dinsdag 13 maart 2012

Zeep ketting.

Vandaag laat ik jullie een zeep ketting zien die ik gemaakt heb.

Ik hou ervaan om dingen te maken die een beetje "over de top" zijn, dus veel en glitters en kleurtjes.
Je ziet ook wel zeepkettingen die erg "rustig" zijn, met weinig poespas, maar die van mij is vooral veel, druk en kleurrijk.
Ik ben begonnen met een lintje en daar aan vast heb ik 3 "visdraadjes" gemaakt. Die zijn stevig en het rijgen gaat prima met deze draadjes. Toen eerst een grote kraal (alle kralen van Xenos), om het geheel mooi bij elkaar te houden (vind ik mooier staan, aan de bovenkant dicht op elkaar.)
Daarna heb ik allemaal verschillende kraaltjes per draadje geregen. Natuurlijk met letter kraaltjes (die komen van internet) weer de naam van mijn dochter gemaakt (de ketting is voor op haar kamer, goh wat verrassend :-))
De stukjes zeep heb ik van een groot stuk zeep gesneden. Ik vind het zelf wel mooi als het geheel wat "slordig" lijkt. Natuurlijk kun je ook mooie stukjes zeep gebruiken, die je zelf maakt of gewoon kan kopen.
Aan het einde heb ik weer een grote kraal gebruikt waar ik de 3 draadjes doorheen heb gedaan. Toen nog een bedeltje om het geheel af te sluiten. Het oogje van de bedel heb ik gebruikt om meteen een goeie stevige knoop te kunnen leggen, zodat de ketting goed vast blijft zitten (wel zo handig, ha ha)
Om de knoopjes van het draad een beetje weg te werken heb ik er een strik om gedaan. (ik zie nu op de foto dat ik dat ook aan de bovenkant nog moet doen, want daar zie je een stukje draad en dat vind ik niet zo mooi.)

Een tip van een goeie vriendin: Af en toe de ketting "afnemen" met een nat doekje, dan gaat ie weer heeeeeeeerlijk ruiken!!

Tot een volgende keer, ga nu iets maken voor een buurman die Abraham gaat zien.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten