vrijdag 30 november 2012

Pipo Wagen, Up-Date

Allereerst zie ik dat ik weer een nieuwe volger heb.....WELKOM Els, leuk hoor dat je erbij bent gekomen.

Afgelopen woensdag hebben mijn ouders en ik zelf weer een flinke ruk gemaakt met de Pipo wagen.
Ons streven was.........de hele wagen rondom in de groene kleur krijgen en......HET IS GELUKT!!!! Joehoe, wat is het al mooi zo, alhoewel het wel nog een keer moet gebeuren. Het is echt heel veel werk, maar als je zo bezig bent knapt het enorm op en dit is echt het leukste werk.
Samen met mijn moeder schilder ik, (en kletsen we). Mijn vader is op de achtergrond bezig met allerlei klussen die wij niet kunnen.........ieder zijn werk he?!!
Ik zal even wat foto's laten zien met tekst en uitleg:
Hier zie je mijn moeder. Ze is bezig met de korte kant (ook wel, de achterkant). Alle latjes moeten we eerst met een kwastje doen (er zitten nl gleuven in) en daarna met een roller. Het "vreet" verf, maar het dekt mooi. De verf kleur is midden groen, gekocht bij de Action, hele fijne verf en niet duur.
Hier mijn vader, hij is bezig op de werkbank, met de kozijnen. Dat is een hele klus, maar ik ben zooooo trots op hem, want de kozijnen zijn helemaal zelf gemaakt (en bedacht) door mijn vader. Ze zijn prachtig en passen mooi bij de Pipo wagen.
Het glas moeten we er nog wel in (laten) zetten hoor.
Kijk......de kozijnen. Per kant bestaat het uit 2 gedeeltes (anders werd het te zwaar, als het glas erin komt). Ik vind ze echt een beetje "ouderwets" model hebben, leuk, want dat past dus bij de Pipo. Ik vind het zo knap, er zaten geen kozijnen in, mijn vader heeft hier dagen en dagen over nagedacht en opeens wist hij wat hij wilde (en kon) maken. Hij heeft latjes gekocht bij de bouwmarkt en zelf kozijnen gemaakt!!
De luiken, deze komen voor de ramen. Ze kunnen dicht en open. Dit is Oker geel, ik schrok me rot, want toen ik het op de luiken deed leek het wel kanarie geel......ieksssss. komt mijn zus binnen, zegt ze "zo zeg, kanarie gele luiken? Goh, leuk......... denk ik?!!" Nou, toen was ik wel een beetje in paniek hoor, want ik wil ze niet fel, maar gewoon warm, mooi geel.
Maar, nu ze droog zijn en ik ze nog eens goed bekijk, vind ik de kleur perfect, heel mooi, niet te fel en zeker niet te geel. Gewoon (inderdaad) oker geel, ik ben blij.
De deur (komt van de kringloop, voor weinig gekocht, ik hou ervan!!) Ook die wordt geel. Mooi he, heb ik zelf gedaan, zo goed gelukt.
Beetje jammer dat........ik er s' middags achter kwam dat ik de binnenkant van de deur heb geverfd.....en die moet dus niet geel!!!!! De binnenkant (weet ik nog niet zeker) wil ik graag met felle kleuren (rood, roze, blauw, zilver enz.) of Vintage (oud Hollandse kleur groen, blauw, roze en beige). MAAR DUS NIET GEEL. Grrrrr, niet goed opgelet, dat moet dus over.
Nou ja, als dat het ergste is.....ik hou mezelf lekker bezig zullen we maar zeggen ;-)
Een blik op de Pipo wagen, de deur en de kozijnen zijn er weer uit. Maar hier zien jullie het "rondom groen". Mooi he?!!

Vandaag wilde we weer een rondje doen.........maar helaas moest ik werken. Mijn man moest weg en dus nam ik zijn tijd in de winkel over. Wel lekker gewerkt hoor, maar ik vond het toch jammer, want we schieten al zo lekker op, ik wilde graag verder!!

Mijn vader is wel geweest, hij heeft binnen in de wagen alle gaatjes gedicht met plamuur en alle naadjes met kit. Ook nog wat kleine klusjes gedaan.
Verder heeft hij een beetje opgeruimd want......ik durf het bijna niet te laten zien maar........
GELUKKIG MAKEN WIJ BIJNA GEEN ROMMEL..........;-)

Fijn weekend allemaal en tot later maar weer.

13 opmerkingen:

  1. Heerlijk verhaal om te lezen Daphne, en wat wordt tie leuk!!
    Fijn weekend, geoetjes Fieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk samen klussen, en je ziet vooruitgang dat geeft weer moed geweldig, maar wat een klus. Je bent nog wel even bezig lieve groetjes dana.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij knapt al lekker op zeg. Ik moet zeggen dat ik best jaloers ben op je pipowagen. Die dingen zijn zo gaaf! Ik blijf je volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik dacht al wat duurt het lang voordat er weer een update van de pipowagen komt, niet dat jullie niet hard werken hoor maar ik ben er zo nieuwsgierig na. En wat wordt ie mooooooi, en zo heerlijk om dit samen met je ouders te kunnen doen, je hebt maar een handige pa en ma, daar door wordt het meer een familiewagen dan een pipowagen:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooohhhh wat wordt ie gaaf! En wat wordt er hard gewerkt!!! Heel leuk om je update te lezen, het wordt een plaatje.

    groetjes marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dat ziet er al heel gezellig uit Daphne! wat knap van je vader dat hij de kozijnen zelf heeft gemaakt:0)
    fijn weekend
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. oh spannend hoor en het begint al echt ergens op te lijken,ik vind het zo'n leuk idee en ik ben benieuwd straks naar de binnenkant!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Al geruime tijd volg ik de vorderingen van de pipowagen telkens er een nieuw bericht van u verschijnt op de site bar van Peetjes Freubelsite. Nu ben ik het beu op deze manier en ben volger geworden. Nu kan ik u ineens vertellen dat je pipo wagen helemaal top wordt. En dat ik ook fan ben van de meeste van je andere creaties.

    Groetjes

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw dat gaat lekker snel zo en die kozijnen zijn erg mooi. Wat bof jij met je ouders zeg!

    En je kerstswap zag er ook al zo leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Daphne... wat een prachtige wagen wordt het.. je zult het nog missen als ie klaar is om zo fijn samen te werken met je ouders.
    Wat investeren die mensen enorm in jouw droom.
    Ik denk dat je je dat best realiseert.. geniet ervan want het zijn zulke gouden herinneringen.
    Die wil je nooit meer kwijt.
    (nog mooier dan die hele pipowagen uiteindelijk)
    Maar die wagen wordt geweldig.
    Ik ben erg benieuwd naar hoe je uiteindelijk de inrichting gaat maken.
    Veel liefs van mij Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nu mis ik nog ergens iets in rood. Wat leuk dat hij al zover klaar is! Wat ziet hij er al mooi uit. Ik kan echt genieten om dit wat te zien worden. Geweldig dat we mogen mee kijken.

    BeantwoordenVerwijderen