vrijdag 7 december 2012

Simpele Vouw Kaart

Begin ik even met iedereen te bedanken op de leuke en lieve reacties op de kindersurprise.
Ik heb ze allemaal aan de jongens laten lezen en geloof me, ze glommen van trots!

Nu een simpele kaart. Deze kaart heb ik gebruikt om een Sinterklaas gedicht op te maken en om mijn man zijn kadootje te geven.....
Twee totaal verschillende onderwerpen, op een zelfde soort kaart:
Allereerst de gedichten kaart.
Ik heb een strook karton dubbel gevouwen en toen de 2 helften nogmaals door de helft, je hebt nu 4 gelijke vakjes. De middelste vouw je naar achter, de andere 2 naar voren (snap je het nog? Bekijk de foto maar even, dan snap je het wel denk ik))

Het gedicht heb ik geprint op de computer en verdeeld in 4 stukjes tekst.
Op de kaart heb ik 4 stukjes rood papier geplakt en daarop weer het gedicht geplakt.
De stempels (ooit eens gekocht bij Zeeman) afgedrukt met zwarte Stazon. Op de Pieten muts een echte veer geplakt. Daarop een stras steentje. De oorbellen van de Pieten heb ik met een glitter pen gekleurd en daarop een Pearl drops gedaan.
In de hoeken ook nog verschillende kleuren Pearl Drops.
De kaart weer terug gevouwen en dmv een lusje dicht gemaakt, het was nu een soort boekje. Dat heb ik op een kadootje (Sinterklaas-vlaai vanuit onze winkel) geplakt en voor de deur gelegd bij mijn vriendin. Heel hard aangeklopt en weggerend....hi hi, spannend joh! Ze vonden het heel erg leuk. En LEKKER!!
Dit is het kadootje van mijn man (en stiekem heb ik mezelf ook blij gemaakt, want hij mag mijn mee nemen ;-)).
De kaart is hetzelfde gevouwen als de vorige. Daarna zwart papier erop geplakt (tis voor een man, dus niet teveel poespas erop) en toen de tekst op de computer gemaakt. Die uitgesneden met Nellie Snellen mal en op het zwarte geplakt. De foto van André Hazes is een copy-tje van een cd.
Mijn man is gek op André Hazes. Wij hebben ooit voor het eerst gedanst (tijdens Carnaval, hi hi) op een plaatje van André Hazes, hij zingt vaak liedjes van hem en onze zaak is geopend op de dag dat hij stierf.
André Hazes loopt dus als een "rooie draad" door het leven van mijn man. Hij is groot fan!

Oh, ik dwaal af.

Toen de musical uitkwam dacht ik dan ook meteen "Hier moeten we naartoe".
Omdat ik bang was dat mijn man dit kado voor zichzelf zou kopen (had gekund toch?!) heb ik er een soort tegoedbon van gemaakt.

We gaan gauw plannen maken en kaartjes kopen, want ik heb wel zin in een weekendje weg met z'n 2tjes.

Fijn weekend allemaal, hier bijna geen sneeuw, (balen, want de kinderen wachten er met smart op!), dus ook geen toestanden op de weg.

Tot gauw, liefs, Daphne

6 opmerkingen:

  1. Leuk een weekendje weg met zijn tweeën. Mooi het kaartje van André Hazes. Simpel maar zeer leuk. Heb altijd moeite om het simpel te houden, vind mijn tag die ik net erop heb gezet al simpel,dus wel heel knap van je dat je dat kunt.
    Ook je andere kaartje is erg leuk.
    Fijn weekend!
    xoxo Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super een weekend met 2, iedere ouder heeft daar behoefte aan, hoe graag we onze kinderen ook zien. Dit geschenk geeft wel veel voorpret moet ik zeggen, kaart maken, plannen maken en weekend vastleggen en er dan nog naartoe leven.
    Geniet ervan ,

    Groetjes Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi daphne
    twee erg leuke kaarten in deze vorm en toch heerlijk dat je op deze leuke manier vriendin en man kan verrassen!!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super leuk idee om een gedicht in kaart vorm te doen!! En wat een gaaf kado voor jullie eeuuh...je man :) heel leuk gedaan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi Daphne,
    wat een lief gebaar om je man zo te verrassen!
    Nu niet vergeten om te gaan!
    Mooie kaartjes heb je gemaakt!
    Groetjes van Daatje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Excellent Post. I would like to share information about the iOS and Android app development Company. When developing for iOS or Android, compliance with platform-specific security guidelines is non-negotiable. Our experienced developers are well-versed in adhering to the stringent requirements set by Apple and Google, ensuring your app meets the highest security standards for app store approval.

    BeantwoordenVerwijderen