zondag 7 maart 2021

Baby Troon.

Lang geleden kocht ik bij de Kringloop,  voor 3,50 per stuk 2 hele leuke stoeltjes. Ze waren licht geel en ik besloot om ze met mijn Annie Sloan krijtverf wit te maken. 

De eerste ging naar een buurmeisje, alweer bijna 5 jaar geleden. Het 2de stoeltje bleef staan,  tot nu:

Vorig jaar kreeg onze collega/werkneemster en baby'tje, Sietse.
Hij werd geboren vlak voor de eerste lockdown en wij zouden naar het kraamfeest gaan wat ze wilden geven, maar helaas...... zover kwam het dus niet (stomme lockdown)
Het stoeltje bleef staan en toen wij uiteindelijk op "kraambezoek" konden was Sietse al een paar maanden oud en vond ik het niet meer leuk om het stoeltje te geven. 
Ik bewaarde het voor zijn eerste verjaardag. 
Op de rugleuning van het stoeltje maakte ik de afbeelding van het geboorte kaartje. 
Bewust geen datum erbij, dat vond ik voor een 1ste verjaardag niet meer zo leuk. 
Ingepakt en voor de deur gezet, niet naar binnen gegaan,  want, zoals jullie weten zitten we nu wéér in een lockdown en kunnen we ons voorstellen dat onze collega liever haar familie binnen laat. 
Ze was er héél blij mee, dat was voor mij genoeg om te zien. 

Mijn "uitje" naar de Action was leuk!!
Ik moet jullie bekennen, "onze" Action (in Heino) is best klein en ik kom (kwam!!) er vaak. 
Ik weet dus de weg en weet (precies) waar alles ligt.
Ik had mijn lijstje er zo op aangepast dat ik de juiste route kon lopen. 😊
Uiteindelijk heb ik eigenlijk alleen maar "nuttige" dingen gekocht, sokken, koffie machine ontkalker, schriften, waspoeder, lampjes, dat soort dingen. Ik heb nog wel bij de knutsel spullen gekeken, maar wat ik wilde hebben hadden ze niet en beter zoeken gunde ik mezelf geen tijd voor. 
10 Minuten is, zoals jullie al zeiden,  véél te kort,  maar toch ben ik blij dat ik het gedaan heb, je moet alles een keer meemaken, toch?!
Fijne zondag. 
Ik ga lekker kaartjes maken vandaag. 




22 opmerkingen:

  1. Wauw Daphne, wat een gave troon! ontzettend leuk. Wat vonden de ouders ervan? Heel leuk, schrijf je, maar die waren vast sprakeloos...Dan ook nog het geboortekaartje erop verwerkt.. echt super.
    Ik moet een eind rijden voor Action en al is de verleiding groot, ik denk dat ik toch maar even wacht met winkelen tot we weer de winkel in mogen. Hoewel ik het snuffelen wel mis. Maar ik kan me voortsellen dat je gewoon in 10 minuten winkelt zoals jij dat doet. Zou ik ook zo doen.
    Ik maak vaak ook boodschappenlijstjes voor Peter op loopvolgorde, hihihi.... nu heeft hij zo vaak boodschappen gedaan dat hij wel weet waar hij zoeken moet...
    Jij bent in elk geval ene ervaring rijker....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ohhhhhhh, wat een geweldig stoeltje! Die heb je super opgeknapt, fantastisch gedaan! En dat meen ik echt, het is echt een pronkstuk geworden. Gaaf dat je het geboortekaartje erop gelift hebt.
    Zat je niet de hele tijd op de tijd te letten tijdens het shoppen? Mooi dat je toch je lijstje kon afwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat prachtig en een mooi kado heb je gemaakt.
    Goed te horen over de Action tijd gaat sneller dan je denkt.
    Ik denk dat ik nog maar even bestel als ik wat nodig heb.
    Groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat heb je een gaaf cadeau gemaakt voor de eerste verjaardag van Sietse. Tof om het geboortekaartje te liften op de rugleuning. Volgens mij heeft hij er al vol trots op gezeten. Fijn dat je je lijstje af kon werken bij de Action. Ik hoop toch echt dat de winkels snel opengaan, mijn schoenen zijn versleten, ik zit bijna door mijn spijkerbroek heen etc. En ik mis echt de gezelligheid van het rondspeuren bij bijv. de kringloop inderdaad ;P
    Lieve groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuk cadeau heb je voor Sietse gemaakt.
    Echt knap om die rugleuning hetzelfde te maken als het kaartje. Dat is je heel goed gelukt.
    Ik kan me wel voorstellen dat ze hier heel blij mee waren.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schattig stoeltje is het geworden, ook zo leuk om dit soort dingen op te knappen en er dan een persoonlijk touch aan te geven. Dat iemand dit voor jou doet is ook zo fijn. Zo schattig dat je zijn geboortekaartje er in hebt bewerkt, echt een super cadeau geworden.
    De Action van Heino is inderdaad wat aan de kleine kant want laat ik die nu toevallig ook kennen maar als je daar met 2 personen in mag is toch ook wel weer een luxe. Ik blijf het wel veel te kort vinden 10 min,mensen die slecht ter been zijn [lees niet snel kunnen lopen] hebben geen schijn van kans en dat is jammer. Maar goed, voor degene die wel kunnen is het fijn al ben ik blij dat je bij onze hobbywinkel een half uurtje mag winkelen. En ach het meeste is gewoon online te bestellen maar hopelijk komt er snel een einde aan dit gedoe en kan je weer gewoon een keer gaan winkelen al zal het voorlopig wel oppassen blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een supergaaf stoeltje is dit geworden,ik snap dat ze er blij mee waren, wat een knap werk van jou Daphne.
    Oooo je was naar de Action geweest, hihi ik word al zenuwachtig bij het idee dus ik sla over! Fijne zondag verder xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw wat is dat stoeltje super leuk geworden en wat een mooie blauwe kleur.
    Hadden ze bij jullie toevallig de nieuwe dew drops inkt liggen, en de stempelhulp, bij ons nog niet. Als de boodschappen lijst klaar is dan is het goed te doen de 10 min, maar niet voor rond te snuffelen :(.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat ontzettend gaaf Daphne,

