vrijdag 9 augustus 2024

Tips en Tricks, #2

Het moet niet gekker worden,  ik ben er alweer met een berichtje op mijn blog. 
Elizabeth (Busy Bessy) heeft namelijk wat leuks bedacht: Tips en Tricks!!
Elke 2de vrijdag van de maand goede ideeën op je blog delen, die over van alles kunnen gaan (dus niet alleen hobby gerealiseerd)

Al jaren maak ik mapjes op mijn telefoon, in mijn galerij. 
Zo kan ik foto's of screenshots die ik maak in het juiste mapje plaatsen en ze daarna makkelijk terug vinden:
Zo heb ik een mapje voor Cheerful Sketches, waar ik teamlid voor ben. 
Ik maak een screenshot van de sketch en plaats dat in mijn mapjes "Cheerful Sketches". Ik doe dit nadat ik eerst de maand in de sketch heb gezet, zo hou ik overzicht. 

Zo heb ik ook een mapje voor foto's van Floor. 
Daar heb ik deze leuke foto in geplaatst🥰
En de kinderen hebben allemaal een eigen mapje, onder hun eigen naam.

Natuurlijk heb ik ook voor mijn knutsel hobby mapjes. 
"Kaarten", "Knutsel ideeën" (hierin plaats ik leuke ideeën die ik tegen kon op internet en waar ik een screenshot van gemaakt heb), "Haken", dat soort dingen. 

Ik gebruik mijn telefoon sowieso heel veel als hulpmiddel.
Zo maak ik de boodschappen lijstjes op de telefoon. Als iemand dan boodschappen gaat doen (wat nogal eens voorkomt hier in huis) kan ik zo het lijstje door appen.
Ga ik zelf boodschappen doen dan heb ik mijn lijstje altijd bij mij. 
Of ik maak aantekeningen in mijn agenda op de telefoon, waarvan ik dan een melding krijg en het zo (bijna) niet kan vergeten. 

Zelf denk ik dat heel veel mensen deze tip al gebruiken, maar toen ik het er afgelopen tijd over had en ik een paar keer hoorde "dat is handig zeg", dacht ik, misschien toch maar even delen op deze 2de vrijdag.
Op  het blog van Elizabeth vind je meer Tips & Tricks.
Vorige keer heb ik er een super goede tip van Judy vanaf gehaald, over het gebruik van blogger! 
Ben benieuwd wat ik vandaag tegen kom. 




15 opmerkingen:

  1. Ja, die mapjes op mijn telefoon zou ik ook moeten doen, dank voor de tip! En fijn dat je wat aan mijn bloggertip hebt! P.S. Wat een leuke hond heb je, hij lijkt wat op een hondje dat ik jaren geleden had.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mobiele telefoons zijn inmiddels kleine pc's geworden en hebben reuze handige functies!
    De mapjes staan waarschijnlijk allemaal ergens opgeslagen op het net, want anders zou je geheugen toch wel snel vol zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik doe hetzelfde maar dan op mijn laptop. Ben iets minder handig met m'n telefoon denk ik. Ik ga die site eens bezoeken.
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ha, zoiets pas ik wel toe op mijn laptop, maar dat zou ik ook inderdaad op mijn telefoon moeten doen. Dus: een goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik doe zoiets ook en ook nog eens met Instagram. Fijn om terug te zoeken

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja handig van die mapjes op de telefoon. Ik heb ook een aantal mapjes staan, maar soms vergeet ik de foto er in te plaatsen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ha die Daphne
    Bedankt voor de tips, zelf werk ik ook graag op de pc met mapjes, en nu gebruik ik mijn telefoon vaak om te bloggen
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk dat rubriekje. Ik ben ook iemand van de albums - zo handig - gebruik mijn telefoon ook voor vanalles - ook daar lijstjes, maar ik schrijf ook nog altijd lijstjes met de hand, die in het zicht liggen op mijn bureau. En... Ik heb zo moeten lachen met je reactie van de zonnebloemen! Ik wist dat ik er iets moest over zeggen omdat ik vermoedde dat je of wel het zou herkennen of het zou je aandacht trekken 😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk dat rubriekje. Ik ben ook iemand van de albums - zo handig - gebruik mijn telefoon ook voor vanalles - ook daar lijstjes, maar ik schrijf ook nog altijd lijstjes met de hand, die in het zicht liggen op mijn bureau. En... Ik heb zo moeten lachen met je reactie van de zonnebloemen! Ik wist dat ik er iets moest over zeggen omdat ik vermoedde dat je of wel het zou herkennen of het zou je aandacht trekken 😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Een handige tip, ik heb gelijk een mapje voor Tips aangemaakt. Mijn foto's verdeelde ik al wel over verschillende albums maar om dat ook met screenshots te doen had ik nog niet bedacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Onze Guus dat doet net zo, met foto's...allemaal mapjes. Ik ben nog niet zover dat ik boodschappenlijstjes op mijn telefoon maak. Ik werk nog met papier en pen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jeetje Daphne wat ben jij handig met je telefoon. Boodschappen heb ik geprobeerd met de telefoon.... en iedere keer ging tijdens het boodschappen doen het scherm op zwart . Dus hou ik het voorlopig bij pen en papier (ben toch de enige die boodschappen doet 😊). Heb ook geprobeerd afspraken in mijn telefoon te zetten.... werd gek van alle meldigen 😬😂. En al het hobby gerelateerde doe ik op mijn computer.... telefoon is me te priegelig 🙈. Kortom ik heb nog een hele lange weg te gaan voordat ik zo handig ben met de telefoon als jij 😁.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heel handig de telefoon, doe er ook veel op de afspraken boodschappenlijstjes enz.Alleen de foto`s bewerken enz dat doe ik liever op de computer.

    BeantwoordenVerwijderen