zaterdag 26 juni 2021

Even bijpraten.

Vandaag is het de laatste zaterdag van de maand en dus eigenlijk de zaterdag dat mijn moeder en ik onze uitdagingen laten zien...... maar helaas,  het is niet gelukt.

Onze oudste,  Jesse,  is vrijdag 18 Juni afgestudeerd!!
Hij volgde een HBO opleiding,  Electrotechniek. 
Zijn afstudeer stage was is Zwolle, maar ging bijna volledig online. Ik denk dat hij al met al maar 5x op kantoor is geweest. 
Zo jammer, maar het was niet anders. 
Ook zijn presentatie moest hij online doen. Ontzettend spannend vond hij het.... en wij ook!
De laatste weken was hij er nog extra druk mee, want hij wilde graag goed voorbereid voor de dag komen. 
Ik werd gevraagd om zijn stage verslag door te lezen en wat tips te geven. 
Nou, ik begon bij de vraag alleen al te zweten. Ik snap echt helemaal niks van Electrotechniek en zijn verslag ging over "vorkconstructie hoogspanning", ik weet niet eens wat het is. 
Dapper begon ik te lezen, 52 pagina's en aan het eind had ik zowaar ook nog wat op- en aanmerkingen opgeschreven😊.
Ook wilde hij zijn presentatie oefenen en dus heb ik 2x meegekeken en ook daar kon ik wat tips geven. 

Vrijdag 18 Juni was het zover en mijn man,  Lila (de hond van Jesse) en ik zaten in de woonkamer, online mee te kijken. 
Hij kwam in beeld🥰.
Mooi hè,  de techniek van tegenwoordig, wij waren er tòch bij. 
Vlak voordat hij begon vertelde hij nog dat hij voor het eerst in zijn leven slecht geslapen had,  hij was zenuwachtig...... Jesse is nooit zenuwachtig, nergens voor, dus dit gaf extra spanning,  ook bij mij.😬 

Maar....... was nergens voor nodig,  hij deed het geweldig.
Ook het vragen rondje na zijn presentatie doorstond hij goed. Ik vond dat ze heel veel kritische vragen hadden en had met hem te doen, maar Jesse zat goed in zijn verhaal en bleef heel rustig. 

Daarna moesten we een uurtje wachten op de uitslag.
Pff......
Ook met de uitslag konden we meekijken en al gauw kwamen de cijfers in beeld
Topper!!!!!!!!! Jesse was blij en wij waren trots,  héél trots! 

Om 18 uur hadden we een tafeltje gereserveerd in een Argentijns restaurant en hebben daar heerlijk gegeten met ons gezin. 
Toen de bediening in de gaten had dat we daar zaten om Jesse zijn afstuderen te vieren hebben ze dit lekkere nagerecht voor hem gemaakt,  haha,  Jesse houdt hier helemaal niet van, dus dat was lachen. 
(Toen de fontein uit ging werd het bord meteen weggehaald...... bleek dat de kok een fout had gemaakt, dit nagerecht was voor mijn man  whahaaaaa,  wij lagen in een deuk!!)

Dit was 1x drukte,  maar wij hebben nog 2 kinderen......
De middelste is héél hard aan het werk om zijn benodigde punten te halen om naar het volgende leerjaar te kunnen gaan (MBO, Sport en Beweging). Door zijn schouder blessure, zijn operatie hieraan en omdat zijn stage (in een zwembad) heel lang niet door kon gaan moet hij extra opdrachten maken. Hij moet er dus nog even hard voor werken de laatste weken.

De jongste heeft net haar toetsweek gehad (VMBO, 3de jaar). Man man,  wat een stress.
Ook zij heeft veel last gehad van het rare jaar. Ze MOEST haar toetsen goed maken om over te kunnen gaan, we hebben nog niet alle cijfers terug, dus wachten nog vol spanning af. 