    Sietse en zijn ouders zullen vast zeker deze mooie troon kunnen waarderen. Zo mooi dat je het kaartje als uitgangspunt hebt gekozen.

    Hopelijk kan je snel echt op bezoek bij ze.

    Groetnis fan Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Woow Daphne wat knap gemaakt, jij hebt daar echt tLent voor om meubeltjes op tecknappen, nou die Sietse boft maar met zijn troon!
    Bij mij zijn 4 Actions in de buurt ongeveer 9km maar ieder in een andere richting ikvkon daar inderdaad met zekete regelmaat maar 1x heb ik online collect iets besteld maar voor 10 minuten ga ik niet de winkel in das voor mij niet spontaan genoeg, hopelijk mag alles snel weer open, het heeft voor veel mensen desastreuze gevolgen!
    Liefa Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het is heel leuk geworden Daph, leuk hoor dat knopje in het midden staat echt heel goed 👍👍 kus mam

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb je dit gaaf gemaakt zeg, echt zo leuk. Dit is wel een heel bijzonder cadeautje hoor. Knap dat je wel met spulletjes uit de Action bent gekomen, slim om met een lijstje te werken. Doe ik sowieso al vaak omdat ik anders wel eens iets vergeet hahaha.
    Groetjes, Annerieke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat heb je dat stoeltje geweldig mooi gepimpt Met de afbeelding van het geboortekaartje en de naam op de rugleuning is het ook een heel leuk persoonlijk cadeau geworden. Siese kan straks op zijn troon zitten.
    Mooi dat je binnen de tien minuten geslaagd bent met je boodschappenlijstje bij de Action. Ik geloof dat ik het eerst maar bij click en collect ga houden.
    Groetjes, Wies

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig cadeau voor de jarige Sietse heel mooi gemaakt. Ik waag me niet bij de Action 10 minuten vind ik niet de moeite waard, zelfs 30 minuten in de kledingswinkels vind ik echt te kort. Dus er zit niks anders op dan te wachten tot het weer wat langer mag.

    groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw, wat een prachtig cadeau. Sietse zal er vast blij mee zijn. Wat ontzettend gaaf zeg.
    Fijne avond.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wauw, wat een mooi project met een mooi resultaat ! geslaagd hoor
    grtjs,martina

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoe gaaf die stoeltjes als troon! Wat heb je dat ontzettend leuk bedacht en gedaan...
    Tja, 10 minuten winkelen op afspraak; het is mooi dat het kan, maar ik vind het niet fijn. Maar goed dat je een strak lijstje had gemaakt, want wat zijn nou 10 minuten?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. die stoel is prachtig en zal zeker geapprecieerd worden. Jullie mogen maar 10 minuten in een winkel ?!!Wat is dat idioot !

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Sietse boft. Wat een mooi stoeltje. Zo persoonlijk met de afbeelding van z'n geboortekaartje erop. Knap werk van je!
    Boodschappenlijstjes op de volgorde van het winkelassortiment zijn heel herkenbaar. Doe ik voor de supermarkt. Kan ik er het snelst doorheen ;-). Fijn dat het je gelukt is om je boodschappen te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oooh....wat een super schattig stoeltje is dit ook geworden, Daphne. Kan me voorstellen dat ze er blij mee waren!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja die lockdown heeft al heel wat in de war gestuurd maar gelukkig heeft Sietse het prachtige stoeltje nu ontvangen. Zo mooi gemaakt nav z'n geboortekaartje.
    Superleuke kerstkaartjes met de open sterren.
    Haha, weer eens een andere ervaring om zo te winkelen.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtig dit stoeltje!
    Je Action uitje was goed voorbereid. Weer een ervaring rijker! X

    BeantwoordenVerwijderen