dinsdag 31 juli 2012

"Kaart" voor mijn schoonmoeder.

Hallo allemaal.
Hier even een berichtje van mij.
Wij zijn lekker vakantie aan het vieren en van freubelen en bloggen komt eigenlijk niks deze weken. Maar afgelopen zondag was mijn schoonmoeder jarig en daar had ik een hele leuke "kaart" (nou ja, kaart, het was meer een boekje) voor gemaakt.
Met heel erg veel plezier (ik weet dat mijn schoonmoeder altijd erg blij is met mijn eigen gemaakte freubels) en met veel liefde heb ik hier aan gewerkt.
Dit is hem geworden:
Het boekje heb ik gemaakt van.........WC ROLLETJES!! Hi hi, kijk eens hoe leuk dat kan worden.
Ik heb de rolletjes eesrt goed plat gedrukt en ze toen met verschillende papiertjes beplakt. Bijpassende kleurtjes, maar steeds een ander papiertje, printje.
Dit is de eerste "bladzijde", ik heb foto's van mijn kinderen in het boekje verwerkt omdat mijn schoonouders op vakantie zijn en ze onze kinderen dus een aantal weken moeten missen......
De bovenste foto's zitten in het boekje, de onderste heb ik op een labeltje geplakt die ik in het rollentje heb geschoven. Met een lintje kan ze die eruit trekken en bekijken.
De volgende bladzijde. Ook hier weer foto's. Deze keer van het zwemmen. Omdat de foto's hetzelfde thema hebben passen ze mooi bij elkaar en dat geeft een beetje een "rustig" effect!
Ik heb voor het boekje de kleur blauw steeds terug laten komen, ook dat geeft rust.
Dit is de achterkant. Hier een foto van zwaaaiende kinderen (en mijn man erbij). Deze foto vond ik wel leuk voor de achterkant van het boekje, ze zwaaien Oma gedag.
Omdat Mylo een zwemvest aanheeft waar rood inzit, heb ik deze kleur ook gebruikt als achtergrond en voor de lintjes. Het was een "spannend" iets om dit te doen (zeer opvallend, dat rood), maar ik vond het toch wel mooi (in combinatie met blauw kon het goed vond ik!!)
Het boekje heb ik met een ring bij elkaar gebonden, aan deze ring heb ik verschillende lintjes geknoopt. De labeltjes zie je op deze foto ook goed. Ik had op de labeltjes nog ruimte om een persoonlijk woord te zetten. Zo is de kaart helemaal af en persoonlijk. Speciaal voor mijn schoonmoeder, die er heel, HEEEEEEEL erg blij mee was!!

Nog even dit:
Wat leuk dat jullie op mijn vorrige post zulke leuke reacties hebben gegeven. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte van de vorderingen, ik ben deze weken erg aan het broeden en zoeken naar idee├źn, zo gauw ik weet hoe ik het wil gaan doen gaan we beginnen.
Jullie lezen het wel weer.

Fijne vakantie voor wie nog gaat en tot later.
Liefs, Daphne

6 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan.
  Om dit te krijgen leuk hoor.
  Groetjes Tilly.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig mooi boekje!
  Ligt mooi op een kastje of tafeltje
  zodat iedereen het kan zien.
  Vakantie groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi daphne
  nou je boekje voor je schoonmoeder ziet er geweldig leuk en mooi uit en een prachtig ding om voor eeuwig te bewaren!
  groetjes van corry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zoiets moois voor je schoonmoeder te maken. Zo hoeft ze haar kleinkinderen niet zo te missen.
  Groetjes,
  Ethel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat leuk....ik wou dat ik je schoonmoeder was.
  kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt vast een lieve schoonmoeder dat je zoveel werk maakt van dit prachtige boekje. Ze was zeker wel blij.

  BeantwoordenVerwijderen