maandag 16 april 2012

Kadootje voor 9 jarige

Voor de dochter van mijn vriendin, mijn kleine vriendinnetje zeg maar :-), heb ik een kadootje gemaakt.
De dame wordt 9 jaar, maar het liefste wil ze geld hebben zodat ze zelf die ene hele mooie armband kan kopen die ze op het oog heeft.
Ja ja, tegenwoordig weten de dames al heeeeel goed wat ze willen.......:-)
Ik heb iets gemaakt, want ze weet dat ik graag freubel. Dan kun je natuurlijk niet met iets gekochts aankomen zetten, das zo'n tegenvaller.
Wat ik gemaakt heb kan ik helaas nog niet laten zien, ik heb nl hetzelfde "DING" gemaakt voor mijn maatje van de Nederlandse Swappers, dus dat blijft nog even geheim. Spannend he?!!!!
Maar waar ik het in doe kan ik wel laten zien, want natuurlijk pak ik het niet zomaar in, maar heb ik daar ook wat op verzonnen:
Je moet de groenten van hak hebben (hi hi).........Rode kool met appeltjes in dit geval.
Als dat op is maak je de pot goed schoon en spuit je de deksel zilver.
Daarna heb ik een mooi opvallend papiertje op de pot geplakt en daar overheen een gehaakt stukje stof. Het papier is nu zichtbaar door de gaatjes van het gehaakte stofje en dat geeft een heel mooi effect. Dit heb ik bij mijn vorige potjes (post) niet gedaan, maar dit is toch ook wel mooi vind ik, (Peet, bedankt voor de tip!!)
Daarna heb ik aan de onderkant en bovenkant alles een beetje "passend" gemaakt. Met mijn lijmpistool heb ik de stof goed vastgeplakt.
Een lintje aan de bovenkant zorgt ervoor dat je de vouwen en het lijm niet meer ziet.
Op de deksel heb ik een mooi plaatje geplakt. Geen idee waar ik het vandaan heb, maar het lag op mijn buro en het paste precies.
Daarna een stempel ingekleurd met mijn aquarel potloden. Het afdrukje heb ik weer van mijn moeder (bedankt mam). De ketting van het meisje heb ik een "echt" diamantje gegeven (een beetje bling bling kan nooit kwaad voor een meisje van 9:-))
Toen heb ik nog wat bloemen op de pot geplakt. Verschillende soorten en hier en daar een brad erbij gebruikt.
Ook een klein stukje van de gehakte stof eronder (voor een leuk effect) en wat strass steentjes.
Het lange "ding" is een kraal, die heb ik ooit eens op internet gekocht.

In de pot zit nu het kadootje. Daarbij doe ik het geld en een klein kaartje met een persoonlijke boodschap erop.
Woensdag is ze jarig, ben zeer benieuwd wat ze er van vindt.

9 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend leuk idee. Dit ga ik onthouden. Zal ze vast blij mee zijn. Ben ook erg benieuwd naar je "DING". Houden we nog te goed??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker houden jullie dat "DING" nog te goed.
      Als mijn maatje mijn swap ontvangen heeft, dan plaat ik beide "DINGEN"

      Verwijderen
  2. Ze zal er heel blij mee zijn!! Het is super leuk geworden!
    Groetjes,
    Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk he die meiden die al precies weten wat ze willen, hou dr wel van en je potje is super leuk geworden, wat je al niet met potjes kunt doen :-). Ben wel erg benieuwd wat je voor " ding" hebt gemaakt maar dat zal ongetwijfeld ook weer top zijn...gaat ik nu snel met me ketting verder want ik schiet weer voor geen meter op....kwaakkwaakkwaak..Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het ziet er prachtig uit Dahpne. Hier is ze vast en zeker blij mee.
    Fijne dag,
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Daphne,

    Bedankt voor je bericht op mijn blog. Zo te zien is het inderdaad hetzelfde huisje. Ik heb een workshop gevolgd, dus ik weet niet of het bij de Action gekocht is. Ik vind jouw huisje ook erg leuk.

    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi daphne
    dit is wel een heel erg leuk en vrolijk potje voor een dametje van 9 jaar en ja met al die verjaardagen blijven wij knutselmutsen lekker van de straat:-))
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Daar zal de kleine dame vast heel erg blij mee zijn...ziet er super vrolijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ooooh wat schattig Daphne! Ik weet zeker dat ze er heel blij mee zal zijn en ik ben heel benieuwd naar wat je nog niet kan laten zien :) En je groene ge-emboste (??? ik zou 't ook niet weten hahaha) tag voor je neef is ook al zo mooi! En die vliegjes op die handdoekjes... geweldig! Zo zie je maar, ik kan niet ongestraft een paar dagen blogland ontsnappen, want dan ontsnapt er te veel moois aan mijn aandacht :) Liefs en nog een hele fijne week verder, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen