zaterdag 30 juli 2022

Uitdaging met mijn moeder, #18

Bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige bericht. Mijn schoonmoeder was, zoals ik al verwachte heel blij met de kaart. Het heeft de hele tijd op tafel gestaan tijden het eten. Het was héél gezellig en we hebben allemaal heerlijk gegeten. 

Vandaag is het de laatste zaterdag van de maand en dan zijn mijn moeder en ik er weer met onze uitdaging aan elkaar. 

Deze keer mocht ik iets verzinnen en dat was: "Gebruikt restjes papier op je kaart en ik wil ook een ingekleurde stempel of digi zien"

LET OP,  LANG BERICHT!!

Voor mijn moeder maakte ik een Z Fold kaart. 
Even een uitleg waarom deze digi's.......
 
Sinds een aantal weken loopt mijn moeder mee met een wandel app. "Ommetje" heet de app en je kan dagelijks een ommetje lopen en daarmee punten verzamelen. 
Voor mijn moeder is wandelen erg goed, zeker nadat ze haar nieuwe knie heeft gekregen en ze loopt dan ook trouw elke dag en rondje. 
Maar........ mijn moeder moet wel altijd opstarten 's morgens, eerst koffie en niet aan haar hoofd zeuren. (Vroeger, als ik haar per direct nodig had belde ik haar op en zei "mam, neem gauw koffie, ik bel je over 5 minuten terug")

Heel lang geleden, ooit in een zomervakantie in Frankrijk had mijn moeder de bijnaam "Mamma Poule", want ze waakte over haar kuikens (mijn zus en mij) als een, nou ja,  "Mamma Poule".🤣

En, als laatste,  voor haar verjaardag hebben mijn zus en ik haar een nieuwe badjas kado gegeven en dus tadaaaaaa, ik kon niet anders dan deze digi op haar kaart gebruiken. 🤣

Maar het verhaal gaat nog verder......
Want na haar knie operatie moest mijn moeder heel veel oefeningen doen om weer in conditie te komen en dus paste digi 2 ook perfect. Kijk haar eens fanatiek de spiertjes los maken🤣.

Daarbij komt nog dat ze elke dag een Ommetje loopt, dus digi 3 sluit het rijtje af.
Je ziet hoe mijn moeder geniet van haar wandelingetje🤣.
Natuurlijk heb ik achterop de kaart dit verhaaltje in het kort uitgelegd. Ik denk dat mijn moeder in een deuk ligt als ze het ziet (als ze al koffie heeft gehad natuurlijk🤣🤣)

Voor mijn zus maakte ik ook weer een kaart, ik heb restjes genoeg:
Op haar kaart een achtergrond gemaakt met de "Vissengraat" techniek. 
De leuke kleine stempeltjes zijn nieuw, ze zijn zo schattig en er zitten ook stansjes bij om ze mooi uit te kunnen snijden. Geen knipwerk dus, ook wel eens fijn. 
Ik kleurde dit keer met Derwent aquarel potloden.
Het rode hartje die het middelste varkentje vast heeft kreeg een laagje Glossy.
De tekst gemaakt met mijn Pocket Printer.
Nog een keer samen op de foto.

Zo, hè hè, je hebt het einde van dit lange bericht gehaald. 😅
Gaan jullie ook nog even mee kijken wat Mijn Moeder heeft gemaakt?
 

14 opmerkingen:

 1. Lag in een deuk bij je verhaal, lachen is gezond! Super mooi en leuke kaart voor je moeder. Die van je zus vind ik ook heel gaaf. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wát 'n mooie kaarten Daphne, superleuk! En wat een verhaal, je hebt er een hele gezellige post van gemaakt. 😀 De kaart voor je moeder voert toch wel de boventoon, misschien ook mede door het verhaal wat er aan vast zit. Je moeder had ook 2 hele mooie kaarten geplaatst.
  Goed weekend, werk ze en nogmaals een hele fijne vakantie gewenst!
  GROET, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, wat leuk om dit voor je moeder te doen. Ik vind beide kaarten superleuk!!
  Lia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gave kaart voor je moeder (zeker na je leuke lange verhaal) en van dat soort digi's hou ik wel. Ook de kaart voor je zus is een leukerd.
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah joh wat een leuke kaart, heel grappig. En dat verhaal van mama Poule, wat leuk dat je dat nog weet. Hij is ook heel mooi gekleurd, daar heb ik extra naar gekeken.
  Werk ze dit weekend
  Dikke kus mam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Whaha, geweldig die kaart voor je moeder! Gaaf gemaakt ook, mooi gekleurd. Net als de varkentjes. Je hebt de missie weer goed volbracht, maar dat is meestal niet zo moeilijk als je hem zelf bedacht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, de plaatjes zijn op zich al heel leuk, maar met het hele verhaal erbij nóg grappiger! Mooie kaarten heb je weer gemaakt. grtz Colien

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk bericht en wat zal je moeder die kaart leuk vinden! Ik heb genoten van je verhaal en die digi's zijn prachtig erbij! Super leuk gedaan hoor. De kaart voor je zus ook een leukerd! Die visgraatjes techniek is ook wel weer eens leuk voor restjes! Goed idee! Fijn Weekeind en groetjes Marijke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geen straf hoor om zo'n gezellig bericht te lezen. Ik lig ook in een deuk om die grappige kaart voor je moeder dus zij zal ook wel moeten lachen. Ik vind hem top. Ook je tweede kaart is vrolijk met die leuke stempeltjes. Ik ga meteen bij je moeder kijken.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die kaart voor je moeder. Onbetaalbaar!! Wat super leuk gedaan met die digi's. Het verhaal erbij maakt het helemaal speciaal. Ook die voor je zus is mooi. Leuke manier om het papier te verwerken.
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha wat leuk deze kaart met bijpassend verhaaltje Daphne
  Zo leuk die stempeltjes van het kippetje die de oefeningen doet
  Het model is ook zo leuk!
  Je moeder was er blij mee zag ik!
  Ook de kaart met visgraattechniek en die leuke varkentjes vind ik superleuk!
  Fijne dag liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, dat heb je humoristisch aangepakt! Ik houd daar wel van...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuke kaart, tof heel het verhaal er achter ook!
  Dankjewel voor de zomaar-post die hier vandaag in de bus viel!
  groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke Z-fold kaart met grappige digi's heb je voor je moeder gemaakt. Ha,ha, 😂 en het verhaal erbij maakt het helemaal leuk. Ook de kaart voor je zus is heel geslaagd. Leuke varkentjes zijn dit.
  Groetjes, Wies

  BeantwoordenVerwijderen