Mijn man is ondertussen begonnen als "invalbakker", hij heeft 2 weken vakantie gehad nadat onze zaak dicht is gegaan. Nu rijdt hij 2x in de week naar een "collega Bakker Bart" om daar te helpen en los/vast naar andere collega's om in te vallen. 
Daarnaast begint hij volgende week 2x in de week met het varen van het fiets pontje wat hier op de camping vaart. Daar heeft hij héél veel zin in. 
Omdat hij een poosje zonder werk zat heb ik extra veel gewerkt afgelopen maand. (Iemand moet het doen, haha)

Drukte en gedoe,  ik kan daar niet zo goed tegen, raak uit balans en dus....... ben ik gewoon vergeten om een kaart te maken voor de maandelijkse uitdaging met mijn moeder. 😜
En zo ben ik weer bij het begin van mijn bericht, volgende maand zien jullie vanzelf wat we gemaakt hebben,  nog "even" geduld aub.
Wat kan je houden van je gezin hè!!






27 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd! Wat kun je dan trots zijn hè? Dan barst je hart bijna uit elkaar. Succes met de laatste loodjes voor de harde werkers en werkse voor je man (ongetwijfeld ook een harde werker, haha).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je kinderen zorgen voor spanning in jullie leven en ik denk dat je moeder even trots op hen is als jullie zelf en de uitdaging nu minder belangrijk is. Geniet van de mooie momenten!
    Liefs
    Marleen
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat geweldig te lezen! En jullie hebben ook nog genoten. Ach dat kaartje komt wel weer, dat vergeeft ze je wel.
    Ohhh dat lijkt me zo superspannend, wij hebben dit 5 juli dat onze dochter haar scriptie moet verdedigen, en had van de week haar 2 punten al terug gekregen, een 8 en een 9, toen zei ik ook al wow dat is knap.
    Nou we zien je kaartje volgende keer wel verschijnen, fijne avond nog.
    groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een spannende tijden zijn dit.
    Mijn felicitaties voor Jesse en veel succes voor de rest van het gezin met sudie en nieuwe job.
    En jij veel sterkte, Daphne. Valt niet mee om naast je werk alles in goede banen te leiden thuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Och gossie toch, wat een spanning deze periode. Gefeliciteerd met Jesse! Heel bijzonder om het zo te moeten doen. En met die andere 2 gaat het ook goed komen hoor! Manlief is toch van de straat met 2 leuke baantjes. Die met het fietspontje lijkt me het leukst. Met al die gezellige vakantiegangers. Voor jouw hard werken, dus het bloggen en kaartjes maken komt wel weer als er tijd voor is hoor. Ik gooi alles nu ook op een laag pitje. Geert heeft vakantie, dus als het mooi weer is gaan we lekker klussen of een tourritje op de motor maken. Daar is het vakantie voor. Dikke knuf en liefs van mij...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd voor Jesse en voor jou. Wat een spannende tijd, maar hij heeft het geweldig gedaan. En dan nu de andere twee nog. Jouw moeder begrijpt vast dat je de uitdaging even was vergeten. Gelukkig komen er nieuwe maanden aan.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Veel respect heb ik voor jullie gezin. Wauw. En dat het voor jou extra was deze maand dat snap ik helemaal. Bij mij is het al happen naar rust en dan heb ik er nog geen job bij. Hier zijn we ook in spanning of iedereen er door gaat zijn. Jaro mag zeker over, in het lager blijf je niet zo vaak zitten ( of je moest het op voorhand al weten). Moriander is ook door, wel met een vakantietaak voor 1 vak. Aranka heeft twee herexamens en het eerste jaar hoge school was heel pittig voor haar. En dan Nomi.... Dat weten we maandag... Ze heeft kei hard gewerkt, bijna elke dag tot laat,heeft ook veel online gehad, wat voor haar ogen heel belastend is, maar het is spannend. Ze weet dat ze een paar onvoldoendes heeft, ik hoop dat ze haar er door delibereren en dat ze in de vakantie met een vakantietaak haar mindere vakken kan ophalen. Voor mij mogen alle kinderen over naar een nieuw hoofdstuk, ze zijn allemaal moedig geweest. Alle kinderen, niet alleen de mijne. Volgend jaar alles beter. Xxx

