donderdag 17 mei 2012

Spannend!!

Maandag vertrek ik voor een dikke week met mijn vriendin naar Portugal!!!!
Oh, ik vind het zooooo verschrikkelijk spannend.
Haar ouders hebben daar een huis en mijn vriendin (en haar man) hebben mij uitgenodigd om daar lekker naartoe te gaan.
Het is voor het eerst van mijn leven dat ik (zo lang!!) zonder mijn man en kinderen zal zijn en daar zie ik wel een beetje tegen op.
Aan de andere kant, ik kan daar eens even helemaal "bijtanken en opladen" (ben vanaf begin Februari al ziek, griep gehad en daarbij allemaal vervelende complicaties, oorontsteking, ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan, heel erg duizelig, 3 antibiotica kuren, prednison kuur, heel erg hoofdpijn enz enz.)
Dus........we gaan ervoor en nemen daar lekker de rust, de vitamine (zon zon zon!!!!!) en de gezelligheid.
Kom op Daph, het is MAAR een week, je kunt het, je kunt het!! ;-)

Omdat we bij de ouders van mijn vriendin in huis gaan logeren heb ik een kleinigheidje voor ze gemaakt:
3 Mooie geur hartjes. Kunnen ze die ophangen in de badkamer, wc, aan de deur of weet ik veel waar. Zo zullen ze over jaren en jaren nog steeds weten dat ik geweest ben, ha ha!!

De mooie stof liep ik laatst zo tegen aan in een stoffen winkel. Het was net nieuw binnen zei de verkoopster en ik heb er 1 meter van meegenomen. Ik wist nog niet wat ik er mee wilde, maar ik was er meteen verliefd op.
Ik heb de hartjes "uit de losse hand" geknipt, van elke maat 2.
Daarna heb ik ze met de naaimachine dicht genaaid en er een klein beetje kussen vulling in gedaan. Ik elk hart zit ook wat (losse) geur poeder, die heb ik laatst eens gekocht bij Tuinland. De geur is "HOPE", dat vond ik wel mooi en het ruikt heeeeerlijk!!
Meteen een ophang lintje er tussen uit gestikt, en klaar zijn ze alweer.

Daarbij heb ik nog een Tag gemaakt. Ik heb de hartjes nl mooi in doorzichtig plastic ingepakt en de Tag erbij gedaan. Hierop heb ik een persoonlijke (lieve) boodschap gezet.
De Tag gemaakt van "afval karton", tussen een embossing folder gedaan en door mijn BigShot gehaald.
Toen met stempelkussentjes gekleurd, in dit geval blauw, roze en een beetje geel.
Toen dunnetjes erover met Versamark en dat met embossing poeder gestrooid. Met de Heattool verwarmen en kijk aan: Een beetje bling bling.
Daarna met mijn BigShot een ronde......(hoe heet dat eigenlijk?) uitgesneden, evenals het takje met de vogel. De vogel heb ik dubbel uitgesneden, zitten ze gezellig samen op 1 tak.
Deze twee snij-sels met Versamark bestempeld en dat weer met mijn Perfect Pearls bewerkt.
De stempel van de vogel (naast het ronde "ding") is van het kruidvat, ook met Perfect Pears gemaakt.
3 Strass steentjes erop en een lintje maakt het geheel af.

Het kleine pakje zit al in mijn koffer, net als de helft van mijn kleding. Pff, tis zo raar, wat moet ik toch meenemen en wat niet. Het is hier nog zo slecht weer steeds maar, dus ik kan me niet voorstellen dat ik volgende week in mijn zomer kleding kan lopen (tis ECHT WAAR, want het is daar nu 24 graden!!!!!!).

