vrijdag 9 februari 2024

RvdM #5

De 2de vrijdag van de maand, de vrijdag dat Elizabeth het "RvdM" (Recept van de Maand) op haar blog organiseert. 

Vandaag doe ik weer mee, met een "Basis Pasta Saus", gemaakt ik de slowcooker:

En poosje terug kreeg ik heel veel kleine tomaatjes. Snoep tomaatjes, héél erg lekker van smaak. 
Ik heb een bakje gewassen tomaatjes op tafel gezet en binnen no-time was het bakje leeg, iedereen die langs loopt nam er steeds een paar.

Maar dit keer waren het er zoveel, er was geen doorkomen aan. 

Dus besloot ik om er, in de slowcooker, een basis saus van te maken, voor een pasta die wij hier in huis graag eten. 
Ik heb alle tomaatjes door de helft gesneden. 
Het was een enorm werk, want het waren er echt veel. 

Daarna heb ik 5 uien in kleine stukjes gesneden, 3 rode en 2 witte. 
Ook nog 8 klein gesneden teentjes knoflook klaar gelegd. 
Met 2 groente bouillonblokjes en wat kruiden naar smaak (ik gebruikte paprikapoeder, kurkuma, oregano, basilicum, peper en Italiaanse kruiden), ging alles tegelijk in de slowcooker. 
Ik zette het aan op "Low" en na een poosje begon het al heerlijk te ruiken in de keuken. 
Toen het klaar was, ik denk dat ik ongeveer 6 uur de pan aan heb gehad, heb ik alles in een soeppan gegoten en met een staafmixer gepureerd. 

Goed af laten koelen en we hebben weer een mooie voorraad basissaus.
De volgende dag meteen lekker pasta gegeten en van de rest van de saus
heb ik porties gemaakt en ingevroren.
Altijd handig zo'n voorraad en zelf gemaakt is het allerlekkerste.

Wij aten de pasta met:
Gehakt, champignons, winter wortel, paprika en wat prei. 
Alles roerbakken en daarna de saus erbij. 
Even laten "doorkoken" en ondertussen de pasta koken.

Eet smakelijk!






14 opmerkingen:

  1. Goed bezig geweest zelf gemaakt is ook het lekkerst en je wet wat er in zit. Als ik lekker snack tomaatjes heb dan bewaar ik de zaadjes en die stop ik in het voorjaar in de grond in een grote pot, hele zomer nog eens plezier ervan. We doen geen Carnaval meer vieren Daphne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier ben ik wel blij mee...! Een paar jaar geleden hadden we heel veel snoeptomaatjes en konden we het eigenlijk niet op. Toen had ik er maar iets van gebrouwen en ingevroren, maar dat viel later hard tegen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk ziet het er uit Daphne, jullie zullen ervan gesmuld hebben! En eigen maak is eigen smaak... altijd lekkerder zoals Anita al zei. 🙂
    Fijne dag en alvast een goed weekend gewenst!
    GROET en Voorspoed, Wilma. 🍀

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben jullie groenteportie wel binnen gekregen. Het recept klinkt goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Helemaal mee eens Daphne.... zelfgemaakt smaakt toch het lekkerst. Ik maak ook altijd een voorraadje en dan gaat het op 1 portie na de vriezer in!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lijkt me heerlijk! Mijn echtgenoot gebruikt ook het liefst verse tomaten voor dit soort dingen. Hij zet tegenwoordig de staafmixer in de tomaten. Dat gaat lekker snel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet met de Slowcoocker maar in een gewone pan. Meestal wordt het bij mij eerst een deel grove tomatensoep en de rest wordt gepureerd en saus. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat klinkt als een lekker recept voor pastasaus.
    De slowcooker gaat hier morgen aan voor babi-pangang.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo, dat ziet er lekker uit. Ik denk dat het heerlijk rook bij je.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel lekker, lijkt me! En handig als je veel maakt! Doe ik af en toe ook en als ik dan een drukke dag heb en laat thuis ben, is het zo klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er toppie uit Daphne. Ik ben dol op kleine tomaatjes maar heb tegenwoordig vaak pech dat ze niet lekker zijn en wat zijn ze duur in de winkel 😓

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ziet de saus er heerlijk uit Daphne! Ik ben er gek op maar helaas mijn man niet. Toch ga ik het recept een keer uitproberen. Dan maar lekker alleen voor mijzelf...
    Fijn weekend, Antje

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een goed idee om pastasaus van al die tomaatjes te maken. Heerlijk zo'n voorraadje in de diepvries. Bedankt voor 't delen!
    Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dat is écht handig om op voorraad te hebben, lekker !

    BeantwoordenVerwijderen