    BeantwoordenVerwijderen

  8. Wat jammer dat zijn afstuderen grotendeels online moest gaan,ze missen toch wat maar aan de andere kant ook weer mooi dat het zo kan! Snap dat je trots was om hem zo in beeld te zien,hij ziet er ook zeker zelfverzekerd uit...ik zou hem meteen al laten slagen als ik hem zo zie hihi.
    En ja dat verslag doorlezen is een dingetje he...ik “moest” dat ook voor onze oudste en toen ik zei dat ik daar toch geen verstand van had zei hij dat dat juist de bedoeling was en dat hij het zo moest presenteren dat ik het wel snapte....nou het werd wel wat duidelijker maar bleef toch algebra!
    Gefeliciteerd voor Jesse, wat een geweldige punten!!
    Dat gezicht bij het toetje....hilarisch!
    Ook voor je andere kinderen hard werken,moeilijk hoor zonder de bezoekjes aan school, ze missen toch iets...
    Je man heeft het er ook druk mee maar de stress van een eigen zaak minder is ook wel lekker voor hem (en jou) denk ik?!
    Ik ken het gevoel als er van alles anders is in het gezin, ik loop met freubelen en bloggen ook al een tijdje achter de feiten aan maar dát is niet belangrijk en komt wel weer.
    Fijne zondag en lieve groetjes Daphne xx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een spannende tijd.
    Gefeliciteerd voor Jesse en ook de andere 2 doen zo te horen heel goed hun best.
    Maar jou wil ik toch ook wel feliciteren, want ik vind dat je hier er een prachtig verhaal over geschreven hebt.
    Het kaarten maken komt wel weer, wanneer de drukte voorbij is.
    Genieten van het gezinsleven is het allerbelangrijkste.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van harte gefeliciteerd voor jullie en natuurlijk in het bijzonder voor Jesse!
    Sjonge Daphne dit is een roerige tijd voor jullie en natuurlijk begrijpelijk dat je dan niet altijd kunt knutselen!
    Fijn dat je man ook weer de draad kan oppakken en voornamelijk leuke dingen kan gaan doen, eigen baas zijn is lang niet altijd gemakkelijk, ik spreekbuit ervaring...
    Voor jullie andere kinderen is het ook best spannend, ook dit jaar heeft veel veranderingen gebracht...
    Probeer bovenal van alles te genieten ondanks alle drukte, want het is en blijft een fijne tijd zo met elkaar..
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gefeliciteerd met het diploma van Jesse! Hij heeft het super goed gedaan aan zijn cijferlijst te zien. En nu op zoek naar een baan?
    Jouw verhaal lijkt precies op mijn blogpost die morgen online komt. Onze oudste moest woensdag zijn scriptie verdedigen. Ik heb jammer genoeg geen foto gemaakt.
    Zo te lezen doen jullie andere kinderen het ook goed op school/opleiding. Wat kun je dan trots zijn als ouders! Zeker na zo'n raar jaar. Ze doen het toch maar even.
    Fijn dat je man aan de slag kan als 'inval-bakker'. Uit eigen ervaring weet ik dat het voor mannen ook niet alles is om lange tijd zonder werk thuis te zitten.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super gedaan die Jesse, daar mag je met recht trots op zijn. School brengt bij iedereen wel wat stress mee, maar het was voor al die scholieren ook echt geen gemakkelijk jaar. De jongste in huis gaat ook de laatste schoolweken in met nog wat laatste toetsen maar het moet al heel gek lopen wil hij niet overgaan naar leerjaar 3. De oudste had wat minder geluk hij had donderdag zijn afsluitend gesprek voor zijn 2e semester maar heeft het niet gered, iets wat totaal onverwacht kwam en ook heel raar is gelopen.

