zondag 3 februari 2013

Pipo Wagen, up date

Allereerst wil ik nog even terug komen op mijn vorige berichtje.
Mijn moeder Marja heeft nu officieel een blog en het gaat (met vallen en opstaan) steeds beter, dat bloggen. Ze heeft al 7 volgers en ze blogt ook al mooie kaarten en leuke, gezellige berichtjes. Ik kreeg wat vragen over haar adres, dus bij deze ben ik er even op terug gekomen. Ga maar eens kijken als je zin hebt, zal ze vast en zeker leuk vinden.

Ooooooooooh, en dan het volgende:
Vrijdag zijn we weer verder gegaan met de Pipo wagen!!
De vorst is verdwenen en dus konden we aan de slag met.........
WHAAAAA, het behang!!!!!!
Ik had het zo leuk in mijn hoofd zitten, was heel erg benieuwd hoe het zou worden en nu konden we eindelijk EINDELIJK aan de slag hiermee.
Zie hier, hoe het allemaal begon:
In de Pipo wagen hebben we alles klaar gelegd. De behang stukjes (ja ja, jullie lezen het goed, STUKJES!!), behang lijm, tafel, borstel en toen konden we beginnen.
"Beginnen we in deze hoek??"
Nee, we beginnen in de rechter bovenhoek en werken van links naar rechts. We plakken nl allemaal kleine stukjes en die laten we net iets over elkaar heen vallen, de naadjes allemaal links over recht (is over nagedacht, hi hi)
De ronde bovenkant gaf wel wat gedoe, passen en meten, snijden en knippen en toen zat het goed.
Toen konden we door met de volgende stukjes en het werd al meteen heel erg mooi (vond ik dan)
Van te voren besloten dat we allemaal verschillende stukjes zouden gebruiken, maar om het toch een mooi geheel te laten worden wilde ik graag de lijn van links naar rechts wel recht aanhouden......
Zo zit er toch een soort van "rust" in vind ik.
Ik wilde heel graag zelf plakken, maar mijn vader was mooi en goed bezig, dus ik besloot om het zo te laten. Geloof me, hij heeft het niet makkelijk gehad, ik stond er steeds met mijn neus bovenop.
De arme man kreeg er de zenuwen van, hi hi.
Mijn taak was om het patroon in de gaten te houden en om de behang stukje te voorzien van lijm en dat in goeie volgorde aan mijn vader te geven.We waren verbaast over onszelf, want we bleken erge goeie "collega's" te zijn.......

En dan hier......HET EIND RESULTAAT!!!!
Nou, nou nou?? Zeg nou zelf, PRACHTIG toch??
Ik ben echt super SUPER blij, het geheel is nog mooier geworden dan dat ik het in mijn hoofd had!
Ik ben dit weekend al zeker tig keer naar de schuur gelopen om even te kijken hoe mooi het ook alweer is. En het leuke is; ELKE KEER VIND IK HET STEEDS MOOIER!!!

Nog even 2 foto's, van de kozijnen, die hebben we ook maar meteen weer in de Pipo wagen terug gezet. Incl glas en geschilderd in de mooie kleuren.
De buitenkant:
Mooi he, het geel met dat donker groen?!
En de luiken erbij maken het een mooi geheel.
En de binnenkant:
Het mooie glimmende roze. Ik ben ook zo blij met deze kleur, het lijkt nu misschien nog niet zo leuk, dat komt omdat de rest nog niet klaar is. Maar geloof mij, ik heb het goed in mijn hoofd zitten, zoals het gaat worden, het wordt echt mooi, let op mijn woorden!!
 
Tot gauw, liefs, Daphne

11 opmerkingen:

 1. Wauww...Daphne wat mooi dat behang, superrr!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt super onwijs leuk dat behang!!
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er wordt hard gewerkt! Fijn dat je zo'n lieve vader hebt en met goed teamwork krijg je de prachtigste resultaten, jullie zijn er het bewijs van. Je maakt ons ook wel erg nieuwsgierig naar het eind resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat is het nu al mooi geworden met al die kleurtjes behang. Ik ben stiekem een beetje jaloers op je hoor. Haha.
  Liefs Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi Daphne, wat leuk dat je moeder ook een blog heeft,
  natuurlijk ga ik kijken!
  maar wat ik nog leuker vind,
  is de manier van behangen in de pipowagen!
  Wat een goed idee al die kleurtjes!
  het gaat al lekker opschieten he?
  Groetjes van Daatje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig resultaat, Daphne. Ik vermoedde al zo iets nadat je enkele posten geleden een tipje van de sluier had laten zien. Maar het resultaat is veel leuker als wat ik in gedachten had. Ben ook even bij je moeder langs gegaan en ben volger geworden. Dacht dat het leuker was te starten met een paar volgers.
  Groetjes

  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als dit jouw idee was om met stukjes papier te behangen, dan vind ik dit gewoon schitterend! Dit wordt een leuke, gezellige sfeer! Jouw pipo wagen wordt een uniek exemplaar! Doe zo verder ... liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Daphne
  Nou ik kijk echt mijn ogen uit bij al dat prachtige werk aan de pipowagen,je pa is een echte kanjer en jij met al die leuke ideetjes
  En die wand ziet er geweldig vrolijk en romantisch uit!!
  Groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, leuk geworden hè en hier aan vooraf hebben Daphne en ik de stukjes allemaal op de vloer uitgelegd en geschoven en verschoven net zo lang tot het naar haar zin was. Het resultaat vond ik nog leuker dan ik had gedacht. Goed idee Daph en stuur ook een foto aan de mevrouw van de behangzaak, zal ze vast leuk vinden.
  We moeten snel de laatste afwerkingsklusjes gaan doen en dan is hij eindelijk klaar.
  kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Whow Daphne toch wat krijgen jullie een onwijs leuke pipowagen. En die achterkant, wat een gaaf idee het ziet er zo vrolijk uit. Wat heerlijk dat je ouders er zo bij betrokken zijn en zo meehelpen aan het hele pipowagen-project. Klasse hoor. Ik ga even op het blog van je moeder kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In het begin dacht ik huh wat moet dat worden met al die verschillende kleuren, maar het ziet er echt prachtig uit!
  Helemaal vrolijk, toepasselijk met die roze kozijnen. Ben al benieuwd naar de volgende stap!
  Ben trouwens gelijk je moeder even gaan volgend ;)

  BeantwoordenVerwijderen