maandag 19 april 2021

Hoera, jij bent jarig

Morgen is er een blog maatje jarig. Ze wordt 60 en dat vind ik een mooie leeftijd om die eens extra in het zonnetje te zetten, dus maakte ik deze schudkaart voor haar:

De boven- en onderrand heb ik met distress inkt geblenderd. Daarna met een stencil een distress inkt een motiefje erop gemaakt. 
Het lila/paars papier heb ik met een embossing folder bewerkt. Daarop maakte ik een schud gedeelte met kleine bloemetjes en ballonnen als schud materiaal. De 60 sneed ik uit met mijn BigShot.
Nog een kleine tekst gestempeld. 
Nu heb ik een vraagje..... als ik zo'n schudkaart maak gebruik ik foam tape, dit keer zelf 2 laagjes, zodat het een beetje dikker wordt en dus genoeg ruimte heeft om goed te schudden, maar..... altijd blijft het schud materiaal aan de zijkant van de tape plakken!!😏
Zo jammer, want dan is het leuke effect meteen weg. Wie heeft de oplossing??
De binnenkant van de kaart niet vergeten. 
Zelfde randjes geblenderd, weer een stukje met het stencil erop gemaakt en de (bijpassende) tekst binnenin. 

Tot mijn blijdschap zag ik dat ik bij MHH in de top 5 sta met Deze kaart. Ben er erg blij mee!! Ik mag gast disigner zijn voor de volgende challenge, hoe leuk is dat nou weer?!

Ik hoop dat jullie HET antwoord/De Oplossing op mijn "schud kaartjes" vraag hebben...... ik vind ze zo leuk om te maken, maar steeds weer is de teleurstelling grote dat het niet goed werkt. 

Challenge:
De Egel,  #118, Sketch en thema. (Gebruik inkt)

22 opmerkingen:

  1. Een ontzettend leuk kaartje Daphne, wat gebuikte je mooie kleuren en zo leuk om de leeftijd prominent in beeld te brengen.
    Ik kan je geen raad geven want maakte nog nooit een schudkaart,ik vind ze prachtig maar heb het nog nooit aangedurfd....er komen zeker weten genoeg tips van andere blogdinnetjes...Fijne maandag en lieve groetjes xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Daphne,
    Wat een mooie kaart heb je gemaakt zeg. Ik zou zelf niet zo snel paars en oranje kiezen maar wat staat het ontzettend gaaf zeg. Super tof.
    Ik kan je helaas niet helpen met je vraag over de schudkaarten, ik heb het zelf nog nooit gedaan namelijk haha.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    ps. je had nog een kleinigheidje gewonnen op mijn blog, vorige maand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig kaart mooie kleuren combinatie Daphne, de laatste keer dat ik een schud kaartje maakte heb ik strookjes karton op elkaar geplakt en zo de hoogte gemaakt die ik nodig had en dan blijft er niets vastplakken, fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een bijzondere kleurencombinatie en ik vind het geslaagd hoor! Als je langs de randen van het foamtape met je vinger wat talkpoeder smeert dan heb je geen last meer van het plakken!
    Lia xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi kaartje in vrolijke kleurencombinatie!
    Ik heb nog nooit een schudkaartje gemaakt dus kan helaas geen antwoord op je vraag geven.
    Proficiat met je topplaatsje.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik heb nog nooit een schudkaartje gemaakt maar zie dat je al oplossingen voor je probleem hebt gekregen. Je hebt een hele leuke kaart gemaakt voor de jarige.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig mooi geworden en gefeliciteerd.
    Een idee is die randen, dus "vuil"te maken, bv iets erover heen te plakken of zoals hier al ergens genoemd wordt, talkpoeder erover. Dat vind ik zelf ook wel een top idee. Dank je wel Lia :D

    x
    Diana

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie kaart! Ik zie het oranje meer als donker geel en fel geel en ik vind het mooi bij het paars. Ik wilde ook beide tips noemen die eerder genoemd zijn, die heb ik eerder gelezen, nooit zelf toegepast hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit heb je heel mooi gemaakt! (ik ken ook iemand die 60 wordt).
    groetjes
    Marleen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je kaart is mooi, de kleuren knallen van mijn scherm. Ik maak niet zo vaak schudkaarten, maar wat je kunt doen is je kader een paar keer stansen en op elkaar plakken, dan heb je niet die kleefrand.
    Groetnis Nynke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi Daphne, een gave kaart heb je gemaakt met de sketch van De Egel maar volgens mij moet je hem nog bij De Egel plaatsen, ik zie hem nog niet op het challengeblog??? Ik gebruik altijd gewoon foam om ertussen te plakken met lijm. Weet je wel die vellen waar vroeger ook haarspelden mee gemaakt werden etc. Of inderdaad talkpoeder op de plakkerige gedeeltes doen.
    Gefeliciteerd met je top 5 notering en leuk dat je gast-designer mag zijn.
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heel mooi je kaart, maar diegene ziet hem nu al voordat ze jarig is :)
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Geeft altijd een feestelijk effect zo'n schudgedeelte.
    Helaas geen tips voor je, maar wie weet werken voorgaande tips ;-)
    Een bijzondere leeftijd mag gezien worden. Leuk dat je de leeftijd een prominent plekje gaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hele mooie kaart met prachtige details en zo'n schudkaartje is altijd een leuke blikvanger. Hele gave kanjerkaart met de zebra.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Daphne,
    wat een gave kaart heb je gemaakt. Zo leuk dat je onze sketch gebruikte. Dank je wel voor het meedoen bij de Egel.
    En is ze niet woensdag jarig?? Ik hoop het want haar kaart is vandaag op de bus gegaan.. Ik was al wat laat en anders helemaal. Ik gebruik ook altijd foamtape en ga dan met mijn vingers over de zijkanten, zodat het minder plakt. Die talkpoeder vind ik een goede tip...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hoi hoi Daphne
    Wat een leuk kaartje voor Carla, altijd leuk zo'n schudkaartje, tja en dat plakgebeuren overkomt mij ook het is best lastig, maar ook ik gebruik er poeder voor om het minder te doen kleven, het alternatief is om een stapeltje karton te stanzen en dat op elkaar te lijmen en dan alsnog de randjes plakvrij maken, oja er zijn ook van die schudvormpjes te koop die kun je opplakken zonder dat je foam nodig hebt
    Hopelijk helpen deze tips
    Fijne dag liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig kaartje voor de jarige Daphne.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat is een hele vrolijke en feestelijke kaart geworden voor de 60-jarige. Vroeger maakte ik ook schudkaarten, maar ik geloof niet dat dit aan de zijrand van het foam bleef plakken.. Ik zou zo snel geen oplossing weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Leuke kaart heb je gemaakt, met een schudgedeelte krijgt de kaart helemaal iets feestelijks. Helaas heb ik geen tip voor je, ik maak ze niet zo vaak meer.
    Groetjes, Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik dacht ook direct aan talk en ik lees dat het al verschillende keren vernoemd is.
    Het werd een toffe kaart! X

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Daphne bedankt voor dit mooie en leuke kaartje dat je voor mijn verjaardag gemaakt hebt.
    Knap gedaan.
    Ik ben er heel blij mee.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen