vrijdag 28 maart 2014

Weekje Krijtverf

Het is niet zo heel erg druk hier op mijn blog, ik ben echt hartstikke druk met van alles tegelijk......(wie niet?!!)
Maar, ik zit zeker niet stil!

Afgelopen dagen heb ik tussen het werken, halen en brengen van de kinderen en huishouden doen, door toch tijd gezien om mijn huis weer een beetje aan te pakken.
Ik ben aan de slag gegaan met de krijtverf.
Ik had nog een stukje muur die voorzien moest worden van een ander kleurtje en onze eettafel wilde ik ook aanpakken:
De tafel is een grote, ovale, grenen tafel waar we een beetje op uit gekeken waren.
Nu tijd gevonden én zin gemaakt om hem te verven.
De poten wilde ik licht maken (Original van Annie Sloan) en het blad moest donkerder worden (Chateau Grey).
De tafel bestaat uit losse gedeeltes, handig tijdens het verven!
Op de achtergrond een stukje van de poten.
Toen de poten klaar waren heb ik de tafel gedraaid en kon ik met het bovenblad beginnen.
Een klusje, maar heerlijk om te doen met de radio op de achtergrond aan.
Toen het 2 keer geverfd was heb ik het dik in de witte was gezet en toen het droog was kon de tafel terug naar de huiskamer.
Het staat echt prachtig en het past helemaal mooi bij de kastjes en de muur die ik ook met krijtverf gedaan heb.
Op de foto lijkt het blad lichter dan in het echt, de kleur is een beetje "oud-groen".

De muur was "brique", een kleur die ik jaren geleden uitgekozen heb, maar waar ik nu op uitgekeken was.
Dus........:
Ook daar de lichte kleur krijtverf op gedaan (op de foto lijkt het erg vlekkerig, in het echt is dat minder).
Nu ben ik BIJNA klaar met mijn kamer!
Op de foto zien jullie een stukje van mijn grenen buffet kast, die "moet" ik nog verven, maar daarvoor ga ik eerst even moed verzamelen ;-)

Ik ben echt helemaal blij met de kamer (nu al, ondanks dat de kast nog niet klaar is), die verf is echt geweldig!! Voor nog geen 100 euro heb ik een hele nieuwe kamer en we genieten hier volop van!!

Fijn weekend, liefs, Daphne

9 opmerkingen:

 1. Ja, die muur ziet er in het echt mooier uit. Het is erg leuk geworden Daph en die kast.....ik wil er best mee helpen maar ja, die Pipowagen moet ook nog in een nieuw laagje verf...oh oh wat hebben we het nog druk en dat in de "campingtijd".
  Liefs mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je tafel is zeker goed gelukt!
  Past nu helemaal bij elkaar.
  Ben benieuwd naar je project met de kast.
  Groetjes Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk project. Ziet er erg mooi uit hoor. Succes met je kast

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zier er super uit Daphne, zo kun je je kamer met een klein budget en een beetje inspanning een heel nieuwe look geven, kan me voorstellen dat je daar van geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. WOW wat is de tafel gaaf geworden. Je bent al net zo'n fan van de krijtverf als ik. Ik denk dag de muur ook heel mooi geworden is, op de foto ziet het er minder uit, maar wat is fotograferen soms lastig.
  Fijn weekend en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi! Ik begin ook fan te worden van de krijtverf. Mooie resultaten geeft het. Succes met je kast. Dat wordt ook een plaatje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaaf geworden zeg, ja nu de kast nog wordt vast prachtig en de meubels weer als nieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Daphne,
  Ik kon je mail nergens vinden, dus doe ik het even zo...

  In de herfstvakantie ga ik op een heel bijzondere expeditie: de Edukans Onderwijsexpeditie naar Ethiopië. Met een team van toekomstig leerkrachten ga ik in Ethiopië onderzoeken hoe het onderwijs in elkaar steekt en ervaren we hoe het is om daar zelf les te geven. Hierdoor ontdekken we de verschillen tussen het onderwijs in ontwikkelingslanden en het onderwijs in Nederland. Ik weet zeker dat deze expeditie een geweldige, waardevolle ervaring wordt.

  In Ethiopië is naar school gaan niet vanzelfsprekend. Terwijl onderwijs de basis is voor een betere toekomst. Met de Edukans Onderwijsexpeditie kunnen wij daadwerkelijk kansarme kinderen naar school helpen. Want de opbrengst van de acties die we houden, gaat naar een aantal onderwijsprojecten die we in Ethiopië bezoeken.

  Aan deze Onderwijsexpeditie zit een kostenplaatje. Ik betaal zelf mijn vlieg- en verblijfkosten en daarnaast heb ik toegezegd tenminste €1000,- bij elkaar krijgen voor onderwijsprojecten in Ethiopië. Als toekomstig leerkracht vind ik het heel belangrijk dat alle kinderen naar school kunnen!
  Mijn concrete vraag aan u is of u iets wilt sponsoren wat ik kan verkopen. Denk aan uw kaarten, posters of andere producten, waarvan de opbrengst naar mijn doel gaat. Ook kunt u natuurlijk zelf iets verkopen en de opbrengst (of een deel) aan mij schenken. Eerder is er een kaartenactie gehouden, waarvan een deel van de opbrengst naar mij ging. Deze actie is erg goed gegaan en heeft een bedrag van € 55,- opgebracht. Op mijn blog plaats ik maandelijks een Edukans Update, hier kunt u ook nog een kijkje op nemen voor meer informatie: theezakjes-rensina.blogspot.nl

  Mocht u een gift willen overmaken, dan kan dat via mijn persoonlijke actiewebsite http://rensinasteursma.inactievooredukans.nl. Ook laat ik u door een verslag op mijn website weten hoe alles is verlopen. Daarin vermeld ik ook alle sponsoren! Ik hoor graag uw reactie.

  Alvast bedankt voor uw inspanning!
  Vriendelijke groet,
  Rensina Steursma
  rensinasteursma@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen