zegt: "Kijk eens mam, gemaakt bij Corry"
Ik vond het zo leuk en echt iets wat je nu in huis hangt, ter docoratie, (helemaaal als je dochter van 6  het gemaakt heeft natuurlijk) zo in de Herfst.
Jullie kennen het vast, een kastanje, saté stokjes en dan met draadjes wol of katoen erdoor zig-zaggen.
Thuis heeft ze nog meer kleurtjes gebruikt en vanmorgen zat mevrouw alweer te draaien. Nu is ie af en heeft ze hem mee naar school om het te laten zien. Helemaal trots op zichzelf!!

Dan nog even gauw de volgende foto laten zien:
Gisteren zijn we de hele dag (!!!!!) bezig geweest met het gronden van de pipo wagen latten!!
Zo gezellig, want s'middags kwam onze middelste Mylo ook nog even mee helpen.
Mijn moeder en ik waren aan het schilderen, mijn vader is alvast bezig geweest met de latten weer op de pipo wagen schroeven. Dat is heel "spannend", want hij is nl een beetje bang dat het dak gaat "hangen" en dus de hele wagen in gaat storten (zal je toch gebeuren, hi hi, moet er niet aan denken.)
Dus........elke keer haalt hij wat oude latten van de wagen en doet daar meteen de nieuwe weer op. Zo blijft het geheel stevig.
Zo in het wit (zie foto, de witte laatten zijn dus de nieuwe) wordt de wagen al meteen een heel stuk mooier!!.
Vandaag weer verder..................

Tot gauw, liefs, Daphne.

9 opmerkingen:

 1. oww hoeveel van die spinnenwebben ik toch heb gemaakt en iedereen maar blijven lachen als ze de zoveelste spinnenweb kregen. Blijft ook leuk om te doen en ze heeft er een pracht spinneweb van gemaakt..lekkere meiden kleuren. Je pipowagen word ook al mooi en dat alleen nu die nog maar in het wit is...wat zal dat een pracht project zijn...knuffies peet enne groetjes aan je mams :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och ja, terug in de tijd... Leuk dat je dochter ook heerlijk creatief is. Trouwens de hele familie zo te zien. Gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind ik zo fijn als mijn zoon thuis komt met een werkje,
  dan krijgt dit altijd een mooi plaatsje in de keuken.
  Gezellig toch! Nog een fijne dag, lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaa leuk die spinnenwebjes maken met een kastanje. Heb ik ook vaak met mijn dochters gemaakt toen ze klein waren en het blijft leuk om te doen en zien. Wat heerlijk dat je de "Pipo-wagen" plank voor plank ziet opknappen. Mooi om te zien.

  Groetjes, Joke (PS pompoen is klaar ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, ik ken het helemaal niet. Weet ook niet meer dat jij ooit zoiets hebt gemaakt.
  Wij moesten vroeger leren breien en dan wel met ijzeren pennen en katoen. Vreselijk. Ik kon het helemaal niet en zat dan met zweethandjes proberen te breien. Lukte natuurlijk voor geen meter. Ik voind het leuk hoor om Jade zo enthousiast thuis te zien komen.
  Tot morgen maar weer, gaan we weer schilderen.
  kus van je mam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg herkenbaar het spinnenweb, doe ik ook vaak op stage. En wat wordt je pipo wagen al mooi zo zeg! Lijkt meteen een stuk mooier met het witte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb dat spinneweb nooit gemaakt!! Maar wel gaaf zeg. En die pipowagen, het vorert sneller dan ik had gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen