dinsdag 24 juni 2014

Pied van binnen.

Wat een nieuwsgierige reacties zeg, op mijn vorige post, hi hi......
Mijn vader was eerst erg verbaast, (Huh, wat krijg ik nou als kado??), daarna keek hij een beetje verstrooid, (hoezo krijg ik dit) en daarna zat hij met het bordje met de naam erop in zijn hand een beetje verbaast te kijken (Dit is eigenlijk wel heel erg leuk!!)
Kortom, hij was best verrast en erg vereerd!!
Leuk hoor!
Nu moeten we nog proberen om de Naam Pipo UIT ons systeem te krijgen en Pied er weer in te zetten.....we doen ons best ;-)

Na het familie weekend heb ik de binnenkant van Pied eens even onder handen genomen.
In de loop van de tijd heb ik al zoveel dingen verzameld en gemaakt, die moesten nu hun plekje maar eens vinden.
Zo kom je binnen (deze foto is genomen vanuit de deuropening)
Het buikkastje heb ik zilver gespoten en tegen de mooie behang wand aangezet.
Ernaast staat een rieten mand (rommelmarkt) met een zelf gemaakt kussen en kleed erin.
Vlak onder het plafon hebben we een plank gemaakt, hierop staan wat spullen die ik gekregen heb, of gekocht in de kringloop of op rommelmarktjes.
Het kastje op de voorgrond is van mijn oma geweest, deze ook zilver gespoten.
Erop een etagaire, zelfgemaakt van oud servies.
De gordijntjes hangen ook!
Als je goed kijkt zie je ook de mooie lamp die ik een poos geleden heb gekocht (en waar ik heeeeel blij mee ben) bij de kringloop.

De andere kant, hier heb ik hartjes gehangen waarin je kaarten of foto's kan hangen.
Ik heb er foto's in gedaan, die we een poos geleden hebben laten maken door een (fotograaf) vriend van ons.
De kleine ronde dingen boven het hart (op de foto te zien, in het midden, net onder het plafon) zijn kleine tinnen bordjes. Deze komen bij mijn oma vandaan en mijn vader vond het echt iets voor in de Pipo (ooooh, sorry) Pied.
De "onder elkaar schuif tafeltjes".......
Deze heb ik door een vriend door midden laten zagen (met heel veel gedoe, maar het is ons gelukt, hi hi, wij zijn niet zo'n slim stel samen) en ik heb ze op elkaar gezet. Mijn man heeft ze vast gezet, zodat ik er wat op kon zetten, zonder dat ze in elkaar storten. Ze staan naast de deur, precies een goeie plek ervoor.
Het schilderij van de Clown komt bij mijn ouders vandaan, deze past qua kleur echt PERFECT in de Pied. Ik weet nog dat wij die vroeger in huis hadden hangen, dus ik vind het wel heel erg leuk dat ik hem nu mag hebben!!
Het fotolijstje boven de tafeltjes/plankjes heeft mijn moeder gekocht op een rommelmarkt, speciaal voor in de Pied. Ik wil er nog oude foto's in gaan doen, van mijn oma's en opa's bijvoorbeeld (of foto's van mijn man en van mij, als kind, kan ook natuurlijk)
Boven de deur heb ik een lampjes slinger gehangen. Deze slinger kreeg ik van mijn man een poosje geleden, ZOMAAR!!!!
Hij had ze bij de Action zien liggen en dacht, "dat is nou echt wat voor in de Pied van Daphne", (hij heeft zich nooit ergens mee bemoeid, dus ik vond het wel een heel bijzonder kadootje)
Deze "kapstok" heb ik gekocht (ik wilde zoiets maken, maar deze kocht ik voor 3 euro in de winkel en ik ben gek op hartjes, dus ik heb er niet lang over na gedacht).
Hij past precies bij de stijl van de Pied. Paar leuke dingen eraan gehangen, zodat het meteen gezellig is.

We hebben nog een oude rookstoel staan, die van de opa van mijn man is geweest. Deze gebruiken we niet meer, maar hij is echt TE leuk en hij zit heeeeeeerlijk.  We willen hem niet weg doen (emotionele waarde!)
De kussen hebben ook een beetje een rare kleur, oud roze.
Mijn man kwam op het te gekke idee om de stoel met krijtverf te gaan schilderen en hem dan in de Pied te gaan zetten, zodat we een lekkere stoel hebben staan waar we even lekker in kunnen gaan zitten en weg kunnen dromen.
LEUK!!!! Ga ik zeker weten doen, ik denk dat het heel mooi zal staan.

En.......vanmiddag kreeg ik van een vriendin een hele mooie schommelstoel!!!!!! Ik wilde graag een schommelstoel hebben voor op het "balkonnetje" van Pied, wat mijn vader nog gaat maken.
Ook zo leuk! Zo zoek je iets, zo krijg je iets!!!!!
Ook hiermee kunnen we weer aan de slag.

Voorlopig kunnen we met onze ideeën dus weer lekker verder klussen en knutselen en pimpen.
We hoeven ons nog lang niet te vervelen ;-)

Liefs, Daphne

11 opmerkingen:

 1. Wauwww...super mooi geworden, ik vind je halve tafeltjes zóóó gaaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pied is echt zoooo cool!! Ziet er supergaaf uit zeg! Wat een leuk plekje om je even terug te trekken met een boek als het weer niet super is of een bakkie thee te doen. Of heb je er andere plannen mee? Ik vind m echt super leuk!

  Groetjes marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw het ziet er echt super uit zeg!
  En alles past ook zo leuk bij elkaar.
  Ben heel benieuwd naar je schommelstoelen maar jou kennende worden ze ook mooi.
  Liefs, Rensina
  PS. ben benieuwd of je met iets leuks komt voor een gastblogje. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je dank je dank je voor je berichtje! Ik heb het meteen aangepast in de instellingen. Ik heb m nu ook op alleen met google account gezet, even kijken of dat scheelt, anders kan ik m altijd nog op alleen volgers instellen. Super! Dank je wel!!
  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi, kan me het gezicht van vader Ed al voorstellen. Nu mag hij het bord nog boven de ingang van Pied ophangen om Pied helemaal af te maken. Pied is erg mooi geworden. Een kroon op jullie harde werk. En wat attent van je man om dan toch even aan Pied te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop trouwens maar dat je dochter geen vriendje krijgt die Piet heet. Mam, ik ga naar Piet hè....ja schat is goed. Heheh....lol

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man hou op, het kind is net 8.......(hi hi)
   Gelukkig is de naam Piet zooooooo 2007 ;-)

   Verwijderen
 7. Ha ha, ik vraag me af of het gaat lukken dat PIED. Ik vind het nog steeds de PIPO. Maar wat is het leuk geworden hè en die stoel die je hebt past er qua kleur helemaal bij, dat we niet eerder op dat idee zijn gekomen. kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk om de laaste updates van Pied te lezen. De wagen is werkelijk prachtig geworden. Zowel van binnen als van buiten. Je mag er trots op zijn! Leuk dat je de naam hebt veranderd in Pied en dat je ouders er in geslapen hebben hahaha. Ik zie je al zitten op het balkon wat nog gemaakt moet worden met je schommelstoel. Klinkt al heel gezellig. Succes ermee.

  liefs, Joke

  BeantwoordenVerwijderen