zaterdag 17 maart 2012

Kadootje voor mijn moeder

Mijn moeder was jarig en omdat ze ook zo'n freubel kont is leek het mij wel leuk om haar iets te geven wat ze kan gebruiken op haar freubel zolder.
Dus kocht ik bij de Action (hoe kan het ook anders, ha ha) een klein sieraden doosje en pimpte dat voor haar op........
Het doosje was van onbewerkt hout, dus eerst heb ik het met acryl verf wit gemaakt. Toen dat droog was heb ik er een klein laagje goud acryl over gedaan en dat weer lichtjes afgeveegd met een billen doekje.
Daarna de randjes met een stempel kussentje van de Action bewerkt. Gelukkig was het van de Action (dus goedkoop), want er bleef niks meer van het kussentje over, helemaal kapot gegaan van de ruwe randjes)

De binnenkant heb ik ook bewerkt..........
Het bestaat uit allemaal vakjes en die heb ik met verschillende, bij elkaar passende, papiertjes beplakt. Heel veel werk, maar ik vind het heel leuk om te doen.
Ook de "onderbak" heb ik bewerkt, want mijn moeder houd van "af", dus ook de randjes en kantjes en onderbak hebben een kleurtje of papiertje gekregen!
Ik heb alles geplakt met Chemage lijm, dat heb ik nog staan en gebruik ik eigenlijk nergens voor (???).
Gelukkig paste alles nog mooi in elkaar toen ik klaar was.

Daarna was het tijd om de buitenkant onder handen te nemen.
Ik heb daarvoor oa. de stansen van Tim Holtz gebruikt. Die zijn zoooooo mooi!
Ook een randje van Joy en de vogel en tak van ........(ooooooh, is die nou van Marianne Disign of niet?)
In mijn voorraad vond ik nog wat leuke bloemen, een papieren vogel en hier en daar nog een steentje en pearl drop. Als laatste heb ik een "geluks poppetje" aan het slotje gehangen, want een beetje extra geluk is nooit weg, toch?!!


Toen het leukste......
Het vullen van de vakjes.
Ik heb gewoon hier en daar wat freubels gepakt uit mijn eigen voorraad. Mijn moeder en ik knutselen wel vaker samen en delen daarbij ook onze spullen. Het vullen was dus meer bedoeld omdat ik het doosje niet leeg wilde geven.
Wel leuk hoor, wat lintjes en steentjes, een kantje, lijm voor haar lijmpistool en wat plaatjes voor ATC kaartjes.
Mijn moeder was er erg blij mee, dat kan ik me voorstellen, want ik vond het ook zo leuk geworden, ik had het bijna zelf gehouden :-)

Fijn weekend, ik ga me nu eens buigen over de Lente Swap van de Nederlandse Swappers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten