woensdag 18 december 2013

De laatste loodjes.......

Het einde van het jaar nadert en elk jaar weer merk ik dat ik altijd hartstikke druk ben!
Nog even hierheen, daar nog wat regelen, Kerstviering op school, afsluiting voetbal, drukte op de zaak, Kerstpakketten, enz enz.
Volgens mij heeft iedereen er wel "last" van.
Uit ervaring weet ik dat ik mezelf niet teveel op MOET leggen, gewoon rustig door ademen,
en doen wat ik moet doen, meer niet.

Genieten, dat doe ik ook! Zeker weten!!!!
Heerlijk s'avond de open haard en kaarsjes aan en genieten van de Kerstboom die hier mooi staat te wezen en van alle gezellige, leuke knutsels die de kinderen, of ik zelf, hebben gemaakt (en af en toe komt er nog wat bij!)
Zo ook dit leuke "kastje".
Een poosje geleden kocht ik die bij de Big Bazar en ik wilde hem eerst een beetje pimpen, voordat ik hem op zou hangen.
Daar heb ik afgelopen weekend tijd voor vrij gemaakt:
Het kastje was al wit (het lijkt net krijtverf, dus het past mooi hier in huis.)
Ik heb er verschillende papieren achtergrondjes in geplakt.
Daarna heb ik het met een touwtje opgehangen en heb ik er mijn kleine lieve Kerstmannetjes ingezet, die ik jaren geleden van mijn vader heb gekregen (had hij toen heel goedkoop op de kop getikt en heeft iedereen van ons gezin er zo'n beetje mee dood gegooid, hi hi)
Hier en daar nog wat ander Kerst Deco en het staat super gezellig aan de muur.
Wij hebben steeds de open haard aan en toen ik de hout blokken aan het bij vullen was, kwam ik een heel mooi blok tegen.
Mijn man gevraagd of hij er kleine ronde schijfjes van kon zagen en ja hoor, dat lukte.
Om eens te proberen of het leuk zou zijn heb ik op 1 van de schijfjes een stempel gezet. HOE LEUK IS DIT????? Een zelf gemaakte Kerst Deco
(Deze schijfjes wil ik dit jaar als Kerstkaarten gaan gebruiken. Ik verstuur al jaren geen Kerstkaarten, maar af en toe heb je toch wel wat nodig en dit vind ik wel een leuk idee daarvoor)
 
Ook heb ik samen met mijn dochter een Kerstboom "gevouwen":
Het idee kwam ik tegen op Internet.
Zo leuk, je maakt het van een oud tijdschrift (van een boek kan ook en dan kun je de kaft mooi als achtergrond gebruiken en natuurlijk ook leuk oppimpen, maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen!)
De ronde vorm gaat "vanzelf".
Als je klaar bent met vouwen is het een boom. Staat erg leuk op mijn plank.
De "boom" heb ik ingespoten met spuitlijm en toen overgoten met glitter. (op deze foto iets beter te zien)
Overtollige glitter opvangen op een papier en zo kun je de boom meerdere laagjes glitter geven.
Jade heeft goed geholpen, maar af en toe was het vouwen nog wel wat lastig voor haar, het moet nl nogal precies gebeuren, want als je scheef gaat krijg je geen mooie boom.
 
Nou lieve mensen, ik ga nog even met de beentjes op de bank.
Ik kijk regelmatig op jullie blogs, maar ik maak weinig tijd om reacties te plaatsen, in het weekend ga ik weer lekker uitgebreid een rondje bloggen. Daar kan ik nu al naar uit kijken!!!!
 
Liefs, Daphne
 
 
 

10 opmerkingen:

  1. Hoi Daphne, fijn dat je af en toe tijd kan vinden om te genieten, volhouden hoor ;)..Wat heb je samen met je dochter een mooie kerstboom gevouwen, ik vind hem super en wat leuk om dat gezellig samen te doen..Je gevulde kastje aan de muur ziet er lekker kerstig uit, ga je hem nu aan ieder seizoen aanpassen? Geniet van alles...lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat herkenbaar..hier gaat het de laatste twee weken voor kerst het zelfde. Vind je kastje heel leuk. Zo kun je mooi ieder seizoen er wat anders in plaatsen. Dat van die boom vouwen had ik ook gezien op pintrest zo leuk alleen nog niet aan toe gekoemen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah het is allebei erg leuk. Je hebt zelfs je vader aan het vouwen gekregen met deze boom alleen moeten wij nog de glitter doen.
    kus mam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo zo wat ben jij/jullie. hard bezig geweest! en wat is daar veel moois uit voort gekomen!! wij zijn dol op je kastje :) het is echt om verliefd op te worden hihi. ook vinden wij de kerstboom erg leuk! Gezellig dat je dit zo samen met je dochter hebt gedaan! Oja nu zouden we bijna nog iets vergeten .... wat een ongelofelijk gaaf idee om op een stukje hout te stempellen! Wat een gaaf effect & een super leuk idee om dit als kerstkaartje te versturen :) je moet er maar opkomen!

    Liefs van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super leuk kastje Daphne en wat een gaaf kerstboompje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtig kastje is dit geworden. Ik heb er ook nog 1 liggen, dus in het nieuwe jaar maar eens mee aan de slag. Fijn dat je ondanks alle drukte toch nog tijd kunt maken om deze gezellige dingen te doen met je gezin.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuk kastje en wat een goed idee met het blokje hout!! Bedankt voor je berichtje op mijn blog ook, want dit is ook weer een erg leuk idee met zo'n schijfje ;o)

    Suc6 met de (gezellige) drukte en hele fijne feestdagen gewenst voor jou en je gezin!

    Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je kastje is superleuk geworden!
    Heb zelf ook zo'n kastje maar helaas nog niet de plek om het op te hangen.
    Je boompje is ook mooi.
    Lieve groet, Rensina

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik zie het Daphne, jouw knutsel middag met je dochter was ook erg geslaagd! Super leuk idee, die kerstboom, moet ik onthouden voor volgend jaar voor mijn nichtjes ;-)
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi kastje Daphne, zo vrolijk :) En wat gaaf zo je eigen boomstammetjesdecoratie! En het kerstboompje is helemaal leuk. Fijne kerstdagen gewenst!! xx Wendy

    BeantwoordenVerwijderen