vrijdag 14 december 2012

Pipo wagen up date.

Vandaag weer een flinke slag gemaakt met de Pipo wagen.......
Hele dag bezig geweest, komt mijn oudste zoon aan het einde van de middag even kijken zegt hij dood leuk: "Goh, ik zie geen verschil met vanmorgen, wat hebben jullie nou precies gedaan, ook alweer????"
Nou, euh, HALLOOOOOO, heel veel hoor!!!!

Allereerst rondom weer helemaal in de groene verf gezet, super mooi, want het dekt nu ECHT goed en hij is enorm opgekapt.  (geen foto van, want je ziet het verschil toch niet, vergeleken bij de vorige keer)
Daarna de deur geel (dit keer aan de goeie kant geverfd, hi hi) en de kozijnen, ook geel.
Zie hier op de foto, de kozijnen en rechts een kleine glimp van de deur (rechts onder de rug van mijn vader, heel hard aan het werk)
Op deze foto de deur iets beter zichtbaar. De kleur lijkt hier wel oranje, maar het is echt oker geel hoor.
Weer mijn vader in beeld, hij is..........
.........Druk met naden dicht kitten!!! De binnenkant hebben we met gipsplaten bewerkt (ik zeg "we", maar mijn vader heeft dit allemaal gedaan hoor) en dus moeten alle naden mooi afgewerkt worden.
Ook heeft mijn moeder alle schroef gaatjes weg gewerkt met plamuur.
Op deze foto zie je de linker achterhoek van de binnenkant. Een stukje plafon, die hebben we wit gemaakt. Dat willen we nog 1 keer doen en dan laten we dat zo.
De plintjes langs de muur zitten daar als afwerking. Mijn vader heeft voor zowel de boven- als onderkant plintjes op maat gemaakt. Ze zitten nu even vast, maar als we gaan schilderen en behangen kan het er weer af.
We kunnen we ze ook makkelijker schilderen en dan kunnen we ze er weer op maken. Werkt wel zo handig.

Ik heb vanmiddag een heeeeeeel erg leuk idee gekregen voor de achtermuur (op de foto zie je een stukje van de muur, rechts op de foto) De muur kan echt een "blik vanger" worden, omdat je er zo tegenaan kijkt als je binnen komt. Hier wil ik dus echt wat bijzonders mee gaan doen en ik weet nu (BIJNA) zeker wat is wil.......Hou jullie nog even in spanning hoor!!!!!!

Morgen gaan mijn moeder en ik verf kopen voor de binnenkant, dan kunnen we daar ook verder mee.
We gaan de kozijnen in de goeie kleur verven, daarna kunnen de ramen (het glas dus) erin en dan kunnen de kozijnen in de Pipo wagen gezet worden. De deur kan er dan ook in (staat nu te drogen) en dan..........JOEHOEEEEEEE, dan kan hij naar buiten!!!!!!
Dan kunnen we verder met de binnenkant, evt met een lekker kacheltje erbij aan en dan......ooooooh........zo'n zin in:.........Dan kunnen we binnen gaan afwerken en dan wordt PRACHTIG, let maar op!

We willen eerst zorgen dat de buitenkant HELEMAAL af is, zodat we daar geen omkijken meer naar hebben. Een goeie laag verf is ook beter voor het hout, dus we zorgen dat alles mooi is afgewerkt.
Als de wagen dicht kan, dus deur en ramen erin, is hij ook goed "afsluitbaar", dus vocht en tocht vrij.

Volgende keer weer lekker verder. Wanneer weten we nog niet, maar dat zien jullie gauw genoeg.
Ik hou jullie op de hoogte!!

Wil ik ook nog de volgende kaart laten zien:
Afgelopen week vond ik die in de brievenbus, gekregen van Corry, hoe lief is dat?!!!!!
Corry, heel erg bedankt, vind het zo lief van je!!!!

Liefs, Daphne



9 opmerkingen:

  1. Wat een KLUS!! Maar wat wordt ie LEUK!!! Iedere keer als ik in de leeslijst een update zie denk, OEHOEH!!! Kijken wat het wordt.... hahaha. Hij wordt prachtig, ben zo benieuwd naar je idee van de achterste muur. Spannend!!

    Bedankt voor het showen, heel leuk

    groetjes Marlies

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie gaan lekker...en wat een lief kaartje heb je gekregen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is hard gewerkt hoor! En wat een lieve handige ouders.
    Fijn weekend.
    groetjes,
    Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi daphne
    jeetje wat een werk aan je pipowagen maar als ie af is dan word het echt genieten!gaaf als je zo vader hebt met goeie handen om te klussen:-)) en graag gedaan!!
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi hoi Daphne,
    wat leuk dat de pipowagen bijna naar buiten kan, ik volg met veel belangstelling de vorderingen!
    Groetjes van Daatje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo bij jullie wordt hard gewerkt! je boft maar met zo'n vader daphne. Dat 'we' komt me overigens wel bekent voor:)
    Fijn weekend en nog veel plezier samen met klussen.
    Ethel

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk om weer even te lezen hoe het met de Pipo wagen gaat ;-). Wat een project is het toch hè? Maar zo leuk om dit samen met je ouders te kunnen doen. Ik ben razend benieuwd wat er op de achterkant van de wagen gaat komen. Heel veel succes ermee hoor!!!

    Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Excellent Post. I would like to share information about the iOS and Android app development Company. When developing for iOS or Android, compliance with platform-specific security guidelines is non-negotiable. Our experienced developers are well-versed in adhering to the stringent requirements set by Apple and Google, ensuring your app meets the highest security standards for app store approval.

    BeantwoordenVerwijderen