vrijdag 15 november 2013

Kerstkaart

Ook dit jaar zullen wij weer geen Kerstkaarten versturen......

Wij geven het geld, wat wij voor onze Kerstkaarten kwijt zouden zijn (incl postzegels) al een aantal jaren aan onze buurman.
Hij gaat al jaren met een groep mensen uit de buurt naar de Filipijnen om de lokale bevolking te helpen met het bouwen van huizen en scholen.
Wij vinden dit een enorm goed initiatief en steunen dit dmv het "Kerst-kaarten-geld".

Jaren lang vond ik het altijd een enorm gestress, de kaarten MOESTEN op tijd weg, ik had vaak geen tijd om hele verhalen op de kaart te zetten, wat ik wel zo leuk voor de ontvanger vond, wij kregen kaarten terug van mensen die we al heel lang niet gezien hadden en daar stond ook alleen maar de afzender op, jammer, want het is veel leuker om te lezen hoe het met iemand gaat.
Op een gegeven moment dacht ik, pff.....ik raak er bijna van in de stress, ik spek alleen de post er maar mee en mensen krijgen een kaart en bedenken dan alleen maar "oh jee, heb ik die ook wel wat gestuurd?"
Dit kan niet de bedoeling zijn van de Kerst-kaarten vonden wij en dus besloten we om er mee op te houden.

Wij waren altijd veel geld kwijt aan kaarten en postzegels en dat geven we nu aan onze buurman mee!! (hij besteed het daar voor 100%, aan de bouw van die huizen.
Het geeft een goed gevoel en het zorgt voor meer "rust" zo vlak voor de feestmaand)

Goed, ik dwaal weer af......(ben ik goed in de laatste tijd, hi hi)

Natuurlijk heb ik wel af een toe een kaart nodig, voor bij een klein kadootje of bedankje of voor bij de Kerst pakketten die wij ons winkel personeel geven.......
En dus maakte ik de volgende kaart:
Bij Cas On Sunday zag ik een leuke "challange"......
Maak een One Layer kaart!!
Nou, het is sowieso een uitdaging om een CAS kaart te maken, laat staan een kaart waar je maar 1 laagje op "mag" doen.
Allereerst koos ik een witte basis kaart.
Daarop zette ik een (LEUKE-LIEVE) stempel van een Kerstmannetje en een tekst eronder.
Daarna heb ik de Kerstman ingekleurd met mijn aquarel potloden en de gesp van zijn riem, zijn laarsjes en de Kerst balletjes bij de tekst gekleurd met glitterlijm.

Op de foto niet te zien, maar zijn baard en jas randje heb ik met een wit krijtje wit en mat gemaakt.
Toen het allemaal klaar was heb ik de kaart voorzichtig met mijn vinger voorzien van een (DUN) laagje groene krijt (de randjes met rood gedaan)
De kaart heeft nu een hele lichte groene kleur en is in mijn ogen "AF" ........(alhoewel, de verleiding groot is om en toch nog een glitter steentje, een knoopje of een lintje op te plakken, hi hi. CAS kaarten, het lijkt zo simpel, maar probeer het maar eens!!)

Fijn weekend, spannend, want morgen komt SINTERKLAAS hier in het dorp!!!!!!

13 opmerkingen:

 1. Tja, die kerstkaarten. Lastig vind ik dat elk jaar weer. Wel of niet. Dan toch maar weer wel, want ik vind het zelf ook leuk als rond de kerst de deur weer vol hangt met kaartjes. Maar ergens ben ik het helemaal met je eens. Ik heb er dit jaar weer een paar gemaakt en kijk wel wat ik met de rest doe.

  Liefs Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel een goed idee, om je kerstkaarten geld weg te geven aan het goede doel. Maar elk jaar die kaartjes uitpakken en lezen vind ik ook super.
  Ik vind je CAS kaartje ook erg leuk geworden!
  Fijn weekend, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor het meedoen bij CAS on Sunday. Mooi kaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een super goed idee Daphne, wat een goed initiatief. Ik vind je cas kaart erg leuk geworden wat een grappig kerstmannetje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een goed idee..al vind ik het toch zelf wel heel leuk om wel kerstkaarten testuren en te ontvangen.
  mooi kaartje heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goed initiatief, ben ik helemaal voor! En knap werk hoor je kaart, ik vind het maken van een CAS kaart zo ongeveer de allergrootste uitdaging in crealand, lol :) Knuffel en fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi Daphne, wat een goed idee,
  dat van die stress, dat heb ik nou ook altijd, daarom ben ik er ook maar mee gestopt een paar jaar geleden, en inderdaad ik geef dan ook liever wat aan een doelgroep die het minder heeft dan wij...
  Toch een schattig en mooi kaartje is dit!
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk kaartje heb je gemaakt! Gezellig dat je meedoet aan de challenge bij CAS on Sunday.
  Fijne avond, groetjes Mariken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. He is a cute image and lovely CAS card you have made..sweet and simple christmas card...

  I see your card on CAS on Sunday Challenge and I join there too...if you would like to see my card is #46, would be glad if you like to leave me some love...big hugs from Germany, Monika

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattig kaartje!!! Mooi!! En echt een goed idee om de Kerstkaarten stress te vermijden ;) en dan ook nog eens een goed doel te steunen! :)

  Liefs, Daphne

  BeantwoordenVerwijderen