maandag 14 mei 2012

Moederdag Tag

Bedankt voor alle leuke reacties op mijn creaties elke keer weer en heel erg bedankt voor het opgeven van "geef een hart door" (zie post hieronder, ER KUNNEN ER NOG MEER BIJ HOOR)

Gisteren heb ik eindelijk mijn moeder haar moederdag kadootje kunnen geven.
Ze was echt super blij met de map die ik voor haar gemaakt heb!!
Natuurlijk was het een zelf gemaakt kadootje (zie enige posten geleden.......) en ik wilde ook nog graag iets aan haar geven in de vorm van een "gekocht" kadootje.
Bloemen zijn altijd erg leuk, maar aangezien mijn moeder ook een freubelkont is, bedacht ik mij dat het misschien leuker was om haar iets te geven voor de hobby.....
Ik maakte deze tag voor haar:
Op het plaatje staat ze zelf (!!!!!) als baby (lief he?!! :-)).
Ik heb de tag gemaakt van afval karton, die heb ik in een embossing folder gedaan en die door mijn BigShot gehaald. Daarna ben ik er met verschillende kleuren bruine stempelkussentjes (gewoon van de Action, want ik ben nog steeds niet in het rijke bezit van Distress Inkt) overheen gegaan en zo kreeg het geheel een mooie kleur (beetje donker bruin, met geel en licht bruin)
Het foto-tje heb ik gescand  en toen uitgeprint. Met behulp van Nellie Snellen mal uitgesneden en dat weer gemat op een ander ovaaltje.
Een (gehaakt) kantje op de tag geplakt, toen een klein stukje jute, daarna de foto erop en toen........3 kleine potloden. Want dat is nl het kadootje, mijn moeder wil haar verzameling Derwent potloden uit gaan breiden, dus ik denk, ze krijgt er een paar van mij. Aangezien ik niet weet welke kleuren ze wil, mag ze ze zelf uitkiezen!!
Om de potloden een klein "strikje" geplakt.
De Tekst "Happy Mothers Day" maakt het af.
Ze vond het erg leuk enne.................die potloden gaan we gauw kopen hoor mam!!

Ga ik nu even kijken naar jullie bloggen.....ik ben het weekend weg geweest, dus ik loop een beetje achter.


13 opmerkingen:

 1. Je moet je mams toch maar even zo gek krijgen dat ze ook een blog begint, ben toch wel reuze benieuwd wat zij allemaal freubelt :-)...je tag is erg leuk en de manier om potloden uit te mogen zoeken vind ik ook erg orgineel van jou bedacht..slimme slimme meid...knuf peet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik speel met de gedachte om een blog te gaan maken maar ja, zoals jij al schrijft op de jouwe, de tijd..... Momenteel wonen we weer half op de camping (waar we geen com hebben) en thuis. Dan wil ik nog knutselen en ook nog samen met Daphne knutselen. Dan hebben we nog een dochter, die wil ook wel eens aandacht en we hebben 3 schatten van kleinkinderen, die moeten ook geknuffeld worden enz.
   Misschien, als de zomer voorbij is kunnen Daphne en ik samen een blog gaan doen. We zien wel.
   LOL Marja

   Verwijderen
 2. Wat een leuk en origineel kado. Vooral dat met een eigen babyfoto is erg leuk bedacht. En de hint van de potloden is ook super goed gevonden. Vele malen leuker dan een tegoedbon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt super origineel en wat een mooie tag! Je moeder zal wel heel blij geweest zijn.
  Herken ik hier weer het Ikea potlood?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou.......nee dus!!
   Ik heb de potloden van mijn dochtertje gepikt (ssssttttttt, ze heeft het nog niet ontdekt:-)), het zijn kleurpotloden, die ze laatst op een camping kreeg in zo'n verrassings doosje. Gelukkig kregen haar broers ook zo'n doosje, maar ja, die zijn 9 en 12, tja..........dan ga je dus echt niet meer met kleurpotloden aan de gang (vinden ze zelf) dus hadden we er een aantal over.....snappie?!
   Als je heel goed kijkt heb ik zelfs de kleuren ook nog bijpassend gemaakt, het zijn nl de zwarte, de bruine en de oranje.....hi hi, hoezo details......;-)
   Daphne.

   Verwijderen
 4. hoi daphne
  wat heb je er een prachtig geheel van gemaakt en zo gaaf die kleine potloden die voor iets staan,echt iets mooi's waar je trots op mag zijn:-))
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha ik heb ze ook herkend! Fantastisch! Ik e zelf ook kies potloden verzamelaardeze traag is erg mooi, ik kan mij voorstellen dat je moeder blij was

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Had wel gekunt, maar zie mijn reactie bij Lisette........
   Het zijn mini kleurpotloden!!
   Grappig he, (ik gooi echt nooit iets weg, soms ben ik daar heeeeeeeel blij om!!)

   Verwijderen
 6. wat een originele tag!, echt heel leuk gedaan....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Originele tag Daphne, mooi uitgevoerd.
  Groetjes,
  Ethel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was inderdaad heel blij met dit leuke cadeautje. Allereerst de opbergmap, die was al zo leuk en toen nog zo'n mooie tag. Ik vindt je geweldig creatief Daph.
  Leuke foto hè. Het jasje dat ik aan heb kwam uit Amerika. Ik ben geboren in de hongerwinter in 1945 en we hadden familie in Amerika. Zij hadden een pakje opgestuurd met o.a. hydrofiel luiers. Die heeft oma uit elkaar gehaald en er gordijntjes van gemaakt. Ook al creatief dus.
  Het jasje heeft oma nog heel lang bewaard zodat ik nog weet hoe het eruit zag.
  doei KUS MAM

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En ik had inderdaad ook gezien dat de potloodjes zelfs "in kleur" waren. Zoals je weet bestudeer ik alles wat ik van je krijg. Vind het zo leuk hoe jij het allemaal doet.
  nog een kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk idee, en wat leuk dat fotootje van je moeder als baby!!

  BeantwoordenVerwijderen