zaterdag 13 oktober 2012

Pipo wagen Up-Date

Zo, na een paar dagen druk geweest te zijn met werken, nu een welverdiend weekend!!

Vorige week een "flinke" sprong gemaakt met de Pipo wagen. Mijn vader gaat nl eind volgende week op vakantie en dus wil hij (zo veel mogelijk) klaar zijn voordat hij weg gaat, zodat ik in die tijd dat hij weg is, ook weer verder kan met schilderen.
Dus.........
De wagen is klaar.....!!
Dat wil zeggen, hij is rondom helemaal opnieuw opgebouwd met de nieuwe latten. Dat was een hele klus en nadat we over de helft waren met opbouwen kwamen we erachter dat we de verkeerde schroeven hadden gebruikt (gekregen van de winkel, waarschijnlijk zaten ze in het verkeerde doosje....grrr)
Dus dat hield enorm op, van de 800 schroeven zaten er al meer dan 450 op de wagen!!!!
Helaas, er zat niks anders op dat alle schroeven er weer uit draaien en de goeie er weer op.

De wagen zit rondom helemaal in de grondverf (met mijn moeder samen gedaan. We hebben hier heel wat uurtjes in zitten), 2 lagen!! Eerste laag erop, toen kon mijn vader opbouwen (zie vorige posten over de Pipo wagen) en toen de 2de laag erop.
Dus, het gronden is nu ook klaar.
                                      
Hier de luiken die voor de raamkozijnen horen te zitten. Die hebben we er af gehaald en heel erg goed geschuurd. Daarna grondverf erop. Laten drogen en toen alle oneffenheden in het hout bijgewerkt.
Daarna weer grondverf en hier liggen ze te drogen.
Op deze foto de deur.
De deur die erin zat vonden we te lelijk, dus bij de kringloop een nieuwe/oude deur gevonden. Natuurlijk paste hij NET niet.......Dus er moest een stukje van de  onderkant af en een klein laagje van de zijkanten.
Dat is nu ook klaar en op de foto is hij al geschuurd, maar nog niet in de grondverf gezet.
Ik ben heeeel erg blij met deze deur, zie het voor me, een leuk gordijntje ervoor en dan denk ik dat het helemaal leuk staat.
Hier een "zicht" in de binnekant. Deze foto is genomen vanuit de deur opening.
Mijn vader is al bezig met de gipsplaten aan de binnen kant te bevestigen.
 
Hier is hij dus heeeel erg lang mee bezig geweest, met die binnenkant, want hij wilde de stroom punten verleggen (kan hij nu mooi bij en daarna alles wegwerken achter de gipsplaten.)
Nieuwe stopcontacten, nieuw licht knopje en nieuwe aansluiting voor een buitenlampje.
Terwijl ik aan het werk was (en dan bedoel ik op mijn "echte" werk, ha ha) is hij nog druk geweest met de Pipo, met als gevolg dat het nu (bijna) klaar is.
Binnen zitten de gipsplaten er rondom in, de stroom is klaar en de kozijnen zijn zover afgewerkt dat er een raam in kan.
 
Gister na mijn werk meteen weer gekeken en het zag er PRACHTIG uit. Mijn vader had alle rommel eruit gehaald, de wagen aangeveegt en toen ik binnen stond klonk het zelfs helemaal "hol" toen ik wat zei.
 
Ik ben zo trots op hem, het wordt echt ECHT HEEEEEEEEEL erg mooi!!
En wat heeft hij hard gewerkt!!
 
Volgende week gaan we verder met de buiten kant schilderen in de goeie kleur. Mijn moeder en ik gaan dat weer samen doen, tenminste, als mijn moeder nog komt, want ze kan geen kwast en verf meer zien, hi hi.
De wagen wordt donker groen en de luiken en de deur worden Oker geel. Dit zijn de kleuren die ook aan de buitenkant van ons huis zitten. Hij komt nl in de tuin te staan, dus op deze manier wordt het een mooi geheel.
 
Fijn weekend allemaal en ik ga gauw een rondje langs jullie bloggen doen.
 
Liefs, Daphne
 
 

14 opmerkingen:

 1. Wat leuk weer deze update van de pipowagen en wat een werk hebben jullie verzet met elkaar in een toch redelijk korte tijd. Hij is erg mooi aan het worden en leuk dat jullie hem in de kleuren van het huis schilderen. Zal een mooi geheel zijn als hij klaar is. Ik ben heel benieuwd hoe jullie het dak aan de binnenkant bekleed hebben. Is dat recht afgewerkt ook met gipsplaten op hebben jullie de ronde vorm erin weten te behouden. Ik kijk al weer uit naar de volgende update maar eerst genieten van je welverdiende weekend!!!
  Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fantastisch project is dit. en wat een moed ook. Geweldig. Het wordt vast heel mooi en goed uitgevoerd.. zo kan ie weer jaren mee.(wordt vast een erfstuk)
  Ik ben benieuwd naar het vervolg. succes hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het word al wat met jullie pipo wagen.
  Groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi daphne
  wat hebben jullie een project op poten gezet maar zal een snoeppie worden als alles af is en dan ben je reuze trots op je bezit:-))
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat we de vorderingen zo op de voet kunnen volgen, jij bent vast super trots op je pap en mam!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er al veelbelovend uit. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat. Spannend hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Daphne,
  dat is idd allemaal heel toevallig hihi...maar Andy is in December jarig:0) nog van harte met je zoon!
  De pipo wagen ziet er al heel mooi uit en ben ook heel benieuwd naar het eindresultaat!! wordt dit je nieuwe freubelplek??!
  grtz Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow wat zijn jullie al ver met de wagen zeg! Hij wordt al erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahaha wat een superprojekt! ik ben trots op je( en op je vader en moeder)
  Ik ben toch wel heel benieuwd wat je straks aan de binnenkant gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey leuk om je enthousiaste verhalen weer te lezen. En wat schieten jullie lekker op. Wat heerlijk om zo met je beide ouders te kunnen werken. Dit zijn ouders om trots op te zijn!
  Succes met verven en ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super wat moooooooooooooooooooiiiii echt hellemaal toppie, daar kun je zo veel leuke dingen mee doen.(met de wagen dan he) Ben heel benieuwd hoe het er uit ziet als hij ingericht wordt leuk, en wat fijn dat je zo'n pappie hebt. Je kan super trots op hem zijn, enne ik geloof je heel graag dat er heel wat uurtjes in gaan.
  Lieve groetjes Dana

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wow! Hij wordt echt al heel erg gaaf! Wat een plaatje wordt dat straks in de tuin! Heb je al verzonnen hoe je 'm gaat gebruiken??

  groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 13. dat is een leuke wagen...ben wel heel benieuwd naar het eind resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou ja, wat gaat het snel. Jullie harde werk wordt wel beloond. Wat wordt die leuk zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen