woensdag 16 mei 2012

Kruidenrekje........?!!

Vandaag wil ik jullie weer eens 1 van mijn "Home Deco" creaties laten zien.
Laatst bij de kringloop (yeah, ik was er weer eens) liep ik tegen een kruidenrekje aan, je kent ze vast wel, zo 1 die je oma ook in de keuken had hangen ;-)
Het ding was eigenlijk nog te vies om aan te pakken, het plakte aan alle kanten (vet, vies, plakkerig) en de kruiden zaten er zelfs nog in, bleeeeeeeh.
Maar..........de blauwe stip geeft de prijs aan,  €1,50, tja.....daar wilde ik hem niet voor laten staan!

Dus besloot ik hem mee te nemen want ik had meteen een goed idee.
Allereerst heb ik de potjes heeeeeeel goed schoon gemaakt. Kruiden eruit en de potjes in heet water laten weken. Steeds weer schoon spoelen, af borstelen en weer in heet water.
De dekseltjes lieten (bijna) allemaal los. Ik had dus de houten ronde buitenkant en de binnen dopjes los van elkaar. Die dus ook maar meteen goed schoon gemaakt (man man, wat een werk) en alles weer met mijn lijmpistool vast gelijmt.
De etiketjes moesten er ook af. Uiteindelijk is het gelukt, ik denk dat ik er 3 dagen mee bezig ben geweest, hi hi, mijn man zei al, "Leuk he, als je overal wat mee kunt doen, sjonge jonge wat een werk"
Maar toen waren ze toch echt klaar voor "de pimp":

Ik heb de doppen met Gesso gewit en daarna met acryl verf (brons, van het Kruidvat) erover heen, hele mooie kleur vind ik dat.
In de potjes heb ik mijn bedeltjes gedaan en op de potjes een "etiketje" geplakt met wat erin zin.
De etiketjes heb ik met een Nellie Snellen mal uitgesneden.
Toen heb ik het rekje ook eerst met Gesso gewit, daarna een beetje brons erover en met een nat (billen) doekje uitgewreven, voor een wat "oudere look"
Daarna heb ik op de bodem, zijkant en boven op papier geplakt (Papierblok van de Action)
Op de bovenkant heb ik wat roosjes geplakt (volgens mij ook van het Kruidvat). Die heb ik eerst met acryl verf de goeie kleur gegeven, daarna heb ik er wat glitter spray op gespoten (Wibra, gekocht in de Kerst tijd). Met mijn lijmpistool heb ik ze op de randjes geplakt, lekker dicht op elkaar, staat wel grappig, al zeg ik het zelf.
Op de bovenrand heb ik met gips letters het woord "Charms" gemaakt.
Mijn moeder zei nog, waarom in het Engels?? Nou WAT DENK JE ZELF, het woord "Bedeltjes" was wel erg lang, het paste niet eens op het randje!!!!! (en ik vind dat soms gewoon wat chiquer, dat Engels, hi hi).
De letters heb ik eerst (wéér met de acryl verf) 3 keer (!!!!!)  geverfd. Mooi he?! Ik ben zo gek op de kleur! Hij is heel warm en hij glimt een beetje, ik hou daar zo van.
En zo is ie geworden.........zeg nou zelf, een Beauty toch???!!!!!
Hij hangt weer fijn in mijn hobby hoekje en ik kan meteen pakken wat ik nodig heb.
Ik ben er weer helemaal blij mee.


6 opmerkingen:

 1. hoi daphne
  wat een leuk verhaal maar met veel werk heb je er wel een prachtig en handig gebruiksrekje van gemaakt,heel erg mooi met die glimmende doppen!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een superleuk rekje is het geworden Daphne, heel creatief.
  groetjes,
  Ethel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Daphne

  Wat een werk en plezier kun je toch hebben voor 1.50, ik ga ook regelmatig naar de kringloop en vind het zo leuk om dingen te vinden waar je weer iets anders van maakt, zelfs mijn man zegt vaak 'is dit niks voor je om op te pimpen'. Je rekje is supergaaf geworden vind ik.

  Lieve groetjes
  Danoesja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Daphne,wat een mooi charm-rekje is dit geworden.Heel leuk zoals je het in jouw stijl verandert hebt.Is toch extra genieten na wat meer werk eraan te hebben,je hebt er in ieder geval nog heel lang plezier van,groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een ontzettend leuk idee en zo leuk aangekleed.

  BeantwoordenVerwijderen