donderdag 22 november 2012

Pipo Wagen, Up-Date

De laatste tijd krijg ik steeds meer vragen over hoe het met de Pipo wagen is, dus hier een kleine up-date.

Nu mijn vader weer terug is van zijn vakantie in Afrika "MOETEN" we weer aan het werk.
Mijn moeder en ik hebben in de 3 weken dat hij weg is geweest weinig tot niks gedaan (heeeerlijk, ook wij hadden een beetje vakantie)
Maar nu de "grote drijfveer" (lees-mijn vader) van dit mega project ons weer achter de vodden zit, zullen ook wij weer de handjes uit de mouwen gaan steken.....

In die 3 weken hebben mijn moeder en ik wel een beginnetje gemaakt met het plafond en de deur. Beide voorzien van een klein laagje grondverf:
De deur, echt een "ouderwetse" deur, met een raampje, waar ik natuurlijk een mooi gordijntje voor ga maken. (sorry voor de slechte foto)
En hier een stukje plafond, wat een werk zeg. Alles "boven je hoofd" en al die kieren tussen de latjes. Maar het knapt wel heel erg op en we denken dat we er 2 laagjes grondverf op doen en dat we het dan zo laten........(bekijken we nog tzt)
Op deze foto zie je het stroom punt. Hier is mijn vader voor zijn vakantie zo druk mee geweest. Met als resultaat dat we straks zowel binnen als buiten licht/stroom hebben!!
Hoe gaaf is dat?!

Gisteren heben we dus het hele plafond voorzien van een laagje grondverf. Gezellig met z'n 2, ik met een rollertje en mijn moeder met de kwast.....en maar beppen met elkaar, de hele dag, mijn vader werd er gek van, hi hi. (sorry pap)

Mijn vader is bezig met de ramen. Dit wordt een enorme klus, want ze moeten precies op maat gemaaakt worden en de wagen is wat scheef en heeft geen standaard maten, dus hierover breekt mijn vader zijn hoofd al daaaaaagen.......(ik zeg steeds, ik kan je niet helpen, ik heb er helemaal geen verstand van)
Hij wil ook persé dat ze open kunnen en dan ook nog het liefst op ZIJN manier.......Ik roep steeds "Kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan", maar mijn vader heeft daar wat moeite mee.......
Het moet wel GOED zijn, volgens hem, waarop ik dan weer zeg: "het is MAAR een tuinhuis, ruim denken, het wordt geen huis".

Ik vind het juist wel leuk, iets "geks", iets wat je in huis nooit zal doen (of zal zien) omdat het niet kan of hoort......JUIST in zo'n Pipo wagen mogen wel wat verrassingen en gekke dingen te zien zijn (zo heb ik ook een leuk idee voor de muur, maar ook hierin moet mijn vader een beetje "anders gaan denken" zeg maar.)
Uiteindelijk heben mijn moeder en ik 1 kant van de Pipo wagen in de goeie kleur gelakt!! Oooooooh, zo leuk joh. Dit geeft weer een heel ander gezicht en ik ben blij dat we voor deze kleuren hebben gekozen. Ons huis heeft ook deze kleur, samen met oker geel. Deze oker geel gaan we ook voor de Pipo wagen gebruiken, zo wordt het een mooi geheel straks, als hij in de tuin staat.

Het is echt ontzetten leuk om weer met de Pipo wagen bezig te zijn.......
Ik heb alweer vele leuke (en gekke) ideeën voor de inrichting, ben veel bij de Kringloop, op zoek naar leuke spullen en heb al wat verschillende dingen gemaakt.
En......de naam van de wagen, ik wil hem graag een leuke naam geven......ik ben druk aan het bedenken, maar ook daar kom ik wel uit!!

Ik hou jullie weer op de hoogte, doei, Daphne

10 opmerkingen:

 1. Hoi hoi Daphne,
  wat een leuk karwei!
  Ga je er zelf in kamperen of B&B?
  Ik blijf je volgen in de voortgang!
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij wordt gewoon voor onszelf hoor.
   Een soort Tuinhuisje zeg maar.......

   Verwijderen
 2. Super gaaf!!! Wat is ie leuk aan het worden!!

  groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt een compleet kunstwerk! Goed bezig allemaal! Ik ben benieuwd naar het resultaat. Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha die Daphne, wat leuk zeg weer een update van de Pipo wagen. Het is toch wel een flinke klus hoor maar wat wordt hij al mooi zeg. Leuk ook dat frisse groen, hou ik wel van. Ik vond het erg leuk om de opmerking: "Kan het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan" te lezen. Dat werd bij ons thuis vroeger ook altijd al gezegd en nu nog steeds eigenlijk. Heel veel succes verder en ik kijk alweer uit naar jouw volgende post.

  groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, eenowagen update, wat een werk, maar ik denk wel met een super leuk eindresultaat.succes met klussen voorlopig!
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Daph ziet er leuk uit hè, en wat kleurt mijn schildersbroek mooi bij de wagen.Tis wel een klus hoor Pfft ik heb er nog pijn in mijn rug van. Maar woensdag weer verder! kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk weer een update! Ik was eigenlijk ook wel een beetje benieuwd :) Maar wat ziet het er al mooi uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er al mooi uit Daphne, ben benieuwd naar het eindresultaat!
  Lieve groetjes, Berlinde

  BeantwoordenVerwijderen