vrijdag 18 april 2014

Goed-(koop) idee-tje

Bedankt voor de reacties op mijn vorige berichtje (canvas)
Hij staat zo mooi in mijn kamer en zelfs mijn man vind hem prachtig!

Mijn moeder heeft op de beurs in Nijkerk verschillende leuke idee-tjes opgedaan.
Ze is alleen geweest en kon dus lekker overal kijken, vragen en doen.

Op de beurs heeft ze ook wat embossing folders gekocht, want ze heeft daar een (goedkope) techniek gezien waarbij je die folders nodig hebt.
Gesso mengen met bloem, zodat je een pasta krijgt waar je hele mooie dingen mee kan maken.......(de pasta is ook kant en klaar te koop, maar natuurlijk een stuk duurder. Aangezien mijn dochter van 8 graag mee knutselt met ons probeer ik altijd Low Budget dingen aan te schaffen, zodat ik niet de hele tijd hoef te roepen "Niet te veel, kijk eens uit, het is heel duur, das zonde, nee niet dat" enz.....snappie?)

Goed, de pasta......
 1 Deel Gesso, 1 deel bloem.
Deze mooie achtergrondjes heb ik er mee gemaakt.
Zo mooi en het was echt heel makkelijk!!
Dit zijn de eerste die ik probeerde, het lukte meteen!
Met een spateltje heb ik het goedje erop gesmeerd. Toen ik klaar was meteen de folder verwijderd en meteen schoon maken. Het droogt nl best snel en dan krijg je je spullen niet meer schoon.

Leuk voor een kaart, of op een canvasje (heb ik ook al geprobeerd)

Wens ik iedereen hele fijne Paas dagen, geniet ervan.
Liefs, Daphne

17 opmerkingen:

  1. Ik ga dit weekend er weer mee aan de slag. Op de camping ("op de camping tra la la la la la lala :-) )
    Het idee van de pasta zelf maken heb ik niet op de beurs opgedaan maar van craftmama op Youtube. Ook Karin Joan heeft er een tip voor, dat is 2 acrylverf, 2 babypoeder en 1 deel kinderlijm.
    Dit voor de duidelijkheid.
    Kus mam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk! Ook leuk is om te stempelen met gesso, dit laten drogen en dan met wat inkt erover heen, geeft super leuke effecten!

    Liefs, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en als je het stencil er na dat alles droog is weer op legt en dan een spritsje glimmermist (die je ook makkelijk zelf kunt maken met acrylverf en water en als je glitter erin wilt met perfect pearls) krijg je een superleuk effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super dat je deze budgettip met ons deelt. Ga ik zeker eens uitproberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je achtergrondjes zijn leuk geworden!
    Bedankt voor de tip.
    Lieve groet, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gaaf Daphne en bij de reacties lees ik nog meer leuke tips..LOL...dit maakt blogger nu zo leuk, bedankt voor de tip, fijne paasdagen en lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat gaaf Daphne en bedankt voor de tip, bij de reacties lees ik nog meer leuke tips..LOL..dat maakt bloggen zo leuk. Fijne paasdagen en lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is natuurlijk heerlijk om allemaal ideetjes op te doen op beurzen.
    Ziet er super uit.

    liefs, Durvina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super goeie tip, dat ga ik zeker eens uitproberen. Bedankt voor het delen en ik wens jou en je familie hele gezellige paasdagen toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje wat is er weer veel gebeurd op je blog sinds de laatste keer dat ik kwam kijken! Wat een toppers zijn je kinders, echt super crea allebei. Ik vind Punky wel heel lief hoor , lol :O) Heerlijk toch dat ze zo lekker bezig kunnen zijn met hun speelgoedjes. En wat een lieve broer om zo het hok op te leuken, wat een kanjer!
    En dan het pipo verhaal! Meid, ik zag het helemaal voor me, wat een klus is dat geweest (inclusief de buurman en het snoepje van dochterlief, whahahahaha!), petje af, hij staat er prachtig bij zo, Dat wordt heerlijk genieten!
    Ik ben erg blij dat je mams naar Nijkerk is geweest, genieten wij ook weer mee van die goede tips. Want als het low-budget kan is dat toch weer mooi meegenomen, haha.Het resultaat is ect heel gaaf. Enne... je landkaart kaarten vind ik echt te gek, super persoonlijk en hartstikke leuk!

    Bedankt voor je leuke stukjes weer! Groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi hoi Daphne,
    ik had het ook al eens gelezen op internet,
    maar deze tip is nog makkelijker!
    Het is mooi goedkoop alternatief,
    want alles is al duur genoeg nietwaar!!!!
    Bedankt voor het delen van je tip!
    Ook nog bedankt voor de "doedel"tip!
    Groetjes van daatje

    BeantwoordenVerwijderen
  12. met bloem! dat is nog goedkoper dan babypoeder :-) een goede voor de kids van mijn klas,want op school moet het ook steeds goedkoper. Mooi resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Maandag heb ik gewoon acrylverf gebruikt (kon mijn gesso zo snel niet vinden) en ook dat lukt goed. Voordeel is dat je dan ook is andere kleurtjes kunt gebruiken ;)

    BeantwoordenVerwijderen