    Fijne zondag,
    Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat goed van Jesse, proficiat voor hem, maar ook voor jullie als supporters! En succes voor jullie andere 2 kinderen, hopelijk gaan zij het ook halen, spannend....
    grtz Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. een dikke proficiat ! het blijft altijd spannend al die presentaties, ook hier in huis, de nodige stress en nalezen.... Succes nog verder,
    grtjs,martina

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw wat een mooie cijfers, logisch dat jullie trots zijn en wat spannend allemaal voor de andere twee kids Daphne. Feliciteer Jesse maar. Fijn dat je man toch alweer verschillende ijzers in het vuur heeft zonder de stress van een eigen zaak. Leuk op een fietspont werken lijkt mij. Sterkte met alle drukte/stress Daphne.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oeh, wat spannend allemaal. Gefeliciteerd voor Jesse! Knap gedaan.
    Begrijpelijk dat je tussen al deze bezigheden niet toe kwam aan jullie maandelijkse challenge. Volgende maand een nieuwe poging.
    Het fietspontje ... is dat die met de hand getrokken wordt tussen de Agnietenberg en Genne? Dat is namelijk wel een bekende voor ons ;-)
    Succes de komende tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ha Daphne,
    wat heerlijk zo'n bijklets bericht! Allereerst van harte met Jesse. Wat geweldig zeg! Een echte topper (leuke knul ook). En ik begrijp best dat je door alle drukte vergeten bent een kaart te maken.
    Leuk het fietspontje. Ilse denkt Agnietenberg.. ik dacht meteen aan Veessen. Ben benieuwd waar het is.
    Zeker kun je zo maar opeens heel veel van je gezin houden...;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ja, dat zijn bij elkaar wel de nodige energie-vreters... Maar zo gaat dat soms in het leven. Proficiat met jullie oudste zoon, wat een kanjer! Daar kun je trots op zijn. Nog een paar weekjes en dan krijgen de kids vakantie en wordt het misschien allemaal wat rustiger.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Felicitaties voor Jesse. Wat goed zeg!!!! Heel erg leuk. Lekker dat je weer uiteten kunt om te vieren. Je hebt er een fijn bijklets verhaal van gemaakt, vind ik altijd gezellig. Wat leuk dat je man het fietspondje gaat doen, lijkt mij echt super leuk. succes met je werk.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk die röring.... hoort erbij! Gefelicteerd voor Jesse!! Succes voor jullie allemaal!

    x
    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Proficiat met Jesse! Kan me helemaal voorstellen dat jullie beretrots zijn! Op Jesse maar ook op de andere kinderen.. fijn hè als ze zo hard hun best doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat heb je dat weer mooi geschreven Daph. En leuk al die antwoorden. Vooral die net "wat kun je veel van je gezin houden" tjonge jonge wat doen we dat hè. Met z'n allen. Mijn kaartje ligt half afgemaakt nog thuis. gelukkig heb nog een maand.
    Doei kus mam

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Geen wonder dat je door alle spanning en drukte niet aan de uitdaging met je moeder bent toegekomen. Geweldig dat Jesse geslaagd is en ook met zulke cijfers. Gefeliciteerd. Top!.
    Voor je andere twee kinderen sterkte met de laatste loodjes voor de vakantie. Ik hoop dat zij door kunnen naar het volgende leerjaar.
    En fijn dat je man weer werk heeft in zijn vak als bakker en nu ook als veerman.
    Jij ook succes met je werk.
    Groetjes, Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Gefeliciteerd met Jesse zijn behaalde examen Daphne !!
    Ik wens hem veel succes met een goede baan in de toekomst . Wat zullen jullie apetrots zijn zeg :-)
    Groetjes Epie ......

    BeantwoordenVerwijderen
  25. proficiat met al deze dingen die op korte tijd gebeurden en hopelijk binnenkort weer meer tijd om kreatief te zijn na deze drukke periode ! A

    BeantwoordenVerwijderen