donderdag 5 april 2012

Glazen potjes met jasje aan.

Jullie hebben nog een post van mij tegoed.
Ik ben enorm druk met kaarten maken, maar doe ook nog allemaal andere dingen "tussendoor"
Jee, waar haal ik het vandaan, sommige van jullie lopen vast op "geen inspiratie", ik loop juist over VAN DE inspiratie!!
Anyway (zou mijn vriendin zeggen, maar das weer een ander verhaal.......)
Ik gebruik tegenwoordig nog wel eens van die bloemenslingers voor op mijn creaties.
Deze slingers (gekocht bij de Action, waar andres, hihi) knip ik kapot en dan heb je allemaal leuke bloemen die ik dan op elkaar leg en met een brad (of knoopje of lijm of wat dan ook) vast maak.

Nou is zo'n slinger leuk, maar als je hem doorknipt komen er dus heeeeeel veel bloemen af en dan ligt je hele burootje of vloer onder de bloemen (veel joh, en ze kosten bijna niks, das nou juist weer zo leuk!).
Daar heb ik het volgende op gevonden......
Glazen potten (van de groente, of, zoals mijn "lange" pot, van de bockworst uit Duitsland) met een gehaakt "jasje" aan. Nou kan ik, jammer genoeg, niet haken, dus heb ik bij de kringloop een gehaakt gordijntje gekocht. Daar heb ik gewoon stukjes afgeknipt en meteen met de naaimachine met zigzag steek erlangs gestikt. Daarna passen en meten en weer stikken en uiteindelijk de jas aan getrokken. Hier en daar met het lijmpistool wat lijm, zodat het allemaal mooi blijft zitten, ook als je de pot open doet.
Het staat weer ontzettend leuk op mijn plank in mijn hobby hoekje!
Natuurlijk kun je er ook nog wat leuks op maken. Knoopjes, een label met wat er in zit, bloemen of noem maar op. Daar ben ik nog niet aan toe gekomen, want zoals ik al zei......IK BEN ALWEER DRUK MET HET VOLGENDE........
Fijne weekend, geniet van de Paasdagen, ga ik ook doen, en tot gauw maar weer.7 opmerkingen:

 1. leuk idee en wat zouden we zonder kringloop moeten he? Moet er ook maar is weer snel binnen wippen hihi. Persoonlijk had ik eerst een wit stofje op de pot geplakt en daarna het gehaakte gordijn of een andere kleur wat er lekker uitspringt. Ik vind het jammer dat je nu de gekleurde bloemen zit maar ...mijn mening he :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep Peet, je hebt helemaal gelijk!!
   Maar ik was maar gewoon wat aan het "prutsen", kijken og het lukte wat ik ongeveer in mijn hoofd had......
   Tja en toen zaat het gehaakte stoffie er ineens heel mooi omheen en toen dacht ik, gauw gauw, vastplakken, want straks lukt het niet meer :-).
   En op zich is het ook wel weer handig, want ik kan nu wel zien welke pot ik hebben moet als ik bv de rooie bloemen wil maken......
   Anyway (zou mijn vriendin.....Jahaaaaa)
   Je hebt me wel weer op een idee gebracht, ik "moet" nl nog 4 potten en ik heb meteen een idee hoe ik die ga aanpakken. Thanks!!
   Doei, tot hoors.

   Verwijderen
 2. En haken is helemaal niet zo moeilijk hoor. Kan je van je moeder leren. Ik moest heel erg lachen om jouw potten, wat een leuk idee weer. Ik heb mijn bloemen gewoon in glazen potten zitten en dat is makkelijk omdat je kan zien wat er in zit. Maar goed, je moet toch bezig zijn met iets en het is leuk.
  kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Daphne,

  Graag gedaan hoor, met uitleg over mee te doen met een challenge. Erg sfeer-vol de gehaakte potjes en goed idee van de bloemen, ziet er nog leuk uit ook. Ik ga nu even je kaartjes bewonderen.

  Groetjes, Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke jasjes hebben je potjes aan...ik heb dit ook al eens gedaan erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een leuk en slim idee Daphne, dat van die gordijnen. Je potten zijn heel mooi geworden! Ik ga ook maar eens potten sparen, want ik heb inderdaad heeeeel veel bloemeetjes van die kransen geknipt :)

  xx

  ps: wat een mooie blogachtergrond heb je nu. Zelf gemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuke gehaakte potjes...je moet het toch maar eens snel gaan leren hoor.
  je mag anders wel een keer bij mij komen oefen hoor.
  grtjs jolanda

  BeantwoordenVerwijderen