vrijdag 8 september 2023

RvdM #1, Paella

Vandaag start Elizabeth op haar blog iets nieuws. Elke 2de vrijdag van de maand een recept delen, onder de naam RvdM!

Gewoon, voor de lol. Om inspiratie op te kunnen doen. Of omdat je een leuke tip hebt op kook gebied, of iets heel lekkers hebt gemaakt waarvan je denkt, "dit zou iedereen eens kunnen maken, wat is dit lekker".

Nu ben ik geen keuken prinsen en heb ik het geluk dat mijn man het leuk vindt om te koken. Hij heeft jaren in de horeca gewerkt (eetcafé) en maakte de lekkerste recepten voor de gasten. 

Thuis kookt hij natuurlijk niet altijd uitgebreid. Maar hij is meestal diegene die de boodschappen doet voor ons gezin en kijkt dan wat hij meeneemt om 's avonds te kunnen eten. 

Ik vind het prima, want ik ben niet zo van het "elke dag maar weer eten maken", om over het verzinnen wàt we gaan eten nog maar te zwijgen. 

Wat ik wel graag doe is "kokkerellen"!!! Daaronder versta ik uitgebreid te tijd nemen om een recept te zoeken, een boodschappenlijstje te maken, boodschappen te doen en daarna de keuken in te duiken om iets lekkers te maken!! Dat vind ik heerlijk, en dat doe ik graag op mijn vrije dagen. 

Meestal is het uitgangspunt iets wat er nog in de koelkast (of vriezer) ligt. En zo kom ik eindelijk bij de Paella die ik vandaag met jullie wel delen (hè hè, jullie dachten vast al, schiet eens op Daphne)

Nog nooit eerder gemaakt en ik dacht dat het heel veel gedoe zou zijn, maar dat was het niet en,  ECHT WAAR,  wij hebben zitten smullen met elkaar!!

Recept heb ik via internet gevonden. 
Wat ik meestal doe als ik iets nieuws probeer is een recept opzoeken en dat de eerste keer dat ik het ga maken bijna letterlijk volg. (Hier en daar een kleine aanpassing waarvan ik denk dat dat kan doe ik wel.)
Als het dan klaar is weet ik hoe het werkt (en smaakt) en kan ik het de volgende keer aanpassen.
Bij dit recept heb ik de grote garnalen en venusschelpen en/of kokkels vervangen voor een zakje diepvries zeevruchten.
Ook had ik geen blikje tomatenblokjes maar gepelde tomaten in huis. 
De peterselie had ik gekocht, maar lag na het eten nog in de koelkast haha, die was ik helemaal vergeten. 

Zoals ik al zei,  WIJ VONDEN HET HEERLIJK. 
We konden bijna niet stoppen met eten. 
Er waren nog 2 porties over en die werden meteen gereserveerd door de kinderen, need I say more??
Tip:
Volgende keer hoeven er voor ons geen kippendijen meer in. 
Was wel grappig, want dat was mijn uitgangspunt, die had ik nou juist nog in de koelkast liggen. 
Maar tijdens het eten bedacht ik dat het een beetje overbodig was en zei Mylo (onze zoon) het na het eten.
Dat kan ik de volgende keer dus weg laten. 
Wel gaf de Chorizo erg veel smaak aan het recept, dat is wel een blijvertje. 

Op het blog van Elizabeth (Busy Bessy 2) vinden jullie een lijst met deelnemers en heel veel lekkere recepten,  ga daar maar eens kijken. 
En wie weet vind je het wel leuk om volgende maand ook een recept te delen?!












16 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, ga dit proberen. Ik maak er dan wel 2, met en zonder schelpdieren. Ik ben niet zo gek op schelpdieren, maar volgens mij is dit wel met andere vis op te vangen. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, ik heb ook een echtgenoot die praktisch altijd kookt :-)
    Leuk, je recept met de analyse achteraf!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit Daphne. Leuk idee om zo recepten te delen.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er heerlijk uit Daphne....daar zal niet veel meer van over zijn denk ik!
    Groetjes Diny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook eens leuk kokkerellen en nieuwe recepten uitproberen. Ziet er lekker uit, maar ik ben niet zo'n paella-fan.
    Fijn weekend,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. En dat noemt zich geen keukenprinses... Jij gaat juist voor speciaal en groot!
    Wat een geweldig recept heb je gedeeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Krijg gewoon ontzettende trek als ik naar het
    eindresultaat kijk Daphne. Komt natuurlijk
    door het tijdstip van de dag. Grappig te lezen
    at je eigenlijk geen keukenprinses bent maar
    dan wel nieuwe uitdagingen gaat proberen.
    Ga het zeker een keertje proberen,

    Groetjes,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, wat professioneel ziet dat eruit!! Geweldig voor een niet-keukenprinses🤣 en het leuke is dat je door te experimenteren de lekkerste gaat ontdekken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat ziet er goed uit, ga het met kippendijen proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hmmmmmm dat ziet het zeker heel goed uit. Paella zowieso ook superlekker.
    Ik haat het verzinnen van wat eten we ook zo, nu heb ik al een geruime tijd kookboeken van Lekker & Simpel, en daar zoek ik zondag's uit voor de gehele week en dat werkt heel fijn, krijg zelfs complimenten thuis dus wat wil je nog meer.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat heb je een leuke post Daphne! Heel anders, maar erg gezellig! Je hebt het wel voor elkaar met het koken! 😄 Ziet er heerlijk uit en wat leuk dit...
      Heel fijn weekend gewenst.
      GROET, Wilma.

      Verwijderen
  11. Wat een leuk idee en je post is ook gelijk heel mooi. Je krijgt er spontaan zin in ;-)

    Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je beschrijft het zo aantrekkelijk, dat ik dit gerecht ook eens ga maken.
    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik kokkerel ook heel graag en voor mij is het dan vaak ook nog de uitdaging om het vegetarisch te maken (ik eet geen vlees en vis) en liefst zo weinig mogelijk koolhydraten….
    Jouw recept sla ik dus over maar het ziet en klinkt toppie en aan de reacties van je thuisfront te lezen zeeeeer geslaagd,leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. We hebben vanavond deze Paella gegeten en het was heerlijk! Wij zijn maar met z'n tweeën, dus alles heb ik gehalveerd en ik heb diepvrieszeevruchten gebruikt.
    Ik had nog nooit safraan gebruikt en schrok wel even van de prijs voor zo'n klein potje. Maar de helft is nog over voor de volgende keer!

    BeantwoordenVerwijderen