donderdag 26 april 2012

Kringloop "Treasure"

Als een poosje heb ik van die kleine mooie "schatten" in huis die ik wel een mooi plekje zou willen geven, maar ik wist steeds niet waar.
Tot nu, want laatst bij de kringloop kwam ik een mooi rekje tegen.
Nou ja MOOI??!!!! Je moest er even doorheen kijken, maar ik zag de schoonheid er wel van in:
Dat leeuwen kopje vond ik bv helemaal niet mooi! En de randjes waren ook beschadigd (en afgebroken en er miste wat), maar de prijs was ernaar en ik kon er wel wat mee.
Dus, hup, mee naar huis en kijk eens wat een BEAUTY erachter het rekje schuil ging:
Ik heb hem eerst goed schoongemaakt, daarna heb ik hem met Gesso een laagje gegeven.
Heel raar, want dit laagje werd steeds "bruinig". Ik denk dat er was op het rekje heeft gezeten en ik hem niet goed heb ontvet.
Eigenlijk vond ik het niet zo erg, want in mijn huis heb ik veel beige en bruin tinten, dus ik was er wel blij mee, met die rare kleur........
De bovenste helft heb ik met papier (blokje van de Action) beplakt. De sier randjes heb ik er uiteindelijk allemaal af gehaald.
Op de andere randjes heb ik een bolletjes lint geplaakt. Dit is een fijn lint met hele kleine bolletjes (fornituren zaak, had ik nog nooit eerder gezien. Wel de grote bollen, maar deze maat dus niet)
In de "diepte" een stukje "parel" ketting (van mijn oma geweest), gewoon.........tja, nou, gewoon omdat ik het mooi vond, hi hi.
Aan de zijkanten 2 houten wasknijpers geplakt (kan ik ook een kaartje of zo aan het rekje hangen) waar ik eerst een stukje papier op heb geplakt (zelfde papier als op de bovenkant) Daarbij een papieren bloem geponst.
Toen heb ik mijn gipsen letters weer eens tevoorschijn gehaald en die met acryl verf een kleurtje gegeven. Met lijmpistool op het onderste gedeelte geplakt. TREASURE vond ik wel mooi!
Daarbij ook nog 5 bloemen. Eerst met een pons uit (zelfde) papier een grote bloem geponst, daarop een roosje (kruidvat) die ik eerst goud heb gespoten en daarna met witte acryl verf aan heb gestipt. Toen dat droog was heb ik er een klein beetje glitter spuit (Wibra) op gespoten, voor wat bling bling.

Het rekje is af en het hangt aan mijn muur, vol gezet met mooie spulletjes (het Secret Key potje van een eerdere post, de swap van Willie, de tag van Chantal en nog een tag gekregen op de Krea Doe beurs. Verder nog wat kleine labeltjes met wat liefs erop geschreven, gekregen van mijn vriendin.)
Ik ben weer helemaal in mijn nopjes (zou mijn moeder zeggen) met mijn rekje en ben blij dat ik de "schoonheid" door het lelijke rekje heen zag.........

12 opmerkingen:

  1. Ja, helemaal geweldig!!! Super, super mooi gedaan!
    Groetjes,
    Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. schitterend meid en ik vond die leeuwekop wel erg leuk, weer net ff wat anders dan anders. Ik was gisteren in de kringloop en zag en mooie soort van kaptafel..helaas heb ik er geen plek voor maar in gedachten had ik hem ook al opgepimpt. Je bent weer lekker bezig geweest muppet..knuf peet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is zeker een treasure. Wat heb je er iets leuks van gemaakt zeg! Het is een kunst om door de dingen heen te kijken en er dan zoiets leuks van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jee wat je al niet met wat prul kan doen. Leuk voor aan de muur en je kan er van alles op kwijt. heerlijk dat gepimp. Enne dat 40+ gaat wel snel nou hoor ;( ben wel blij met al mijn lotgenoten hi,hi
    Lieve groetjes Dana

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Enig rekje geworden Daphne. leuk geheel met al die persoonlijke hebbedingetjes erbij.
    Lieve groetjes,
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Daar heb je een héél mooi rekje van gemaakt....grappig om mijn werkstukje nog weer eens terug te zien op dit mooie plekje....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Door jou 'werkstukje" was ik op zoek naar een rekje. Want ik wilde het graag ergens "mooi" uitstallen.
      Staat leuk he?! En ik krijg zulke leuke en lieve reacties.
      Doei

      Verwijderen
  7. helemaal geweldig gepimpt Daphne:0) echt knap hoor!
    grtz Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi daphne
    nou een knap stukje werk wat je hebt gedaan met dat oude rekje, en heerlijk om te zien hoe mooi het geworden is!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Daphne,wat een gaaf rekje is dat geworden,past helemaal bij mijn motto"weggooien is zonde,gun ALLES een tweede ronde"hihi,alleen mijn man is daar niet altijd blij mee.Ik ben verder op je blog gaan snuffelen en wat ben jij een bezige bij.Ik vind die voetbalkrans ook erg leuk(ook als cadeau voor een voetbalfan),ik heb me meteen aangemeld als volger zodat ik vaker bij je kan kijken,groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat rekje heeft een prachtige metarmofose ondergaan.
    Dit heb je super gedaan.

    Groetjes,
    Valerie

    BeantwoordenVerwijderen
  11. super mooi geworden Daphne! Mooie plek om mooie dingetjes uit te stallen. Echt een eyecatcher! xx

    BeantwoordenVerwijderen