Wil ik jullie even gauw NOG iets leuks laten zien:

Laatst bij Liene (www.zomaareendagje.blogspot.com) heb ik een GIVE AWAY gewonnen.....YEAHHHHH, mijn eerste gewonnen Give Away.
Ik kreeg een mooie envelop (geen foto van genomen, maar het geheel was zo mooi verpakt met touw en kraaltjes er om gewikkeld, met daarbij een plakbaand rolletje) Op de foto staat wat het was, maar ze had het dus heel mooi omwikkeld en het stond zo leuk!!
In de envelop zaten de slingertjes, ZELFGEMAAKT van allemaal kleine stukjes plakband.
Alles zat aan een touwtje vast en de slinger is zeker 4 tot 5 meter lang!!!!
Sjonge jonge, WAT EEN WERK heeft Nicoline hieraan gehad.
Wij wonnen de roze uitvoering, daar waren we nog eens EXTRA blij mee, want Jade en ik zijn, zoals jullie weten, gek op roze.
De slinger hangt hier in de kamer en het staat erg vrolijk.
"Liene", heeeeeel erg bedankt, we zijn er SUPER blij mee!!

Tot gauw, voordat ik wegga post ik nog even wat.
Liefs, Daphne, Xx



12 opmerkingen:

  1. hoi daphne
    en nu lekker aan jezelf gaan denken op vakantie zodat je later weer terug komt met een gevoel,he ik ben lekker fris en fruitig! en dat komt je man en dochter ook weer te goede!wat zullen die mensen blij zijn met deze prachtige harten en tag!
    veel plezier en een groet van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super mooie harten heb je gemaakt van hele mooie stof en ook nog zo´n mooie tag erbij dat wordt vast met blijdschap ontvangen!! Veel plezier in Portugal, ik benijd je!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Daphne,wat leuk voor je zo'n uitnodiging.Geniet er met volle teugen van ,voor je het weet ben je weer terug en uit eigen ervaring,zo werkt het ook voor de kinderen.Ik ben ook eens alleen gegaan toen de kinderen nog klein waren en ik had voor hen een minikalendertje gemaakt(zoals met advent)als ze een luikje openmaakten zat er een sticker/kaartje achter,als alle luikjes open waren was mama weer thuis(met een echt kadootje.).
    Mijn man was wel bij hen (hij was twee kilo afgevallen in die week en ik was twee kilo aangekomen,hihi!)Ik weet wel zeker dat je kadootjes in goede aarde zullen vallen in portugal,GENIET en doe vooral VEEL vitamine V(akantie)op,lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heel veel plezier in Portugal en geniet!en ga je nu niet schuldig voelen omdat je man en kinderen achterlaat...het gaat allemaal prima zal je zien(weet het uit ervaring)
    je kadootjes zijn heel lief met die bijzondere stofjes!
    Have fun!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geniet lekker van je vakantie Daphne. Thuis komt heus alles wel goed. En met je kadootjes zijn ze vast blij.
    Lieve groetjes,
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie dingen gemaakt,vooral de hartjes
    en nu lekker genieten van je
    vakantie in Portugal.

    Liefs,
    Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi daphne
    Wat een prachtige harten heb je weer gemaakt. Echt helemaal jouw ding he?
    Geniet van je vakantie en laat je maar lekker verwennen. Dan kun je er straks weer fris tegen aan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Daphne

    Wat een mooie hartjes heb je gemaakt, ik kan ook zo verliefd worden op stofjes.
    Van een weekje vakantie zal je vast wat opknappen, geniet er vooral van, en neem een beetje zon en warmte mee terug naar nederland voor ons:)))

    Lieve groetjes
    Danoesja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie hartjes. Heb je die nu dichtgestikt met een lock? Of met de zigzag? Het geeft zo'n gaaf effect.
    Gefeliciteerd met je mooie prijs!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gewoon op een naaimachine, met een zigzag steekje. Ik heb de steek op extra fijn gezet en hem iets groter gemaakt, dan krijg je dit effect!! Soms doe ik het ook an de binnenkant en dan netjes draaien en dan opvullen, maar ik vond dit ook wel eens mooi, om het zo te doen! Grappig dat jij er nu ook om vraagt, want ik heb er wel over nagedacht. Toen ik ze gemaakt heb lagen er 2 kindertjes ziek op de bank, het moest dus een beetje snel gebeuren en ik moest er af en toe bij weg lopen, vandaar dat ik ook voor de buiten kant stiksel koos ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oh Daphne, wat een mooie hartjes en tag heb je gemaakt!! En wat leuk dat je samen met je zoon heb zitten freubelen (je volgende post). Mama ff aan het werk zetten, hahaha.

    xx Wendy

    BeantwoordenVerwijderen