dinsdag 3 april 2012

ATC Doos

Bedankt allemaal voor de lieve reacties op mijn vorige post over "hobby hoekje".
Heel erg leuk, ik geniet er elke keer weer van, zoveel leuke, lieve woordjes.
Ook geniet ik enorm van mijn hoekje!!

Ik ben het nog steeds aan het inrichten en gezellig maken en zo kwam ik op het volgende......
Mijn ATC basis kaartjes zitten in van die hele saaie grijze bakjes. Wel netjes op kleur, maar volgens mij kan dat leuker, dus......

Op zoek naar een mooie, handige doos en die vond ik tussen mijn "rommel":-) (Nooit iets weggooien)
Hij is zwart en van binnen staat er reclame op van koffie. De vakjes zijn handig, maar de doos is oh zo saai.
Dus aan de slag ermee........
Eerst de buitenkant beplankt met plakplastic (Action, ja ja , ik vond nog een rol!! Overal zijn deze rollen bloemetjes uitverkocht, maar hier liep ik zo tegenaan)
En de binnenkant een kleurtje gegeven met acryl verf. Alleen de randjes, want met de vakjes ben ik wat anders van plan. (laat ik zo zien)
Boven op de doos zat een sticker. Omdat ik het plakplastic er zo overheen heb geplakt zag je dit er door heen. Niet mooi vond ik en dus een hartje erop.
Deze komen van een slinger (gekocht bij de Hema). De onderste heb ik geverfd met acryl verf, de bovenste was al zo gestipt.
Op het hartje zitten 3 zelfgemaakt bloemen van kant (hoe je deze bloemen maakt laat Petra zien op haar blog, www.peetjesfreubelsite.blogspot.com. Hele duidelijke uitleg met foto's erbij. Heel erg leuk om te maken en het resultaat mag er zijn!)
Op de bloemen een strass steentje geplakt en ook op het hart hier en daar een steentje.
De voorkant van de doos.
Hierop zitten gipsen letters (zelf gemaakt met mallen, gekocht op internet) die ik ook met acryl verf een kleurtje heb gegeven. Langs de randjes zit wat glitterlijm. Om de doos heen heb ik een kanten lintje geplakt met daaronder een roze lintje.
Hier en daar een gouden strikje en op de sluiting een roosje.
Het randje met de gouden en witte "pareltjes" is van de Action. Dit is eigenlijk een BH bandje, hi hi, grappig he en precies de goeie maat!!
Binnenin stond ook reclame (zie vorige foto). Deze heb ik laten zitten en ook hier een hart over geplakt.
De kleine hartjes zijn van Nellie Snellen. De roos heb ik gemaakt met een stempel met versamark en embossing poeder en de tekst mbv de computer.
Nog wat pearl drops en het strikje maakt het af.
Hier de doos zoals hij nu is, mooi he?!!!!
En hier zie je de binnenkant.
Alle vakjes heb ik met een scrapvel beplakt. Heel veel werk, je moet alles goed uitmeten en snijden, maar als het af is vind ik het zelf zo mooi staan.

En zo ziet het er gevuld uit.
Ik heb de kleurtjes een beetje door elkaar gedaan omdat sommige kleuren nogal op elkaar lijken. Nu zie ik tenminste duidelijk wat ik nog heb en hoeveel van elke kleur.
De kaartjes passen precies in de kleine vakjes en ik kan ze nog makkelijk pakken ook.

Zo, weer een klusje klaar, maar niet schrikken, want ik ben alweer met het volgende begonnen.
Daarover morgen meer!!

Tot dan, doei

4 opmerkingen:

 1. Joh, wat ontzettend leuk weer. Ik ga eens even kijken of ik ook zo'n soort doos op de kop kan tikken. Mijn Atc kaartjes zitten in bakjes van de chinees, ook erg handig maar dit is mooier.
  kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk idee en je hobbyplek ziet er gezellig uit Daphne:0)
  grtz Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi daphne
  dat heb je effen prachtig gepimpt,heel lief met dat roosjespapier en toeval of niet zelf heb ik ook zo houten doos gevonden maar dan voor theezakjes van LIPTON,weet nog niet wat maar ga er wel iets mee doen:-))
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Daphne,

  Bedankt voor je berichtje op mijn kaart die mee doet met een challenge. Dt bedoelt men mee, dat zij voor het challenge blog met een vast team voorbeeld kaarten maken om inspiratie op te doen. Als je creatie wilt plaatsen, eerst op eigen blog plaatsen, copier je link, links boven die gelijk linkt naar je ingezonden kaart oa en ga dan naar de challenge blog en zet hem bij mister linkie neer. Makkelijker gezegt dan gedaan he, mischien handig als je een hobby maatje hebt die je het kan leren. Je maakt zo wel kans om op hobby gebied iets te winnen, want alle kleine beetjes helpen, hobby van ons kost geld he.

  Groetjes, danielle

  BeantwoordenVerwijderen