zaterdag 29 mei 2021

Uitdaging met mijn moeder #5

Het is de laatste zaterdag van een maand en dus zijn Mijn moeder en ik er weer met onze uitdaging. 

Deze maand mocht mijn moeder iets verzinnen en dat was: Maak een achtergrond met distress inkt. Doe dit met kwasten, dat is een speciale techniek. (Kwasten kreeg ik erbij)

Ik begon gelijk te zweten!! Ten eerste heb ik niet veel distress inkt en ten tweede voelde ik meteen dat ik "weinig gevoel" had voor deze opdracht. Dat wordt pittig, dacht ik meteen.  

Na een paar dagen nadenken en een paar filmpjes gekeken te hebben op internet ben ik maar gewoon begonnen:

Met mijn blauwe, groene en gele inkt, de kwasten en 2 verschillende stencils maakte ik deze 2 achtergrondjes.
Mja..... ik werd er niet blij van, vroeg mij steeds af wat nou de meerwaarde van de kwasten was in plaats van de sponsjes die ik normaal gebruik voor het maken van deze achtergrondjes. 
Ik heb met andere kleur inktjes nog een achtergrond gekwast. Maar het gevoel bleef "wat doet de kwast wat de spons niet doet?"
Opeens viel mijn oog op deze tekst stempel!!
Weet je wat, die gebruik ik😊
Ik heb mezelf namelijk echt moed in gepraat voor deze challenge. 
Bovenstaande kaart is voor mijn moeder. 
Deze kaart is voor mijn zus,  want ik had toch al 2 achtergrondjes gemaakt. 
Hier zie je dat ik de achtergrond voor de tekst op een andere manier gekwast heb. 

Deze 2 kaarten maakte ik half Mei.....
Maar ik was er niet tevreden over en dat blijft dan in mijn hoofd zitten!
Dus heb ik afgelopen week nog 2 kaarten gemaakt:
Nu maakte ik zelf een stencil met een ovaal,  daarna kwasten met inkt. 
En toen??
Tja,  ik werd ook niet blij van deze kaarten, ZUCHT. 
Leuke stempel, leuke tekst........ het helpt niet. 
Hier de bloem ingekleurd met 3D paint en deze tekst vond ik wel héél toepasselijk😂
Ik bleef mij afvragen wat nou de meerwaarde is van de kwasten en dus heb ik ook deze kaart naar mijn moeder gestuurd. 
Ik heb erin geschreven dat ik "kopzorgen" kreeg van deze uitdaging.  "Wat een "rot" uitdaging mam" schreef ik,  of nou ja,  woorden van gelijke strekking, maar die kunnen niet op mijn blog😂😂.

De kwasten gaan terug naar mijn moeder, ik wil ze nooit meer zien!! (Zij misschien ook niet, want ze vertelde dat ook zij erg veel moeite had met de door haar verzonnen uitdaging, haha)

Voor volgende maand mag ik de uitdaging weer verzinnen, nieuwe ronde nieuwe kansen!
.
Fijn weekend, ik ga even bijkomen!
20 opmerkingen:

 1. O jee, deze uitdaging heeft jullie beiden flink dwarsgezeten. Nou ja, dan hebben jullie beiden geleerd dat dit niet jullie techniek is, toch? Hoe bemoedigend de teksten ook waren... fijn weekend, maar maar een mooie kaart waar je wel blij van wordt 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ojee soms heb je dat maar alle kaarten die ik hier zie zijn heel mooi Daphne en op naar de volgende uitdaging. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb jouw "ovale" kaart nog een goed bekeken Daph maar, houd jij die kwasten nog maar even want gaan het nog een keer samen doen. Maar ik ben het wel met je eens, de meerwaarde van de kwasten heb en ik ook niet helemaal door.
  Doei, kus mam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige kaarten Daphne
  De kwaat techniek heeft iets weg van airbrushen en is meestal wat subtieler als met de sponsjes het os net wat je mooier vindt...
  Ik vind je kaartjes echt mooi!
  Liefs Martha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vind je kaarten wel heel mooi geworden, hoewel je er dus moeite mee had. Gelukkig is de uitdaging weer voorbij, kun je straks weer een leuke nieuwe uitdaging bedenken hihi.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een echte uitdaging ... voor jullie allebei.
  Ik vind de kaarten heel mooi. Zelf ben je soms té kritisch op je eigen werk, hè? ;-)
  Volgende maand een nieuwe uitdaging. Ik ben benieuwd wat jullie er dan weer van maken. Fijne juni-maand!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en toch zijn het mooie kaartjes geworden, met kwasten kun je de "stevige" kleuren wat lichter aanzetten, een soort van pastelkleuren (kost wat meer tijd :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat noem ik nou nog eens een uitdaging Daphne en de tekst "never give up" is zo te lezen wel heel erg van TOEPASSING en je hebt ook nog een aantal MOOIE kaartjes op de koop toe.
  Liefs Wilma ☺☺☺

