zaterdag 2 november 2013

Stoofpeertjes.


Afgelopen week kwam mijn "middelste" thuis met een plastic zak vol stoofpeertjes.  Hij had ze gekregen van de moeder van zijn vriendje.
Nou heb ik in mijn leven nog nooit stoofpeertjes gemaakt, maar we vinden het wel heel erg lekker. Dus.....tijd voor verandering, ik ging zelf aan de slag!
Eerst schillen, veel werk, maar na een half uurtje, en met hulp van de kinderen, had ik een pan vol. Alles opgezet met water, suiker, kaneel stokjes en scheutje bessen jenever (ik had echte bleekscheetjes, die konden wel wat kleur gebruiken vandaar mijn bessen jenever)
Na precies 3 uur op het vuur te hebben gestaan had ik een pan vol echte, heerlijke én zelfgemaakte stoofpeertjes.  We hebben ze al geproefd en alle 5 zijn we er zeer tevreden over.....
Zeg nou zelf, ziet er goed uit toch?!
Gaan we nu weer verder, we hebben ook nog appels gekregen.
Kijken wat we daar mee kunnen doen.
Liefs, Daphne (bericht gemaakt op mijn telefoon, hoop dat het goed over komt?)

8 opmerkingen:

 1. Gaat goed op je telefoon hoe maak je dan de collage van je foto's?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh lekker en handig dat je het nu zelf kan. IK heb er ook lang over gedaan om het te leren, kreeg ooit het recept op een kerstkaart van mijn, jouw tante. Gebruik ik nog steeds en als ik het maak denk ik aan haar.
  kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn heerlijk!
   Ik heb het dus iets sneller geleerd dat jij mam, ;-)

   Verwijderen
 3. port wordt meestal gebruikt om de peertjes rood te kleuren, maar ik vind ze zonder rode kleur ook lekker !, alleen laat ik ze echt geen 3 uur koken.. een uurtje is genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had van mijn vriendin (mevrouw van 81 jaar!!) gehoord dat ze echt lang op moesten staan om ze een beetje lekker en een beetje kleur te geven. Ik was druk bezig met van alles en dus waren die 3 uurtjes zo om. Ik heb er nog een paar gekregen, dus ik zal ze eens proberen wat minder lang te koken. Bedankt voor je tip.

   Verwijderen
 4. O lekker zeg, ik ben gek op stoofpeertjes! Eet smakelijk :) En met die appels kun je zo veel lekkers maken. Ook zo heerlijk met kaneel en suiker, jummie! Fijne zondag nog, knuffels

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er heerlijk uit!
  Ze zijn geloof ik goed gelukt.
  Fijne zondag, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi hoi Daphne,
  heerlijk he die geur in huis en lekker zijn ze ook!!!
  Je foto's zijn heel duidelijk!
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen