zaterdag 31 juli 2021

Uitdaging met mijn moeder, #6

Vandaag zijn Mijn Moeder en ik er met de uitdaging die wij vorige maand hebben uitgesteld. Onze 6de.

De opdracht heb ik verzonnen en luidde als volgt: Maak een kaart naar aanleiding van een filmpje van "die mevrouw wiens naam ik niet uit kan spreken", maar wel 1 die je nog nooit gemaakt hebt. En plaats een linkje van het filmpje in je bericht, leuk voor onze blogvriendinnen😉.

Het zit zo, mijn moeder en ik zijn fan van Srushi Patil. Zij laat op You Tube filmpjes zien waarin ze heel duidelijk uitlegt hoe ze een kaart heeft gemaakt. En.... ze maakt kaarten met een "verrassing" erin, (waar ik dol op ben) in de vorm van een flapje, een schuif gedeelte, een verborgen iets,  dat soort dingen.  Als zij een nieuw filmpje heeft geplaatst krijg ik van mijn moeder meestal meteen een app,  "heb je deze al gezien, kijk hoe leuk"! Maar ik kan haar naam nooit uitspreken, dus zeg ik altijd "die mevrouw wiens naam ik niet kan uitspreken"🤣

Een kaart van Srushi Patil hoort dus echt thuis in ons rijtje van uitdagingen. 

Mijn oog viel op deze kaart:

Hartjes, ik ben er dol op.
En dit model had ik nog niet eerder gemaakt,  perfect voor de uitdaging. 
Aqua blauwe basiskaart en het dp komt uit mijn voorraad en is al heel oud.
Het hartje kan opzij geschoven worden. 
En als het helemaal naar de zijkanten is komt er "beweging" in de voorkant. 
Het zijn namelijk flapjes!!
Op de onderste stempelde ik binnenin mijn lieve hondje (deed mij aan Floor denken, die wij geheel onverwachts in huis genomen hebben en waar we nog geen moment spijt van hebben gehad!)
Op het bovenste flapje een tekst,  iets scheef, want de stempel viel van mijn stempel blokje af grrr #*+$£#*🤫.
Op deze flapjes ruimte voor een persoonlijke tekst....... ik bedenk mij nu alleen wel dat ik dat dus vergeten ben, whahaaaaa!!
Binnenin de kaart natuurlijk wel wat liefs voor mijn moeder geschreven. 🥰 (wij sturen de uitdagings-kaarten altijd op naar elkaar)

Het is echt een hele leuke kaart om te maken.
Wat wel jammer is, is dat het hartje niet heel makkelijk schuift deze keer. Bij een volgende kaart zal ik eens goed kijken hoe ik dat beter kan krijgen. 

Ik ben heel benieuwd wat mijn moeder gemaakt heeft, gaan jullie mee kijken?
Ik heb de kaart nog niet gezien, mijn moeder heeft het naar de camping gestuurd,  maar ik ben een paar dagen thuis geweest omdat ik mocht werken. Floor was met mijn mee, zo gezellig!! Vanmiddag gaan we weer terug. Ik neem wel wat te knutselen mee, want het lijkt wel herfst.14 opmerkingen:

 1. Jij hebt ook al zo'n leuke kaart gemaakt, heel verrassend. Mooie kleurtjes ook.
  Wat fijn dat Floor bij jullie zo goed meedraait in het gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt Daphne.

  Ik had nog nooit van de vrouw met de moeilijke naam
  gehoord 😅😅

  Goed weekend Ina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oja, die dame volg ik ook en als zij het voordoet lijkt het alsof de kaarten heel simpel zijn. Je hebt een leuke uitdaging verzonnen en een hele mooie kaart gemaakt Daphne. Een verrassing voor de ontvanger (normaliter dan). Fijn dat het zo goed gaat met Floor en het weer is inderdaad niet écht zomers maar wel lekker weer om vanalles te doen.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig kaartje Daphne
  Ja ik ben ook fan van haar het zijn leuke modelletjes en meestal goed te maken!
  Dit kaartje is ook weer zo goedbedacht en leuk ontwikkeld met die schuivende hartjes, gisteren be ik al bij je moeder op het blog geweest, ook een leuke creatie heeft zij gemaakt
  Fijn dat Floor zo goed gaat en met je mee naar huis kan als jij gaat werken
  Liefs Martha
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldige kaart heb je gemaakt, ik ga zeker bij je moeder ook kijken.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie uitdaging weer.
  Kaarten met verrassingen zijn idd erg leuk. Je hebt een lieve kaart gemaakt door het hartje, de kleuren en bloemetjes.
  Ga ik nu even bij me moeder kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een supergaaf modelletje Daphne, wat gezellig dat jullie samen zo’n gezellige hobby delen,ik geniet altijd van jullie uitdagingen,ik ga NU naar je moeder kijken want ik ben erg nieuwsgierig geworden xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heb je weer een leuke kaart gemaakt. Erg mooi en knap. Ja, het lijkt echt wel herfst. Brrrrrrr. Hopelijk wordt het weer beter.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, ik ben ook fan van de mevrouw wiens naam je niet kunt uitspreken. Leuk hè om dit soort kaarten uit te proberen. Deze kaart is ook weer een verrassing met de schuifbare hartjes en de flapjes er achter. Mooi geworden!
  Ik ga zo ook bij je moeder kijken wat zij met dit model gemaakt heeft.
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou je hebt niets teveel gezegd, wat een superleuk en goed te volgen filmpje!! Lekker kort ook, daar hou ik van :) Ik vind jou versie ook echt heel mooi en acht oefening baart kunst (het schuifsysteem). Leuk dat je moeder en jij elkaar uitdagen en ons laten meegenieten! Ik heb veel nieuws gemist zie ik ik, je zoon die is geslaagd, jullie nieuwe huisgenoot, wat een mooie ontwikkelingen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk model kaart Daphne. Het filmpje ga ik snel eens bekijken. Ik ben helemaal fan van het vlinderpapier. Het is zeker al heel oud en volgens mij van Janneke Brinkman - Salentijn.
  Heerlijk om samen met je moeder te knutselen.
  Groetjes Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey Daphne, bedankt voor je onlangs lange reactie en lieve woorden..
  Wat laat jij vandaag iets tofs zien! Leuk hoe het hartje schuift. Ik vind jullie moeder-dochter uitdagingen zo leuk. Geniet nog van de camping. Heb je weer een haak mee of zo....want ik denk dat jij ook altijd bezig bent met iets, maar misschien dit jaar meer bezig met de opvoeding van Floor en werk/camping combineren, dat lijkt me ook al voldoende. Lieve groetjes. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. inderdaad een speciaal modelletje en weer mooi gemaakt. Dat hartje is super-leuk gedaan. Ook een mooi initiatief, die moeder-dochter uitdagingen !

  BeantwoordenVerwijderen