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik lach mij slap, wat voor eenuitdaging jullie voor elkaar verzinnen. Met de kaarten is niets mis mee hoor. En nu maar gewoon doen wat jij het fijnste vindt. En de kwasten. Die kun je gebruiken voor acrylverf. Heb je gelijk weer een nieuwe uitdaging. Haha. Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ook, lig helemaal dubbel hier in de nachtdienst. Wat grappig. ik zag het filmpje ook en weet ook niet precies wat het nu uitmaakt wat je gebruikt. Het effect lijkt me toch hetzelfde?
  je kaarten zijn echt heel gaaf en je hebt er zulke toepasselijke teksten bij gevonden. Misschien niet meteen voor de ontvanger, maar zeker voor de gever whahaha....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zie je al zweten met de inkt en de kwasten! En toch is er niks mis met deze kaarten. Ik vind ze alle 4 erg mooi. Ik vind het geweldig dat je er zulke toepasselijke teksten bij hebt gevonden.
  En de kwastentechniek was ik nog niet eerder tegen gekomen. En als het niks voor je is doe je het de volgende keer gewoon op je eigen manier. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt!
  Groetjes van Henriët

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ha ha ik moest zo lachen om je verhaal. Soms is iets gewoon niet helemaal je ding hè. Ik zag de kwasten een keer in een filmpje maar heb ze ook nooit gekocht. Ik heb toen wel een scheerkwast bij de Action gehaald maar het was ook helemaal niet mijn ding. Wel heel leuk dat jullie elkaar op deze manier uitdagen. Voor hetzelfde geld was je helemaal verzot op deze techniek geworden. Je kaartjes zien er immers hartstikke leuk uit. Vooral die tekstjes op je eerste kaartjes zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Whaha, hilarische taferelen zie ik voor me Daphne. Dit is echt een Uitdaging met een hoofdletter voor je geweest. Ik vind je kaarten wél heel mooi geworden en super toepasselijke teksten (voor jou dan toch hihi) heb je gebruikt. Misschien verwachtte je te veel van de kwasten?
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb me toch een glimlach op me gezicht.
  Dit was een echte uitdaging voor je en ook je mams
  had er zelf er moeite mee.

  Ik vind je kaarten wel erg mooi, allemaal!!
  Never give up is wel heel toepasselijk deze keer🤣🤣🤣

  En ach de kwasten kan je ook gebruiken bij acryl verf..

  Groetnis fan Ina xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahaha dat was idd zweten voor je, maar je kaarten zijn mooi geworden, en kwasten of sponzen, dat zijn echt persoonlijke voorkeuren, maar je daar maar niet druk om.
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gevecht! Maar ja, soms moet je iets proberen en kan er iets moois uit voortkomen. Zelf denk ik dat je een andere lijnvoering en structuur krijgt met kwasten dan met sponsjes.. Ik vind je kaarten echt leuk! Maar ja, daar gaat het niet om, als jij er niet tevreden over bent dan is het gewoon niet leuk voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat kun je dan een strijd hebben hè? Dat is echt niet leuk meer. Maar toch vind ik je kaarten super geworden. Dat van de kwasten snap ik wel. Die gebruik ik liever om te plakken. Maar als je een hele zachte kwast hebt, dan lukt het vaak wel. Gelukkig voor jou, mag je iets nieuws verzinnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik werd nieuwsgierig door de post hierboven, dus heb even terug gekeken. Zo herkenbaar en ook grappig verhaal, maar ... ik vind je kaarten met die kwasten heel geslaagd! Maar snap het wel dat je zegt dat het niet jouw ding is, dat heb ik ook wel met sommige challenges.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. en toch zijn je kaarten heel mooi! lijkt me met kwasten niet zo makkelijk om te doen maar je hebt het toch maar mooi gedaan, en met die tekststempel helemaal top natuurlijk ! ;-)
  Ik gebruik heel graag de blending brushes met inktjes, niet de dure van de hobbywinkel hoor, gewoon de make up borstels van action. werkt lichter dan met sponsjes, minder duidelijke aanzet, ...
  groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. zo weet je nu toch tenminste dat het je ding niet is. En zo leer je toch weer wat !

  BeantwoordenVerwijderen